Home » Life & Style » Horoscop » Mercur retrograd 2022. Când va fi Mercur retrograd anul acesta și cum te influențează dacă ești semn de foc, aer, apă sau pământ

Mercur retrograd 2022. Când va fi Mercur retrograd anul acesta și cum te influențează dacă ești semn de foc, aer, apă sau pământ

Manolică Anca / 13.01.2022, 14:31
Mercur retrograd 2022. Când va fi Mercur retrograd anul acesta și cum te influențează dacă ești semn de foc, aer, apă sau pământ

În anul 2022, Mercur va fi retrograd de patru ori: 14 ianuarie – 3 februarie, 10 mai – 3 iunie, 9 septembrie – 2 octombrie și 29 decembrie – 18 ianuarie 2023. În loc să se miște rapid și direct ca de obicei, în aceste perioade Mercur trece la o viteza mai mică și se mișcă înapoi prin zodiac. Acest lucru poate face avea un impact mai intens în probleme noastre de zi cu zi. Hai să vedem ce spun astrologii.

Tot ce trebuie să știi despre Mercur retrograd 2022

De regulă, Mercur are trei perioade retrograde în fiecare an, care au loc în întregime în cadrul aceluiași element astrologic. Însă, în 2022, cele patru faze retrograde ale lui Mercur se vor încadra pe două elemente, fiecare începând cu un semn de Aer și terminând cu un semn de Pământ.

Asta pentru că 2022 este un an de legătură pentru Mercur între anii semnelor de aer și pământ. În 2021, Mercur a fost retrograd în întregime în semnele de aer, iar în 2023 va fi complet retrograd în semnele de Pământ. Abaterea pe care Mercur o face de la cursul normal corespunde cu o abilitate sporită de a ne îndepărta de tiparele noastre obișnuite, ajutându-ne să descoperim noi căi de cercetare, ajustare, adaptare și soluționare a problemelor.

Efectele Mercur retrograd în 2022

Semnele de aer – Balanță, Vărsător, Gemeni

În 2021, în perioadele de retrograd ale lui Mercur în elementele de aer, aceștia au primit îndemnuri interioare pentru a-și îmbrățișă natura flexibilă și schimbătoare. Având în vedere că 2022 este ca o punte între anii aerului și pământului, acești nativi vor trecere printr-un proces intens de adaptare a fluidității transmutărilor sale interioare în forme și conținuturi practice, adaptându-și limitele personale după cum este necesar.

Trebuie să fie pregătiți și de schimbări mai profunde ale identității, deoarece Mercur oferă perspective ascunse anterior conștientizării lor.

În 2022, Mercur va fi retrograd de patru ori
În 2022, Mercur va fi retrograd de patru ori

Semnele de apă – Rac, Scorpion, Pești

Mercur va fi o provocare pentru acești nativi și s-ar putea să se simtă inconfortabil uneori. Însă, ar putesa fi revitalizate tiparele relaționale și modurile în care s-au simțit blocați în relațiile tale. Deoarece Mercur își va încheia faza retrograda în fiecare dintre cele trei semne de pământ în acest an 2022, până la sfârșitul procesului nativii vor putea cultiva limite mai autentice prin care să se exprime.

Semnele de foc – Berbec, Leu, Săgetător

Cele trei perioade în care Mercur va fi retrograd pot aduce schimbări semnificative în munca și aspirațiile acestor nativi. Trebuie să fie dispuși să caute noi îndrumări, noi perspective atunci când este nevoie. Să își permită să își dezvolte intuiția prin relaționare, mai degrabă decât să păstreze totul pentru ei.

Vor avea ocazia de a forma noi legături cu cei care le împărtășesc valorile și pasiunile. Dar, odată ce Mercur își va încheia faza retrogradă, va fi nevoie și de odihnă și refacere. Acestea vor ajuta la obținerea unor rezultate mai bune.

Semnele de pământ – Capricorn, Taur, Fecioară

Dacă anul trecut acești nativi au fost provocați să fie mai flexibili și mai schimbători, în 2022 aceștia vor putea înțelege mai bine modurile în care propriile granițe trebuie să se schimbe în conformitate cu schimbările noi care au loc în structurile sociale.

Acești nativi trebuie să fie deschiși la schimbarea vechilor modele de gândire, în așa fel încât să poate descoperi noi obiceiuri, care le vor aduce mai multă stabilitate. (Sursă: sfatulparintilor.ro)