Home » Life & Style » Astrologie – Venus în Taur 14.04.2021 – 09.05.2021. Punem accentul pe confort, frumusețe și resurse financiare

Astrologie – Venus în Taur 14.04.2021 – 09.05.2021. Punem accentul pe confort, frumusețe și resurse financiare

Astrolog D. Mădă / 16.04.2021, 16:31
Astrologie – Venus în Taur 14.04.2021 – 09.05.2021. Punem accentul pe confort, frumusețe și resurse financiare

Din 14.04.2021 Afrodita noastră Venus a revenit la ea acasă, în primul semn de domiciliu – Taur. Prin simbolistica ei Venus reprezintă iubirea, relațiile, parteneriatele, plăcerile și valorile de orice natură. Taurul, la rândul său, este un semn fix (stabil) de pământ/feminin, având la bază verbul caracteristic “Eu Am”, iar ca temă arhetipală “Dorința de confort şi frumusețe”.

Venus în Taur

Brigitte Hamann enunțează faptul că “principiul de bază al Taurului este orientat către trup și materie: apropiere fizică, securitate materială, lucruri concrete, palpabile” ceea ce face din această conexiune laitmotivul de a pune accentul pe nevoile noastre de bază (hrană, confortul zilnic), pe siguranța zilei de mâine, dar și pe nevoia de a ne conecta cu Mama Natură.

De a acorda o mai mare atenție trupului fizic și a modului în care actuala rutină zilnică ne susține în tot ceea întreprindem, lăsând în urmă dorințele de moment și impulsivitatea specifice predecesoarei sale, Venus în Berbec.

Venus în Taur
Venus în Taur

Prin acest tranzit suntem invitați să răspundem, în primul rând nouă înșine, la întrebarea “Care sunt adevăratele nevoi şi resurse de care ne putem folosi pentru a merge mai departe”?

Taurul este recunoscut pentru capacitatea sa de a reuși să valorifice/materializeze tot ce și-a pus în cap, ceea ce face din acest tranzit unul sustenabil pentru tot ce reprezintă valori, parteneriate de orice natură, zona artistică (de orice natură) și agricultura.

Din 19.04.2021 Mercur (comunicare, gândire) intră și el în semnul Taur, urmat la o zi distanță de Soare (Eul interior/ego), ceea ce face din Constelația Taurului una extrem de impunătoare. De aceea este important ca următorul interval de timp să fie folosit pentru a lucra într-un mod constructiv și practic la propriile obiective sau idei descoperite cât timp a fost activă energia Berbecului.

Venus în Taur poate fi una dintre cele mai bune perioade, în care este indicat să lucrăm la un plan financiar pe termen lung, iar deschiderea unui cont de rezervă (similar unei pușculițe) joacă un rol important în acestă etapă.

Efectele resimțite

De asemenea, cu Venus în semnul Taur, este important să acordăm o atenție mai mare îngrijirii corporale și estetice fiind un moment bun de a face anumite schimbări care ne pot oferi acea stare de bine și confort sau de a ne îmbunătăți tonusul și vitalitatea.

Orice gest contează, fie că alegerea cuprinde doar o coafură nouă, un masaj de relaxare, ceva discret schimbat în machiajul zilnic sau alegerile de culori pe care să le purtăm.

La pol opus partea provocatoare a acestui tranzit poate scoate la suprafață tot ce înseamnă latura de intoleranță, comoditate, neglijență, încăpățânare, rigiditate și dorința de posesivitate. Odată manifestate ele pot genera stări de gelozie și dizarmonie în cadrul parteneriatelor de orice natură.

Venus în Taur
Venus

Elementul care poate produce surprize pe parcursul acestui tranzit venusian poartă semnătura lui Uranus (unicitate, surprize, imprevizibil) care se afla și el în semnul Taur până în 2026. În intervalul 21.04-22.04 Venus se aliniază cu Uranus, conexiune care poate conduce la aflarea unor informații sau vești cu potențial de schimbări bruște din punct de vedere financiar și relațional.

Pentru a asimila clar ce anume avem de modificat sau aliniat din punct de vedere relațional și financiar Mercur în Taur ne oferă (în intervalul 23.04 – 26.04) acel bust de încredere și obiectivism în a comunica și transmite cu mai multă ușurință dorința sufletului.

Venus în Taur. Curaj pentru noi idei creative
Curaj pentru noi idei creative

Este important să nu rămânem atașați de aceeași rutină zilnică, ci să devenim mai flexibili, să avem curajul de a ne deschide inima prin a adopta noi idei creative, care pot aduce armonie în propria viață.

Uranus este cel care guvernează Vărsătorul (viitorul), iar acest moment poate fi startul sau etapa în care să punem accentul pe propriul viitor. Un interval în care putem asambla plăcerile și dorințele concrete/palpabile(pământești), însă într-un mod diferit, printr-o notă inedită, futuristă.

Recomandări prețioase

Însă, să nu uităm că Saturn (reguli, principii, restricții, maturizare) în Vărsător formează pe tot parcursul anului un aspect tensionat cu Uranus în Taur.

Este important să conștientizăm că, pentru a evolua sau a aduce noul în viața noastră, avem nevoie înainte de toate să ne însoțim cu oameni care sunt aliniați la aceleași obiective personale și sociale, de un plan sustenabil (Saturn) o bază sau structură sănătoasă fiind cea care de fapt aduce plus valoare, altfel există riscul ca la prima “furtună” să se dizolve tot ce ne-am dorit să construim nou.

Să alegem calitate, nu cantitate.

Venus în Taur. Pacea interioară, echilibrul mental si emoțional
Pacea interioară, echilibrul mental si emoțional

Este dacă vreți precum o casă făcută din chirpici și vrem să îi punem uși glisante și termopane. Da se poate, însă doar în poze, iar Uranus în Taur alături de Venus și Mercur asistați de “Marele Învățător” Saturn în Vărsător tocmai asta ne transmite: schimbă, dar pleacă de la bază, nu începe cu finalul – “progresul este un angajament serios”.

Pentru a beneficia de darurile oferite de acest tranzit venusian este important să căutam pacea interioară, bunăvoința, echilibrul mental și emoțional în raport cu ceilalți și conexiunea cu propriul sine, abilități care se vor dovedi la final resursele potrivite. Regina Elbert spunea – “Tot ce ai năzuiește să te aibă.”