Home » Life & Style » Astrologie – Mercur în Taur 19.04.2021 – 04.05.2021. Comunicarea și gândirea se desfășoară după un plan bine stabilit, scurt și la obiect

Astrologie – Mercur în Taur 19.04.2021 – 04.05.2021. Comunicarea și gândirea se desfășoară după un plan bine stabilit, scurt și la obiect

Astrolog D. Mădă / 22.04.2021, 11:02
Astrologie – Mercur în Taur 19.04.2021 – 04.05.2021. Comunicarea și gândirea se desfășoară după un plan bine stabilit, scurt și la obiect

Noua poveste a lui Mercur, cel responsabil de modul în care gândim și comunicăm se aliniează până pe 04.05.2021 la standardele semnului Taur. Astfel, următoarea perioadă va fi una încununată de calm, practicitate, hotărâre și perseverență, dar și cu posibile accese de încăpățânare, idei fixe, pe alocuri dogmatice, tradiționaliste și pline de conservatorism.

Mercur în Taur 19.04.2021 – 04.05.2021

Dacă în perioada cât Zeul Mesager s-a aflat în Berbec comunicarea și gândirea s-au manifestat la “foc automat”, fără perdea, cu Mercur în Taur totul se “rumegă” înainte de-a fi exprimat, scurt și la obiect, având ca și motto “graba strică treaba”.

Este o perioadă în care ne vom ancora și focusa mai mult către lucruri cu adevarat importante pentru confortul nostru zilnic (emoțional, relațional, spiritual, material).

Pe lângă tainele comunicării, Mercur mai are în tolba atribuțiilor – călătoriile și comerțul. Dacă privim către călătoriile eroilor din istorisirile populare, ale unor personaje mitologice sau chiar figuri istorice, putem înțelege că o călătorie nu implică doar un bilet de transport, și timpul de vacanță petrecut undeva anume. În jurnalul unui călător vor fi momente de admirație pentru simplitatea naturii, frumusețea locurilor în care ajunge, cât și o ascultare mai atentă a ce-i vorbește intuiția, motivul călătoriei, și toată starea de mișcare, învățare, înțelegere.

Energia acestui semn este bine delimitată acum în planul astral, Mercur având alături “parteneri de afaceri” sustenabili precum Soarele (eul nostru/ego), Venus (relații, plăceri, dorințe, iubire, valori de orice natura) în domiciliu și inegalabilul Uranus (surprize, imprevizibil, inovație, unicitate) în Taur.

Mercur în Taur. Minte ascuțită și pragmatică
Mercur în Taur. Minte ascuțită și pragmatică

Efectele resimțite

La masa tratativelor îl vom regăsi pe “Marele Învățător” Saturn (reguli, principii, blocaje, înțelepciune) cu noi fișe de lecții. O autoevaluare a cunoștințelor (cum acționăm, cum ne simțim în fiecare zi, cât de mult ne bucurăm de lucrurile care ne fac cu adevărat plăcere) este utilă, pentru a nu lăsa emoțiile imprevizibilului și îndoielile să puncteze în locul nostru în momentul în care viața ne cere: “scoateți o foaie de hârtie”.

În intervalul 22.04- 26.04 Mercur împreună cu Venus vor face un aspect tensionat cu Sarturn în Vărsător, moment în care este posibil să devenim mai taciturni în relația/interacțiunea cu ceilalți. Acest aspect ne poate genera diverse trăiri în care stima de sine poate avea de suferit, accentul fiind pus pe modul în care ceilalți nu ne împărtășesc ideile sau nu ne sunt apreciate așa cum ne-am dori sau la adevărata lor valoare.

Înainte de crea un iureș este important de a face un pas în spate, să ne oferim timp și spațiu pentru a digera momentul, să dăm dovadă de flexibilitate și răbdare pentru a reflecta dacă cei cu care ne însoțim ne mai împărtășesc aceleași principii, valori și mod de a gândi. Auto-compătimirea nu este varianta ajutătoare.

Soluția optimă poate veni de la Uranus în Taur care ne îndeamnă să ne folosim de resursele actuale pentru a ne crește stima de sine. Un bun început în acest sens este să apreciem ceea ce facem, modul cum ne prezentăm, estompând vocea criticului mult prea aspră cu propria persoana de cele mai multe ori.

Primirea unor vești sau informații parcă picate din cer (Uranus) pot juca rol de soluții utile aferente acelor momente în care ne-am simțit restrictionați, însă doar dacă renunțăm la ideile fixe sau conservatorism.

Mercur în Taur. Progres
Progres

Despre Mercur în Taur

Mercur în Taur este echivalentul unei “minți ascuțite” și pragmatice, găsind oportunități sustenabile și sănătoase de a-și înmulți valorile, iar această perioadă poate aduce așa cum spuneam mai sus oportunități în privința unor parteneriate (contracte) inedite cu posibilitatea de perfectare.

Deasemenea agricultura este un domeniu susținut de Constelația Taurului, existând șansa de a se descoperi diverse metode inovatoare în segmentul Eco.

Pentru a ne bucura de acest tranzit întrebări precum “Am depășit doctrinele și tradițiile?” Mă abțin de teama asumării riscului? “Ce mentalitate învechită îmi ține spațiul mental ocupat?” își pot aduce aportul prin răspunsuri sincere și practice.

Modul cum ne dezvoltăm și deschidem către progres diferă de la om la om, însă efortul colectiv chiar și cu pași mici este o binecuvântare.