Home » Life & Style » Imagini inedite cu președintele Ucrainei. A făcut carieră în divertisment până să intre în politică. Video cu Zelensky de la un celebru show de dans

Imagini inedite cu președintele Ucrainei. A făcut carieră în divertisment până să intre în politică. Video cu Zelensky de la un celebru show de dans

Cojocaru Cristian / 28.02.2022, 12:59
Imagini inedite cu președintele Ucrainei. A făcut carieră în divertisment până să intre în politică. Video cu Zelensky de la un celebru show de dans

Bărbatul care apăra Ucraina de atacul lui Putin a jucat rolul unui președinte fictiv la televiziune care, de asemenea, a apărat țara de influența rusă. Imagini inedite au apărut pe internet cu președintele Ucrainei din timpul când acesta avea o carieră în divertisment și era actor, anterior perioadei politice.

Imagini cu președintele Ucrainei din timpul când era actor

Volodymyr Zelensky, în vârstă de 44 de ani, a ajuns la putere după ce a jucat într-un serial de succes ucrainean Servant of the People, o satiră politică care a debutat în 2015 și a durat trei sezoane. Povestea arată „tirada împotriva corupției guvernamentale” a unui profesor de istorie, care devine virală, personajul lui Zelensky, Vasil Petrovici Holoborodko, trecând în curând pe scaunul președintelui.

În 2018, Zelensky și-a anunțat candidatura la președinție și a câștigat un sprijin copleșitor pentru biletul său anti-establishment. Născut în Kryvyi Rih, o regiune de limbă rusă din sud-estul Ucrainei, Zelensky a crescut pentru a obține o diplomă în drept la Universitatea Națională Economică din Kiev, urmând apoi comedia.

A creat compania de producție Kvartal 95, realizând filme, desene animate și emisiuni TV, inclusiv hit-ul politic Servant of the People, unde Zelensky a jucat rolul președintelui și doar patru ani mai târziu, acest lucru a devenit realitate. Seria s-a desfășurat din 2015 până în 2019, timp în care, în 2018, Zelensky și-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale din anul următor.

După ce a câștigat alegerile cu 73,2% din voturi, el i-a fascinat pe ucraineni, impunându-se ca o figură anti-establishment și anticorupție. Lider național destul de tânăr, el a folosit întotdeauna rețelele sociale pentru a comunica cu poporul Ucrainei și, după ce scene oribile ale invaziilor ruse în Ucraina au fost distribuite pe scară largă online în această săptămână, el a postat o mulțime de videoclipuri online pentru a asigura țara că este puternic.

În cadrul campaniei sale prezidențiale, el a promis, de asemenea, că va pune capăt conflictului cu Rusia și va comunica cu președintele Vladimir Putin, dar Zelensky s-a confruntat de atunci cu tensiuni uriașe cu Rusia, care au dus la invazia de la începutul acestei săptămâni. Dar această mare criză cu care se confruntă în prezent președintele ucrainean a fost una cu care era obișnuit și a avut o bună practică în cei patru ani în care a acționat ca președinte în Serviciul Poporului.

Primul episod al piesei de satiră politică a strâns peste 13,7 milioane de vizualizări pe YouTube, Zelensky jucând rolul lui Vasyl Petrovici Holoborodko, un profesor de liceu la treizeci de ani. El a fost ales în mod neașteptat președinte al Ucrainei după ce a fost filmat de unul dintre studenții săi în timp ce dezvăluia că este împotriva corupției guvernului țării sale, clip care a ajuns viral.

La trei ani după ce serialul a fost o emisiune națională care a fost urmărită pe scară largă, un partid politic a fost numit după serialul de televiziune. Popularitatea sa ca lider fictiv a fost ceea ce l-a determinat să devină președinte în 2019. De asemenea, în cadrul emisiunii, o poveste se concentrează asupra modului în care Zelenskyy, ca lider fictiv, a fost atras în centrul politicii Casei Albe cu un apel telefonic de la președintele SUA.

