Home » Life & Style » Horoscop » Neptun în mers direct în Pești. “Dumnezeu te-a auzit. Ai răbdare!”

Neptun în mers direct în Pești. “Dumnezeu te-a auzit. Ai răbdare!”

Astrolog D. Mădă / 30.11.2020, 13:57
Neptun în mers direct în Pești. “Dumnezeu te-a auzit. Ai răbdare!”

Neptun în mers direct în Pești. Neptun este unul dintre guvernatorii zodiei Pești (alături de Jupiter), fiind acea energie care ne învață ce înseamnă iubirea necondiționată. Cuvinte care-i definesc munca sunt: imaginație, vis, iluzie, compasiune, mister, spirit, intuiție, aspirație, idealism, misticism, vrajă, dependență, izolare și credință.

Neptun în mers direct în Pești

Neptun în semnul Pești și-a început mișcarea aparent retrogradă în data de 23.06.2020 unde timp de 5 luni vechile tipare și granițe au putut fi eliberate. Ne-am confruntat simultan cu deziluzia și modul în care am putut face lucrurile practic.

Energia lui Neptun retrograd în Pești ne-a aruncat în apele tulburi ale propriilor vise și iluzii, pentru a înțelege că nu tot ce zboară se mănâncă. Acest dans al incertitudinilor început în 23.06.2020 ne-a adus de fapt mai aproape de noi și de Adevărul nostru cel mai Înalt. Am avut ocazia de a identifica noi resurse creative și de a pune astfel în practică tot ce am descoperit pe tărâmul imaginar.

Neptun în semnul Pești și-a început mișcarea aparent retrogradă pe 23 iunie 2020
Neptun în semnul Pești și-a început mișcarea aparent retrogradă pe 23 iunie 2020

În cazul în care confuzia și lipsa de direcție au atins cele mai înalte puncte în viața voastră, acum este momentul în care valul de ceță să se risipească. Poți considera această energie precum Luminița de la capătul tunelului. Drumul nostru devine mult mai clar asupra propriilor vise și obiective și ceea ce ne dorim cu adevărat să creăm în viața noastră, începând din 03.12.2020 moment când Neptun începe să se miște efectiv în mers direct (în intervalul 28.11.2020 ~ 02.12.2020 Neptun este staționar în mers direct).

Pentru a începe o nouă călătorie, Neptun în Pești staționar în mers direct se întâlnește cu Axa Destinului (Nodul Nord în Gemeni/Nodul Sud în Săgetător) . Este o întâlnire care aparent ne mai ține un pic pe loc. Aș spune că trebuie privită ca o binecuvântare mascată, care ne îndeamnă să medităm la ceea ce credem că ne dorim vs ceea ce putem face acum în plan concret.

Odată cu înaintarea lui Neptun în mers direct vom putea descoperi un nou sens/adevăr care la prima vedere poate să “doară”, fiind genul de situație în care așa cum spune o vorbă din popor “ te-ai îmbătat cu apa rece” sau putem avea revelații de tipul “cum de nu mi-am dat seama” că este apă.

Devenind conștienți de noua realitate vom putea curge mult mai ușor alături de noile descoperiri și gânduri. Ele ne pot aduce mult mai aproape de proiectele sau situațiile/etapele pe care le-am descoperit sau redescoperit, însă privite dintr-o perspectivă nouă și unică.

Una dintre lamele de tarot care corespunde temei și scopului semnului Pești este cea a “Pustnicului” (Arcana majoră IX)

Lama de tarot
Lama de tarot

Rachel Pollack scrie despre acesta: “Semnificațiile divinatorice ale Pustnicului (Eremitul) se nasc din cele două aspecte ale acestuia. Pe de o parte el simbolizează o retragere din preocupările exterioare. Ne putem retrage din punct de vedere fizic, dar acest lucru nu este neapărat. Sensul adevărat îl constituie deconectarea lăuntrică a atenției noastre de la “posesivitate si teama de risipă”, așa cum Wordswoth numea activitățile noastre lumești. A fi pustnic înseamnă o separare emoțională de oameni și de activități, considerate în prealabil primordiale. Lamela conține un scop foarte conștient: necesitatea desprinderii pentru a ne preocupa de propria evoluție. În legătură cu această angajare conștientă și cu imaginea bătrânului bărbat, lamela aduce simbolul maturității și al cunoașterii unui lucru care va apărea negreșit în existența unui om.”