Home » Life & Style » „Împodobește, mamă, bradul”. Care este povestea din spatele celei mai populare melodii a lui Fuego

„Împodobește, mamă, bradul”. Care este povestea din spatele celei mai populare melodii a lui Fuego

Voicu Costin / 23.12.2021, 18:07

Fuego este unul dintre cei mai cunoscuți artiști de muzică ușoară, populară, colinde din România. „Împodobește, mamă, bradul” este unul dintre cele mai cunoscute colinde ale sale, melodia fiind ascultată de milioane de români în fiecare an, în perioada Crăciunului. Aflați povestea din spatele melodiei care l-a consacrat!

Cine este Fuego

Paul Ciprian Surugiu s-a născut pe 23 august 1976 în Turda, Cluj.  Cunoscut sub numele de scenă, Fuego este un cântăreț, actor, compozitor, moderator și realizator de televiziune și editorialist român.

A lansat 38 de albume și a primit primit opt discuri de aur și două de platină pentru vânzări. A colaborat cu mai mulți compozitori și textieri și a compus peste 150 de cântece.

În 2015, Fuego a fondat proiectul „Art by Fuego”, în cadrul căruia pictează, iar ulterior își comercializează picturile și din fondurile obținute, îi ajută pe nevoiași prin opere de caritate. A realizat 15 expoziții naționale în București, Iași, Bacău, Bârlad, Alexandria, Constanța, Brașov și Bucovina.

„Împodobește, mamă, bradul” a fost compusă acum 20 de ani de către faimosul artist, pe care o țară întreagă îl iubește și îl stimează. Melodia a luat naștere în timp ce se întorcea de la un spectacol. Datorită acestui colind și a turneelor din preajma sărbătorilor de Crăciun, pe care acesta încerca să le țină în diferite zone ale țării, s-a bucurat din plin de aprecierea publicului, iar acum umple sălile de spectacole, acolo unde concertează.

„Na, poftim… Împodobeşte, Fuego, bradul! Şi când te gândeşti că piesa asta mi-a adus atâta popularitate, spre disperarea multora … Cântecul acesta simplu şi sincer l-am compus acum 20 de ani, în drum spre Bucureşti, venind de la Piatra Neamţ şi e un fel de «must-have» al Crăciunului!”, declara artistul.

Ce legătură există între Fuego și Irina Loghin

An de an, cântăreţul a adus pe scenă şi în casele oamenilor, bucuria sărbătorilor creștine și a încercat să le ofere o alinare oamenilor.

Fuego a filmat și un videoclip pentru celebrul colind de Crăciun. În video apar Irina Loghin şi Gheorghe Turda, interpretând rolurile de părinți ai artistului. De aceea, dar şi pentru că a cântat mult timp alături de Irina Loghin, mulţi oameni au crezut la început că el este băiatul celebrei interprete de muzică populară.

„De la ea am învăţat că e important să-i asculţi pe cei care te iubesc, să le fii aproape şi să încerci să laşi acasă toate problemele, pe scenă fiind mereu o continuă sărbătoare, pe care trebuie şi tu, oricât ar fi de greu, să o celebrezi cu demnitate, iubind cu ardoare ceea ce faci”, afirma Paul, cu entuziasm si multumire despre Irina Loghin.

Fuego împodobește bradul alături de mama sa

Mama lui Paul Surugiu este Eugenia Surugiu, iar în fiecare an cu o săptămână înainte de Crăciun, artistul este alături de mama sa.

„Mama şi-a pus viaţa în slujba mea şi eu sunt cea mai puternică realizare şi satisfacţie a ei! A sacrificat mult, a muncit pe brânci, m-a ambiţionat şi m-a educat de aşa manieră încât să nu sufăr prea tare în viaţă! Mama este un om plin de umor, cu spirit critic şi multă omenie! Ei îi datorez totul şi parcă am impresia că nu i-am mulţumit niciodată suficient pentru câte a făcut! Ii doresc tot binele posibil şi să-mi fie aproape multă vreme, să mă pot bucura de ea!”, declara Fuego despre mama sa.

Fuego reușește în fiecare an să aducă în casele oamenilor, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, o părticică din Nașterea Domnului.