Apelul cu Donald Trump s-a manifestat în viața reală, ex-președintele fiind ulterior destituit. De când profilul său a devenit tot mai urmărit la nivel mondial în urma avansării lui Putin în Ucraina, Zelensky și-a câștigat o legiune de fani pentru aspectul său, dar și pentru ceea ce mulți vorbesc ca fiind bărbatul perfect. Fostul comediant devenit politician și ulterior lider de război a fost susținut și pentru curajul său de a rămâne la Kiev pentru a-și ajuta forțele să respingă valuri de atacuri rusești.

În ciuda lipsei de experiență și a timpului în funcție, el s-a dovedit a fi o puternică figură globalp în timpul invaziei, care l-a văzut în continuare să reziste agresiunii ruse, în ciuda faptului că a fost depășit masiv. Bărbații și femeile s-au grăbit să-l complimenteze pe lider pentru înfățișarea lui și dar și pentru curajul de care dă dovadă.

imagini președintele ucrainei
Zelenski s-a dezis de scena comediei pentru cea a politicii

Escaladarea de pe scena de comedie pe cea politică

Născut din părinți evrei, Zelensky se aștepta să se mute în Israel pentru a studia după ce a promovat examenele, dar tatăl său a refuzat să-l lase să plece, trimițându-l în schimb să studieze dreptul la Institutul de Economie Kryvyi Rih. La doar 17 ani, a început comedia și s-a alăturat emisiunii ruse KVN și a câștigat Liga Major a KVN în 1997 petrecând mult timp în fostele țări sovietice, inclusiv Rusia, în turnee.

În acest moment, căsătorit cu scenaristul Elena Zelenska, cu care are doi copii, a dat deoparte viața de divertisment pentru cea politică, arătându-și un real interes din anul 2014, atunci când Ministerul Culturii din Ucraina a sugerat că va interzice artiștii ruși din țară. În 2015 a jucat rolul președintelui țării care a criticat și corupția la conducere.

Zelensky a preluat puterea cu adevărat în 2019, după ce a câștigat o victorie zdrobitoare împotriva lui Petro Poroșenko, care este acum implicat într-o serie de scandaluri din perioada în care a fost în funcție. La fel ca personajul său, el a participat la o campanie anticorupție și l-a depășit pe actualul pro-rus obținând 73% din voturi.

Poroșenko a pierdut în fața vedetei de televiziune în toate regiunile țării, inclusiv în vest, unde s-a bucurat în mod tradițional de un sprijin puternic. A fost un rezultat extraordinar pentru o campanie care a început ca o glumă, dar care a lovit alegătorii frustrați de sărăcie, corupție și un război de cinci ani. La sediul său de campanie, când au apărut sondajele la ieșire din sondaj, Zelensky a spus:

„Nu te voi dezamăgi niciodată. Deși nu sunt încă președinte oficial, în calitate de cetățean al Ucrainei, pot spune tuturor țărilor post-sovietice: „Uitați-vă la noi! Totul este posibil!”

Dar, în ciuda victoriei sale zdrobitoare, a rămas incertitudinea cu privire la modul în care vorbitorul rus va conduce Ucraina și va aborda cea mai mare amenințare a acesteia de peste graniță din partea Rusiei și a președintelui său. De când a preluat puterea în 2019, el a trebuit să gestioneze forțele care își trag țara în direcții drastic diferite.

Pe de o parte, Ucraina și-a dezvoltat relația cu SUA, NATO și UE. Pe de altă parte, Rusia și Putin au fost disperați să împiedice alunecarea fostului stat sovietic. În tot acest timp, el a căutat să-și păstreze calmul compatrioților și a dat dovadă de calitățile unui lider.

Dar în ultimele luni, el s-a confruntat cu cea mai mare provocare a mandatului său: amenințarea unei invazii ruse. Chiar săptămâna trecută, ca și pentru a-și arăta sfidarea, Zelensky a declarat că miercuri va fi o „zi a unității naționale”, solicitând țării să afișeze steagul albastru și galben și să cânte imnul național. Rusia a anexat peninsula Crimeea de la Marea Neagră de Ucraina în 2014, iar aproximativ 14.000 de oameni au fost uciși în luptele dintre trupele ucrainene și separatiștii pro-ruși în estul țării, care continuă până în prezent.