Home » Life & Style » Horoscop » Ce nu face de fapt Mercur retrograd. Mulți nu știu aceste lucruri

Ce nu face de fapt Mercur retrograd. Mulți nu știu aceste lucruri

Manolică Anca / 14.01.2022, 10:12
Ce nu face de fapt Mercur retrograd. Mulți nu știu aceste lucruri

Mereu când auzim că Mercur intră în retrograd, îl facem responsabil de tot răul care ni se întâmplă. Este un fel de ghinionist de serviciu al astrologiei. De asemenea, în această perioadă ne gândim de mai multe ori înainte de a face un lucru sau ne abținem din a le mai face. Este, totuși, atât de rău Mercur când este în mișcare retrogradă?

Ne facem sau nu griji în privința lui Mercur retrograd?

În momentul în care o planetă este retrogradă, energia sa este redirecționată. Practic, ea nu mai circulă spre exterior, ci are un circuit închis, lucru care ne pune să reflectăm mai mult asupra noastră. Mercur este acea parte din noi care gândește rațional, comunică, relaționează și se deplasează.

Astrocafe vine cu o comparație foarte interesantă. Să ne imaginăm că Mercur stă într-o intersecție în care noi avem de ales între mai multe direcții. Când acesta este direct, noi avem mai multe opțiuni, suntem haotici și de multe ori o luăm pe drumuri greșite, înfundate. Mercur direct ne ajută să avem mai multe șanse de exprimare, de a experimenta mai multe lucruri, de a pune în aplicare planuri care nu sunt pentru noi și, desigur, de a greși.

Când Mercur este retrograd, aceste opțiuni sunt închise, deci varianta greșită este limitată. În perioadele sale de retrogradare, Mercur stă în acea intersecție și dirijează circulația, cu ajutorul lui noi reușind să urmăm direcția corectă. Ne „redirecționează”, ne îndrumă către cea mai apropiată ieșire sau către cel mai scurt traseu potrivit pentru noi. Cu alte cuvinte, Mercur retrograd este un GPS pentru planurile noastre.

Nu amână, nu blochează și nu întârzie!

De fapt, el ne reconfigurează lista de priorități. Fiindcă noi suntem obișnuiți să obținem tot ce vrem, uneori dăm vina pe Mercur pentru că ne apar fel și fel de obstacole și încurcători. De fapt, lucrurile stai altfel când sunt privite de sus. Pe Mercur retrograd, ne stă mintea în loc. Așadar, dacă ceva nu iese ori avem parte de piedici, atunci ar putea fi, de fapt, un semn, că e ceva în neregulă .„Ești sigur că vrei asta? Poate nu e pentru tine. Sau poate nu e momentul!”, întreabă Mercur în retrogradare.

Nu degeaba se spune că multe dintre telefoanele, laptopurile sau vehiculele cumpărate când Mercur este retrograd se defectează mai des și mai repede. Este posibil ca această achiziție să nu fie de fapt pentru tine. Și cum se spune că totul se plătește, forțând lucrurile, Mercur caută să îți pună piedică pentru a înțelege că nu îți este benefic acest curs al acțiunilor.

Ce nu face de fapt Mercur retrograd
Ce nu face de fapt Mercur retrograd

Mercur retrograd nu este de vină dacă ceva nu ne iese

Mercur în retrograd ne arată ceea ce uneori noi nu vrem să vedem. Dacă apar semne de avertizare, dar noi nu le vedem ori nu vrem să le vedem pentru că nu ne convine, atunci Mercur se transformă într-un magician: ne îndeplinește dorința cu zâmbetul pe buze, dar numai pentru a râde de noi. Aceste dorințele împlinite pe Mercur retrograd după lupte grele, eforturi și încercări multiple sunt niște daruri otrăvite.

Dacă în timpul lui Mercur retrograd ai planuri și ți se deschid toate ușile, îți iese totul din prima, întâlnești oamenii de care ai nevoie, atunci este semn bun. În caz contrar, Mercur retrograd acționează și îți pune piedici pentru a te întoarce din drum la timp. Să nu cumva să fie prea târziu când vei regreta.

Deși văzut ca un Gică Contra, Mercur retrograd nu face decât să ne ajute să nu ne pierdem timpul. Este responsabil cu optimizarea. Ne arată prioritățile și calea de urmat. „Pe aici, nu pe unde credeai tu!”. Așadar, Mercur retrograd ne îndeamnă să ne lăsăm ghidați și să acceptăm călăuzirea divină.

Mercur retrograd în 2022

De regulă, Mercur are trei perioade retrograde în fiecare an, care au loc în întregime în cadrul aceluiași element astrologic. Însă, în 2022, acesta va avea patru faze: 14 ianuarie – 3 februarie, 10 mai – 3 iunie, 9 septembrie – 2 octombrie și 29 decembrie – 18 ianuarie 2023. Acestea se vor încadra pe două elemente, fiecare începând cu un semn de Aer și terminând cu un semn de Pământ.

Asta pentru că 2022 este un an de legătură pentru Mercur între anii semnelor de aer și pământ. În 2021, Mercur a fost retrograd în întregime în semnele de aer, iar în 2023 va fi complet retrograd în semnele de Pământ.