Home » Life & Style » Astrologie – Mercur în Gemeni 04 Mai – 12 Iulie 2021. Gândurile și ideile vor curge fără oprire

Astrologie – Mercur în Gemeni 04 Mai – 12 Iulie 2021. Gândurile și ideile vor curge fără oprire

Astrolog D. Mădă / 05.05.2021, 14:13
Astrologie – Mercur în Gemeni 04 Mai – 12 Iulie 2021. Gândurile și ideile vor curge fără oprire

Începând cu data de 04.05.2021 modul în care comunicăm, gândim și învățam își schimbă vibrația. Zeul Mesager – Mercur (alchimistul), căci despre el este vorba, deschide un nou capitol, un capitol unde el se simte foarte bine. Prin această incursiune ieșim din modul taciturn, sau scurt și la obiect, al Taurului și pășim pe un teritoriu mult mai jovial și armonios, dornic de socializare și nou, cel al Gemenilor.

Mercur în Gemeni

Acest tranzit este mai lung decât în mod normal, fiind influențat de perioada în care se va afla în mers aparent retrograd – 30 Mai – 23 Iunie.

Așadar următoarea perioadă, mai concret până pe 30 Mai, Mercur în Gemeni (semn de aer) vine cu un aer proaspăt, cald, motiv pentru care ne vom simți mult mai deschiși în discuțiile cu ceilalți și dornici de a face schimb de păreri sau idei descoperite sau dezvoltate în perioada cât Mercur s-a aflat în Taur.

Tolba lui Mercur în Gemeni (domiciliu) este precum “un sac fără fund”, fiind plină de oferte, informații care mai de care mai atrăgătoare. Cuvintele vor curge fără oprire.

Curiozitatea în a învăța/descoperi noi zone sau domenii care ne pot facilita progresul personal cât și cel social, vor fi laitmotivul acestei perioade.

Gânduri și idei
Gânduri și idei

Scrisul, oratoria sunt segmente care primesc un bust de enegie sub acest tranzit. Domenii precum mass-media, publicitatea, comerțul online, educația și turismul sunt sub atenta supraveghere a lui Mercur.

Gemenii sunt un semn care ne încurajează către flexibilitate, iar prin conexiunea cu Mercur este important felul în care transmitem ce gândim, “greutatea” pe care o punem în cuvinte atunci când alegem să le folosim în interacțiunea cu ceilalți.

Cum ne influențează

“În ce mod mă exprim? Ce cuvinte apar adesea în vocabularul meu – cuvinte care exprimă sentimente; care se referă la acțiuni practice; care se referă la proiecte sau la idei de viitor?”

Provocarea acestei perioade constă în cât de reale și sustenabile sunt propriile gânduri sau idei, adevărul și autenticitatea fiind cele care pot face diferența.

Gemeni
Gemeni

De asemenea Gemenii sunt un semn al dualității, având capacitatea de a trece de la o idee la alta natural, motiv pentru care este important să filtram bine tot ce auzim, citim și implicit propriile idei.

Acest gest ne ajută să evităm o situație similara fabulei în care corbul și-a pierdut bucata de cașcaval pentru că a picat în șiretlicul vulpii. Pentru noi vulpea poate aparea și sub forma propriilor sabotori.

Este util și sănătos să vedem ce se potrivește cu propriul sine și ne reprezintă, înțelegând că nu toate mesajele sau informațiile ne sunt de ajutor sau folositoare – “nu tot ce zboară se mănâncă”.
Așa cum aminteam și mai sus din 30 Mai, Mercur își începe mersul aparent retrograd în Gemeni până pe data de 23 Iunie.

În orice tranzit retrograd focusul și atenția noastră se mută din planul exterior către propriul sine, fiind o perioadă bună de introspecție.

Mercur retrograd iubește tot ce a rămas în urmă, nespus, nefinalizat (gânduri, planuri, idei, contracte, parteneriate) în sertarul cu amintiri (mai recente sau demult apuse).

Acum putem “șterge praful”, având ocazia să clarificăm acolo unde este cazul, ce a rămas în “coadă de pește” din varii considerente.

Venus i se alătura lui Mercur începând cu data de 09.05.2021.

Descoperirea unor locuri noi
Descoperirea unor locuri noi

Efectele resimțite

Acestă aliniere în primă fază ar putea fi precum o gură de oxigen, însă intervenția lui Neptun (vise, intuiție, imaginație,iluzii) în Pești poate aduce un val de incertitudine și îndoială asupra modului în care ne putem pune în aplicare propriile idei și dorințe.

Acest trio ne spune că dincolo de etichetă, “dincolo de povestea a ceea ce credem că suntem există o multitudine de posibilități de a fi”. Prin acestă conjunctură astrală o discuție sinceră cu noi înșine, să observăm în ce situații/momente ne tratăm cu superficialitate sau ne îndoim de propria persoană, poate asigura echilibrul interior.

Ulterior, vom putea recunoaște mult mai ușor ce anume să “cerem” de la relațiile din viața noastră.

Este dacă vreți precum în basmul Alba ca Zăpada și cei 7 pitici. Cum ar fi fost dacă Alba ca Zăpada nu s-ar fi lăsat “îmbrobodită” de vrăjitoare să muște din măr, daca ar fi pus la îndoială intenția și cuvintele vrăjitoarei vis-a-vis de “mărul” minune?

Mercur în Gemeni. Introspecție
Introspecție

Așa și noi, prin acest tranzit retrograd putem să reanalizăm sau să reflectăm asupra propriilor adevăruri și credințe, având ocazia ca dupa ce Mercur își reia mersul direct să tragem concluziile finale. Să obținem o perspectivă mult mai clară despre tot ce am redescoperit la noi, în perioada cât a fost retrograd.

Sadhguru spune “În cele din urmă, viața nu este nici suferință, nici extaz. Este ceea ce faci tu din ea.”