Home » Life & Style » Jackie Kennedy și ultima ei iubire. Puțini știu cine este bărbatul care i-a stat alături văduvei lui John F. Kennedy

Jackie Kennedy și ultima ei iubire. Puțini știu cine este bărbatul care i-a stat alături văduvei lui John F. Kennedy

Manolică Anca / 08.04.2021, 12:42
Jackie Kennedy și ultima ei iubire. Puțini știu cine este bărbatul care i-a stat alături văduvei lui John F. Kennedy

Jackie Kennedy și ultima ei iubire. Puțini știu cine este bărbatul care a fost alături de ea în ultima parte a vieţii sale. Era însurat și avea trei copiii. Iată cum a arătat perioada în care au fost împreună.

Jackie Kennedy și ultima ei iubire

Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis a fost soția celui de-al 35-lea Președinte al Statelor Unite, John F. Kennedy, și a fost Prima Doamnă a Statelor Unite în timpul mandatului la președinție a acestuia, din 1961 până la asasinarea lui, în 1963. Cinci ani mai târziu, s-a căsătorit cu un magnat grec, Aristotel Onassis, decedând și acesta în 1975.

Încă de mic copil, aceasta a moștenit o idee fixă de-a mamei sale: frica de a nu îi lipsi ceva, şi a învăţat repede cel mai bun remediu. Dacă mama sa era ahtiată de agoniseli şi drăgosteli, tatăl său era un pungaș, leneș şi fustangiu, motiv pentru care aceasta a fost instruită să nu se mărite decât cu un bărbat foarte bogat, de la care poate obține orice, cu condiţia să își dea silinţa. Zis și făcut, pentru că toți bărbații din viața sa au fost bogați și a avut tot ce și-a dorit.

De la începutul anilor ’80 şi până la moartea sa, aceasta și-a găsit echilibrul afectiv în braţele lui Maurice Tempelsmann. El este cel care i-a fost aproape în ultimele zile, alături de copiii ei Caroline şi John Jr. Deşi cei doi deveniseră inseparabili, nu s-a pus nicidată problema căsătoriei, pentru că Maurice era încă însurat cu soţia lui de origini evreiești, mama celor trei copii ai lui. Trăiau de mult timp vieți separate, dar Maurice era prea credincios pentru a divorţa.

Jackie Kennedy și ultima ei iubie, Maurice Tempelsmanr
Jackie Kennedy și ultima ei iubie, Maurice Tempelsmanr

Cine era, de fapt, Maurice Tempelsmann

Jackie Kennedy și ultima ei iubire. Deşi despre Tempelsman se credea că era mai degrabă un bun amic şi un bun companion al lui Jackie, realitatea era alta. Puțini știau că cei doi erau, de fapt, iubiți, ducând împreună o existenţă armonioasă şi liniştită. Acesta era total diferit de ceilalţi doi care i-au marcat viaţa lui Jackie. Mic de statură şi chel, Maurice se născuse într-o familie de evrei ortodocşi din Belgia, urmându-şi părinţii în New York la scurt timp.

La doar 16 ani și-a urmat tatăl în industria de diamante, obținând contacte care avea să-l transforme într-un nume greu al industriei de importuri de diamante. Peste numai patru ani, el devenea milionar în dolari, Cei doi iubiți se cunoscuseră în anii 50, pe când Jackie era căsătorită cu John F. Kennedy. Pe atunci, bărbatul deja începuse să se învârte prin înalta societate americană. Cei doi au fost, deci, prieteni de-o viaţă, apropierea având loc când Jackie s-a stabilit la New York, după moartea celui de-al doilea ei soţ, grecul Onassis.

În ultimii cincisprezece ani, femeia a devenit o amantă blândă și o bunică bună pentru cei trei copii ai lui Caroline. Frecventa adesea și spectacolele de elită, iar când simțea nevoia de liniște se muta pe insula Martha’s Vineyard, departe de mondenităţile capitalei americane. Chiar în largul acestei insule avea să se prăbușească fiul ei John, pe când îşi pilota micul avion, în 1999, la doar 39 de ani. Jackie, care a murit cu cinci ani mai devreme, pr 19 mai 1994, după o luptă grea împotriva unui cancer limfatic, a avut norocul de a fi scutită de această grea pierede. A murit bogată şi senină, cu siguranță, un sfârșit la care a visat toată viața.