Home » Life & Style » Kim Kardashian, una dintre miliardarele lumii. Cum a reușit, de fapt, vedeta să-și construiască averea impresionantă

Kim Kardashian, una dintre miliardarele lumii. Cum a reușit, de fapt, vedeta să-și construiască averea impresionantă

Manolică Anca / 08.04.2021, 15:17
Kim Kardashian, una dintre miliardarele lumii. Cum a reușit, de fapt, vedeta să-și construiască averea impresionantă

Este oficial! Kim Kardashian a devenit una dintre miliardarele lumii. În numai zece ani de prezență constantă în lumina reflectoarelor, vedeta a trecut de la statutul de „influencer” la cel de miliardar. Starleta familiei Kardashian a fost inclusă pentru prima dată de Revista Forbes pe lista miliardarilor lumii. Cum a reușit să construiască această avere colosală.

Kim Kardashian, una dintre miliardarele lumii

Kim Kardashian este, oficial, una dintre miliardarele lumii. Americanca a fost inclusă pentru prima dată în lista Forbes a bogaților lumii. Revista a estimat că averea lui Kim Kardashian, în vârstă de 40 de ani, „valorează acum 1 miliard de dolari, faţă de 780 de milioane de dolari, în octombrie, mulţumită a două afaceri profitabile – KKW şi Skims – precum şi banilor obţinuţi din televiziune şi contracte de endorsement şi unui număr de investiţii mai mici”.

Potrivit Forbes, veniturile care provit din KKW Beauty sunt estimate la aproximativ 500 de milioane de dolari, iar cele din SKIMS la 225 de milioane de dolari. Reuşita vedetei reality-show-ului TV „Keeping Up with the Kardashians” vine la aproximativ doi ani după ce sora ei vitregă, Kylie Jenner, a fost inclusă de aceeași revistă în topul miliardarilor, grație succesului brandului său de cosmetice, Kylie Cosmetics.

Kim Kardashian a devenit una dintre miliardarele lumii
Kim Kardashian a devenit una dintre miliardarele lumii

Din păcate, sora ei, în vârstă de 23 de ani, a pierdut statutul de miliardar. Revista a evaluat averea vedetei la circa 700 de milioane de dolari, după ce anul trecut a fost unul destul de dificil în privința vânzarii de produse cosmetice. Mai mult, compania acesteia este deţinută acum în proporţie de 51% de Coty Inc.

Cum a reușit vedeta să-și construiască averea impresionantă

Încă din anul 2011, Kim Kardashian era o vedetă a internetului, postările sale făcând furori în mediul online. Urmărită de milioane de admiratori încă de pe atunci, vedeta și-a construit treptat, dar sigur, notorietatea. În prezent, contul său de Instagram este urmărit de 213 milioane de utilizatori, această popularitate aducându-i, lunar, foarte mulți bani în cont.

În 2017, Kim Kardashian și-a lansat brandul de frumusețe KKW Beauty și, după numai doi ani, a lansat Skims, brandul de lenjerie modelatoare. Ambele i-au adus încasări uriașe, care au propulsat-o în topul celor mai bogați oameni ai planetei. Dacă la finele lunii octombrie 2020 averea vedetei era estimată la 780 de milioane de dolari, în primăvara acestui an ea a făcut pasul în „liga mare”.

Kim Kardashian a anunțat că divorțează de Kanye West
Kim Kardashian a anunțat că divorțează de Kanye West

În aprilie 2020, Forbes anunța că soţul lui Kim Kardashian, rapperul Kanye West, de care vedeta de reality-show a cerut oficial divorţul în acest an, devenise miliardar. Valoarea averii nete era estimată la 1,3 miliarde de dolari. West a trimis ulterior un mesaj către Forbes, prin care susținea că cifra ar fi mult mai mare. „Nu este un miliard”, a scris acesta. „Sunt 3,3 miliarde, pentru că nimeni de la Forbes nu ştie să numere”, a completat rapperul. Luna trecută, Bloomberg scria că valoarea netă a averii lui Kanye ar putea depăşi în prezent 6 miliarde de dolari.