Home » Life & Style » Horoscop » Gromovnicul din bătrâni sau zodiacul vechi românesc. Previziuni sumbre pentru anul 2021. ”Multe hoții și mari războaie“

Gromovnicul din bătrâni sau zodiacul vechi românesc. Previziuni sumbre pentru anul 2021. ”Multe hoții și mari războaie“

Manolică Anca / 21.05.2021, 09:45
Gromovnicul din bătrâni sau zodiacul vechi românesc. Previziuni sumbre pentru anul 2021. ”Multe hoții și mari războaie“

Gromovnicul din bătrâni sau zodiacul vechi românesc. Ce previziuni sumbre sunt scrise pentru anul 2021, cum sunt făcute acestea și ce planetă guvernează acest an.

Gromovnicul din bătrâni sau zodiacul vechi românesc

Gromovnicul este o carte de astrologie din timpuri străvechi. Cu un caracter astrologic-divinatoriu, aceasta cu origini siriano-egiptene și prezice soarta oamenilor sau a stărea vremii prin interpretarea tunetelor și a fulgerelor în perioada zodiacală în care se produc. Denumirea vine de la cuvântul slav „gromu” care semnifică „tunet”.

Gromovnicul din bătrâni sau zodiacul vechi românesc. Numit și zodiacul vechi românesc sau zodiacul popii, acesta se presupune că a pătruns pe teritoriul țării înaintea veacului al XVII-lea. Unul dintre cele mai vechi gromovnice româneşti păstrate este cel publicat în anul 1639, la Tipografia Mitropoliei Alba Iulia. Primul gromovnic scris în limba română datează din anul 1703. În anii comunismului, gromovnicele au fost interzise în România.

Gromovnicul are șapte astre, numite planete în carte, care guvernează soarta persoanelor sau descriu anii guvernați. Zodiacul cuprinde prevestiri despre timp, evenimentele politice sau întâmplări omeneşti, sub stăpânirea celor şapte planete. Anul 2021 este guvernat de prima planetă, Saturn.

Primul gromovnic scris în limba română datează din anul 1703
Primul gromovnic scris în limba română datează din anul 1703

Previziuni sumbre pentru anul 2021

Potrivit cărții Gromovnicul din bătrâni, apărută în anul 1993, la Editura Porțile Orientului din Iași, „Saturn stăpâneşte zodia Sâmbetei şi este mai mare decât pământul de 22 ori; aduce rău oamenilor flegmatici şi fricoşi; face pe oameni beţivi şi curvari şi crezători lesne minciunilor. Sub planeta Saturn este bine a „începe învăţătura a schimba vechile obiceiuri””.

Planeta Saturn stăpâneşte în anii 1993, 2000, 2007, 2014, 2021, 2028, etc. Când se naşte Cronos, care se numeşte Saturn cu zodia Vărsătorului de apă, iarna urmează a fi vânturoasă, mijlocul potrivit, sfârşitul cu înghețuri şi cu vânturi, iar primăvara potrivită cu puţine ploi.

În schimb, toamna va fi cu multe boli, care va aduce moarte atât în rândul vitelor, cât și în neamul omenesc. Primăvara și vara vor fi de mijloc. De asemenea, în acest an vor fi „multe hoţii și mari războaie”.

„Într-acest an, Împăratul și prietenii care sunt la palat cu el, vor avea mari gânduri şi griji şi poporul va avea mari nevoi. Stăpânirea lui Saturn cu Zodia Berbecului, locuinţa lui Marte, roada anului aceluia, va fi potrivită;  în oi va fi belşug iar în peşte pieire.”

Anul aduce moartea unor oameni vestiți

De asemenea, anul va aduce moartea unor oameni vestiți, pentru că situarea Venerei în marginea casei a 7-a, semnifică mari nenorociri pentru oamenii iubitori de femei. Stăpânirea lui Saturn cu zodia Cumpenei (Balanță) va aduce o înjumătățire a rodurilor.

Gromovnicul din bătrâni sau zodiacul vechi românesc. Vara nu va fi roditoare de grâu, ci mai degrabă stricătoare la pomi. De asemenea, precum mai sus arată, va cădea multă grindină care va face mare stricăciune. „Stăpânirea lui Saturn cu zodia Fecioarei, locuinţa lui Mercur: Anul pleacă spre rodire. Pe mare vor fi primejdii. larna, primăvara şi vara asemenea ca mai sus. Toamna se vor adăuga apoi și înecuri”, apare în Gromovnic.