Home » Life & Style » Horoscop » Ce este bine și ce nu să faci când Mercur este retrograd. Sfaturi esențiale

Ce este bine și ce nu să faci când Mercur este retrograd. Sfaturi esențiale

Alexandru Cazacu / 14.01.2022, 18:17
Ce este bine și ce nu să faci când Mercur este retrograd. Sfaturi esențiale

Mercur intră în retrograd, până pe data de 4 februarie, aceasta fiind prima retrogradare din 2022. Haideți să vedem ce este bine și ce nu să faci atunci când Mercur este în retrograd. Ce sfaturi ne dau astrologii din acest punct de vedere. Se pare că perioada următoare nu este una tocmai favorabilă pentru cumpărături.

Ce este bine și ce nu să faci când Mercur este retrograd

Mercur retrograd se produce pe două zodii. Mai exact, până pe data de 26 ianuarie retrogradează în Vărsător, iar după această dată și până pe 4 februarie Mercur revine în zodia Capricornului. Retrogradarea planetei Mercur este favorabilă, mai ales pentru comunicarea cu cei din jurul nostru, însă favorizează și activitățile sociale, întâlnirile și tot ce ține de dezvoltarea noastră socială.

„Se produce pe două zodii. Până pe 26 ianuarie retrogradează în zodia Vărsătorului unde, într-adevăr, trebuie să fim mult mai atenți la anumite obiecte, se pot strica. După data de 26 ianuarie, până pe 4 februarie, Mercur se întoarce în zodia Capricornului, unde mi-a avem o planetă retrogradă, Venus, și se combină cumva cu elementul acesta saturnian, care are legătură cu calculele pe care le facem.

Este foarte bine să calculăm mai atent. Și când dăm bani și cumpărăm anumite obiecte. Poate nu ne dăm seama de anumite lucruri care sunt cântăribile și numărabile. Există riscul de a greși”, a spus astrologul Cristina Demetrescu la Antena 3.

Ce înseamnă Mercur retrograd

În perioada în care planeta Mercur este în retrograd, toată lumea este afectată într-un mod uniform, iar efectele acestui fenomen sunt evidente de fiecare dată. Astrologii ne spun că urmărind retrogradele lui Mercur putem fi mai productivi.

De asemenea, planeta Mercur are legătură cu tot ceea ce ține de comunicare, conexiuni, toate elementele care lucrează cu informația. Așadar, ea se pune în calea comunicării ca un zid, iar până și cele mai comune informații sunt greu de recepționat. Astfel, atunci când Mercur este în retrograd pot apărea unele neînțelegeri în familie sau la locul de muncă. Totodată, pot apărea chiar și discuții mai puțin plăcute în cuplu.

Ce este bine și ce nu trebuie să faci când Mercur este retrograd
Ce este bine și ce nu trebuie să faci când Mercur este retrograd

Ce trebuie să faci când Mercur este în mișcare retrogradă

Când planeta Mercur este în retrograd este recomandat să facem curățenie, atât în sufletul nostru, cât și în locuință, pentru a ne putea elibera de energia negativă. Este de asemenea o perioadă bună pentru a renunța la unele legături, la persoanele de care până acum ne-a fost greu să ne despărțim.

Cu toate că aceste perioade de retrograd a lui Mercur ne pot aduce unele supărări, acestea pot fi adesea foarte utile, deoarece cu ajutorul lor putem să reevaluăm situațiile și să ne facem planuri de viață noi. Mulți dintre noi obișnuim să facem toate lucrurile în viteză, fără a calcula ipotezele sau acțiunile noastre.

Ei bine, planeta Mercur intervine și ne face să punem pauză pentru un moment, să ascultăm și să încercăm să facem ceva mai productiv cu energiile noastre. Așadar, există și situații în care Mercur retrograd poate fi benefic pentru noi, încetinind ritmul alert în care facem toate lucrurile și dându-ne ocazia de a ne odihni.