Home » Life & Style » Împreună pentru totdeauna. Zece animale care formează cupluri pe viață

Împreună pentru totdeauna. Zece animale care formează cupluri pe viață

Cojocaru Cristian / 19.09.2021, 16:35
Împreună pentru totdeauna. Zece animale care formează cupluri pe viață

Lecții putem învăța de la oameni dar și de la natură. O lecție despre relații o putem învăța de la anumite animale care aleg să fie împreună pentru totdeauna, astfel că acestea demonstrează ce înseamnă monogamia cu adevărat.

Care sunt cele zece animale care rămân împreună pentru totdeauna

În lume există mai multe specii de animale care aleg să formeze un cuplu pe viață. Dintre acestea, am ales zece animale de la care poți observa ce înseamnă monogamia și care este comportamentul acestora.

Pinguinul macaroni

Pinguinii se împerechează pe viață? Ei bine, unii, dar nu toți. Cu toate acestea, mai mult de 90% dintre păsări sunt animale monogame, deși niciuna dintre ele nu prezintă afecțiune la fel ca pinguinii macaroni. Aceste cupluri adorabile dansează când se văd, își umflă pieptul, își leagănă capul dintr-o parte în alta și scot un sunet specific. Odată ce puiul lor este născut, tatăl se îngrijește de pui în timp ce mama vânează.

Macara sandhill

Oamenii au cântece de dragoste și poezie, dar macaralele sandhill au ”chemare la unison” pentru a-și mărturisi legătura cu toată lumea. Macaralele femele scot sunetul specific de două ori, iar macaralele masculine răspund cu un singur sunet, astfel că atât la propriu cât și la figurat, își cântă dragostea.

Caii de mare

Înainte ca masculii să poarte puii în stomac, ei flirtează cu potențialii parteneri dansând unul în jurul celuilalt. Femelele, pe de altă parte, pot deveni gălăgioase și concurează cu celelalte femele pentru masculul alfa. Caii de mari au în general o speranță de viață destul de mică, astfel că monogamia lor nu ar reprezenta chiar același angajament ca și în cazul oamenilor.

Lupul cenușiu

Masculul alfa și partenera sa reprezintă practic un adevărat cuplu de putere, iar asta pentru că ierarhia socială a celorlalți lupi din haită, depinde de acest cuplu. Cei doi se reproduc doar o dată pe an.

împreună totdeauna
Bufnita, la randul ei se incadreaza in aceasta categorie de animale

Bufnița

Bufnițele au și propriul lor limbaj de dragoste. Bufnițele masculine ”cochetează” cu potențialii parteneri, oferindu-le șoareci morți și țipând, iar femelele interesate răspund cu un sunet specific acestora.

Scincida cu coadă ciuntită

Scincida cu coadă ciuntită este un tip de șopârlă originară din Australia care revine la același partener în fiecare sezon de împerechere. Masculii le curăță pe femele mângâindu-le și se pare că acest gest romantic dă roade, astfel că parteneriatul lor ar putea dura mai mult de 20 de ani. Cuplurile merg chiar împreună, masculul mergând în spatele femelei.

Vultur chel

La fel ca lupii, vulturii se întorc la aceiași parteneri în fiecare sezon de împerechere. Vulturii masculi contribuie, de asemenea, la menținerea ouălor calde și la hrănirea celor mici după ce au eclozat.

Gibonul

Aceste maimuțe au relații care le pot oglindi pe cele ale oamenilor, în sensul că unele cupluri înșală, se despart și chiar se „recăsătoresc”. Relațiile nu sunt ușoare, nici măcar pentru aceste animale monogame. Pentru cuplurile de primate care rămân împreună, se îngrijesc reciproc și, în egală măsură, ajută la creșterea copiilor lor.

Vulturul negru

Vulturii au o reputație destul de sumbră fiind niște păsări destul de înfiorătoare însă pot fi niște parteneri iubitor. În timp ce se curtează, vulturii masculi înconjoară femelele cu gâtul întins, apoi le urmăresc. Cuplurile rămân împreună pe tot parcursul anului și, odată ce ouăle ies, incubarea are loc pe rând, în schimburi de 24 de ore.

Lebedele

Există un motiv pentru care lebedele au devenit un simbol al iubirii. Când aceste animale monogame se întâlnesc, își curbează gâtul unul către celălalt în formă de inimă, își ridică aripile și se înclină. Cu toate acestea, zgomotele care sunetele pe care le scot în acest proces sunt mai puțin romantice. Dar asta nu le împiedică să-și petreacă restul vieții împreună.