Home » Life & Style » Insula Bali, deschisă pentru turiștii care vin din aceste locuri. Lista cuprinde 19 țări. Ce condiții trebuie îndeplinite

Insula Bali, deschisă pentru turiștii care vin din aceste locuri. Lista cuprinde 19 țări. Ce condiții trebuie îndeplinite

Cojocaru Cristian / 20.10.2021, 14:22
Insula Bali, deschisă pentru turiștii care vin din aceste locuri. Lista cuprinde 19 țări. Ce condiții trebuie îndeplinite

La începutul lunii octombrie, oficialii indonezieni au anunțat că Insula Bali se va redeschide în curând călătorilor internaționali. Astfel, în această săptămână, insula a început din nou să primească turiști dar doar de pe teritoriul anumitor țări.

Insula Bali se redeschide pentru turiști

Insula Bali s-a redeschis pentru turiști, însă doar pentru turiștii anumitor țări. Astfel, ministrul Afacerilor și Investițiilor Maritime, Luhut Binsar Panjaitan a afirmat că: ”am dat permisiunea a 19 țări pentru a putea călători în Bali și Insulele Riau”. Aceste țări sunt Bahrain, China, Franța, Ungaria, India, Italia, Japonia, Kweit, Liechtenstein, Noua Zeelandă, Norvegia, Polonia, Portugalia, Qatar, Arabia Saudită, Coreea de Sud, Spania, Suedia și Emiratele Arabe Unite.

Toți călătorii internaționali trebuie să fie complet vaccinați, să aibă o asigurare care să acopere tratamentul cu coronavirus, să fie testați negativ și să pună carantina pe cheltuiala lor timp de cinci zile de la sosire. Deși aeroportul internațional a fost deschis tehnic pe 14 octombrie, atunci nu existau zboruri internaționale programate.

”Aceste lucruri necesită timp. Aceste țări și vizitatorii au nevoie de timp. Sperăm ca până la sfârșitul lunii octombrie vor exista zboruri de intrare, fie că este vorba de un zbor charter sau comercial, ca semne ale începutului turismului de recuperare în Bali „, a declarat guvernatorul Bali I Wayan Koster, potrivit Reuters.

Înainte de pandemie, aproximativ 6 milioane de persoane au vizitat Bali anual. Anul trecut, acest număr a scăzut la doar 1 milion, potrivit AP. Cazurile de coronavirus au crescut în Indonezia în această vară, atingând maximul în iulie, dar au scăzut constant de la începutul lunii septembrie. Începând cu 13 octombrie, 22% din populația țării fusese complet vaccinată.

insula bali
Cele mai importante obiective turistice din Bali

Ce poți vizita în Bali

În ceea ce privește obiectivele turistice pe care le poți atinge în Bali, poți analiza lista cu cele mai importante locuri de vizitat, într-un top 3 al acestora.

1. Pura Tanah Lot

La aproximativ 20 de kilometri nord-vest de Kuta, Pura Tanah Lot, ”Pura” înseamnă templu, este unul dintre cele mai iconice temple din Bali. Panorama spectaculoasă de pe litoral, pe o insulă stâncoasă înconjurată de valuri care se prăbușesc, îi surprinde pe toți cei care vizitează acest loc minunat.

Pentru poporul balinez, este unul dintre cele mai sacre dintre toate templele marine ale insulei. Cel mai mare și mai sfânt templu hindus din Bali este Pura Besakih. În fiecare seară, mulțimile de turiști din Kuta, Legian și Sanur își găsesc drumul printr-un labirint căptușit de vânzătorii de suveniruri.

Pura Tanah Lot a fost construit la începutul secolului al XVI-lea și se crede că este inspirat de preotul Nirartha, care a cerut pescarilor locali să construiască un templu aici după ce au petrecut noaptea pe aflorimentul de stâncă. Deși străinii nu pot intra în niciunul dintre temple, poți merge până la templul principal, unde te poți plimba pe cărări și capta cele mai interesante fotografii cu panorame magice.

De la Tanah Lot, te poți plimba de-a lungul căilor amenajate tropical până la frumosul Batu Bolong, un alt templu urcat pe un afloriment de stâncă cu un drum erodat care îl conectează la țărm. Atunci când vizitezi orice templu în Bali, asigură-te că te îmbraci cu respect și porți un sarong și o cingă.

2. Muntele Batur

În fiecare zi, în întunericul prealabil al Bali, sute de vizitatori încep drumul pe vârful aflat la 1.700 de metri altitudine al Muntelui Batur pentru a privi soarele răsărind deasupra mozaicului luxuriant al munților acoperiți de ceață. Acest vulcan sacru activ se află în districtul Kintamani din zonele muntoase centrale din Bali, la aproximativ o oră de mers cu mașina de Ubud, iar drumul către vârf pentru a privi răsăritul.

Drumeția, de-a lungul traseelor ​​bine marcate, este relativ ușoară și durează de obicei aproximativ două până la trei ore. Drumețiile cu ghid includ de obicei un mic dejun cu picnic. Într-o zi senină, priveliștile sunt spectaculoase, întinzându-se până la Batur, lanțul muntos din jur și frumosul lac Batur, principala sursă de apă pentru irigații a insulei. Pantofii robusti de drumeție sunt esențiali și este recomandabil să porți mai multe straturi de haine, deoarece temperatura poate fi rece înainte de răsăritul soarelui.

3. Templul Uluwatu

Templul Uluwatu (Pura Luhur Uluwatu) este unul dintre cele mai faimoase temple ale insulei, datorită decorului său magnific de pe stâncă. În balineză, ”Ulu” înseamnă ”vârf” sau ”capătul pământului”, iar ”Watu” înseamnă ”stâncă”, un nume potrivit pentru amplasarea templului în Peninsula Bukit, de-a lungul vârfului sud-vestic al insulei. La fel ca Pura Tanah Lot, apusul este cel mai bun moment pentru a vizita, când cerul și marea strălucesc în lumina după-amiezii târzii.

Descoperirile arheologice de aici sugerează că templul este de origine megalitică, datând din jurul secolului al X-lea. Se crede că templul protejează Bali de spiritele marine rele, în timp ce maimuțele care locuiesc în pădurea de lângă intrarea sa se cred că protejează templul de influențe rele. Templul se află la aproximativ 25 de kilometri de Kuta.