Home » Life & Style » Horoscop » Astrologie: Saturn retrograd în Vărsător ‪23 Mai – 10 Octombrie 2021. O perioadă în care ‬viitorul se naște din acțiunile noastre prezente

Astrologie: Saturn retrograd în Vărsător ‪23 Mai – 10 Octombrie 2021. O perioadă în care ‬viitorul se naște din acțiunile noastre prezente

Astrolog D. Mădă / 29.05.2021, 09:03
Astrologie: Saturn retrograd în Vărsător ‪23 Mai – 10 Octombrie 2021. O perioadă în care ‬viitorul se naște din acțiunile noastre prezente

Astrologie: Saturn retrograd în Vărsător ‪23 Mai – 10 Octombrie 2021. Când Galileo Galilei a construit telescopul său și-a creat oportunitatea de a observa planetele și stele „cu încântare” cum descria însuși astronomul în una din lucrările sale celebre. Opțiunile sale la momentul de față (anul 1610) nu-i ofereau suficientă claritate a imaginii pentru a recunoaște celebrele inele ale lui Saturn și considera că apare ca o planetă cu urechi, sau două Luni foarte mari de fiecare parte a sa. Inelele lui Saturn și apariția lunii Titan, au încununat eforturile de observare ale astronomului olandez Christiaan Huygens în 1659.

Saturn retrograd în Vărsător ‪23 Mai – 10 Octombrie 2021

Tradiția a fost continuată, planetele noi descoperite primind numele unor zeități venerate în Imperiul Roman. În literatura antică se vorbește despre o Epocă de Aur, ca fiind o perioadă de pace absolută, abundență și armonie. Aparent, zeitatea asociată era Saturn, ulterior “patron” al agriculturii, prosperității și al timpului.

Astfel, în aceste condiții Saturn și-a preluat o poziție de conducător al cerurilor, cedându-i tronul fiului său Jupiter/Zeus când acesta i-a ținut piept și nu s-a lăsat devorat de ambiția și puterea tatălui său Saturn/Cronos.

Plecând de la expresia “toate la timpul lor”, mă gândesc că este și mesajul următoarei perioade în care Saturn cunoscut ca și Marele Învățător sau Zeul Tipului se află în mișcare aparent retrogradă – 23 Mai – 10 Octombrie 2021 în Vărsător.

Saturn ne învață relația cu timpul și faptul că orice efort depus în fiecare minut, oră, zi, lună, an nu rămâne fără ecou în timp.

Saturn retrograd în Vărsător ‪23 Mai - 10 Octombrie 2021
Saturn retrograd în Vărsător ‪23 Mai – 10 Octombrie 2021

Când o planetă retrogradează atenția și energia personală se mută din spațiul exterior către propriul sine

Astfel, de data aceasta ne întoarcem spre interior, înțelegând că fiecare cărămidă nouă pusă la baza propriei fundații (transformarea personală) poate juca un rol important pentru comunitatea din care facem parte. Și este bine să reflectăm asupra naturii efemere a vieții, ca și a moștenirii intangibile pe care o creăm cu intenția de a transmite informația dincolo de barierele timpului.

Vărsătorul este un semn de aer fix, dorind să revoluționeze/schimbe orice regulă și principiu care este împotriva umanității, a maselor mari de oameni. Este dacă vreți precum un “antrenor”, care își concentrează toată atenția asupra întregii echipe, asigurându-se că spiritul lui umanitar și vizionar este pentru un bine mai înalt și al tuturor.

Plecând de la cele menționate mai sus, Saturn retrograd ne invită până pe 10 Octombrie 2021 la un dialog intern, la o radiografie personală, un fel de recenzie dacă vreți, a propriei structuri, a cadrului și fundației pe care ne-am construit propriile idealuri, reguli și principii în raport cu mediul exterior/ceilalți.

Saturn retrograd ne invită până pe 10 Octombrie 2021 la un dialog intern
Saturn retrograd ne invită până pe 10 Octombrie 2021 la un dialog intern

Și cum toate au un scop și o ordine în Univers, iar schimbările fac parte din natura lucrurilor, energia de acum nu este despre a ne bloca evoluția, și nici de a ne prinde în alte capcane. Ea acționează mai degrabă ca o frână de care avem nevoie pentru a aduce mai multă claritate asupra modului în care gândim și ne investim propriile resursele (de orice natură).

Viitorul se naște din acțiunile noastre prezente

Este de folos să vedem care este esența lucrurilor/relațiilor/planurilor – EU vs CEILALTI, a puterii personale vs colectiv, și a dorinței de a găsi un echilibru care să aducă un plus valoare ambelor valențe.

Pentru a integra mai bine mesajul acestei perioade vă recomand să meditați la următoarele întrebări:

  • “Ce înseamnă comunitatea pentru mine?”
  • “Cât de altruist sunt în cadrul relațiilor/colectivului din care fac parte?”
  • “Cât de sustenabile și evolutive sunt normele și principiile actuale pentru mine?
  • “Care sunt limitele sau blocajele cu care mă confrunt acum”?
Cu Saturn retrograd în Vărsător este necesar să-i dăm timp - timpului
Cu Saturn retrograd în Vărsător este necesar să-i dăm timp – timpului

Mercur (comunicare, gândire) în Gemeni face și el un “salt înapoi” începând cu 30 Mai, ajutându-ne să reflectăm asupra modului în care ne-am exprimat propriile gânduri și idei – cât de realiști și autentici am fost; mă reprezintă ele sau sunt doar etichetele/influențele mediului exterior?

Retrogradarea celor două planete ne poate aduce mai multă claritate asupra modului în care expresia “Story of My Life” o putem rescrie, revizui, redefini într-un mod evolutiv (eliminând acele ziduri sau bariere care ne limitează) găsind soluții noi (out of the box) la problemele vechi (Mercur retrograd în Gemeni), care pot facilita atât propriul Eu cât și exteriorul (ceilalți).

Pe principiul “toate la timpul lor”, suntem responsabili să facem ce putem în momentul de față, iar dacă anumite proiecte sau planuri de viață nu mai sunt de actualitate sau viabile, le putem reconfigura sau revizui astfel încât să reflecte ceea ce ne dorim cu adevărat.

Viitorul se naște din acțiunile noastre prezente
Viitorul se naște din acțiunile noastre prezente

Reamintesc că graba poate strica treaba, iar răbdarea și prudența pot face diferența până în Octombrie 2021.
Deasemenea relațiile în special cele de prietenie/anturaj/colegi sunt readuse în atenție, fiind trecute prin testul timpului. Dacă nu ne mai regasim locul sau modul în care interacționăm a devenit apăsător, să facem un pas în lateral, să ne observăm. Să folosim acestă perioadă pentru a învăța și cultiva un sentiment mai mare de înțelegere.

Cu Saturn retrograd în Vărsător este necesar să-i dăm timp – timpului, întelegand că viitorul se naște din acțiunile noastre prezente; acțiuni care ne cheamă să manifestăm printre altele o deschidere mai mare către tot ce ne înconjoară, conștientizând că nu este vorba doar despre “mine sau binele meu”, ci este vorba despre NOI.
Rudolf Dreikurs spunea “Putem să ne schimbăm întreaga viață, precum și atitudinea oamenilor din jurul nostru doar schimbându-ne pe noi înșine”.

Surse foto – Pinterest și Medium