Home » Life & Style » Orașul cu cei mai mulți miliardari din lume. Cine este cel mai bogat și ce avere a strâns

Orașul cu cei mai mulți miliardari din lume. Cine este cel mai bogat și ce avere a strâns

Violeta Badea / 08.04.2021, 13:59
Orașul cu cei mai mulți miliardari din lume. Cine este cel mai bogat și ce avere a strâns

Orașul cu cei mai mulți miliardari din lume. Cine este cel mai bogat și ce avere a strâns. Te-ai întrebat vreodată care este capitala miliardarilor? Ei bine, nu este vorba despre New York! Acest loc se află pe continentul asiatic și găzduiește cei mai mulți bogați din lume. În acest material vei afla despre ce oraș este vorba și cine este cel mai înstărit locuitor.

Orașul cu cei mai mulți miliardari din lume

Beijing
Beijing

După ce New York-ul a ocupat multă vreme prima poziție în acest clasament, a venit vremea orașului Beijing să găzduiască cei mai mulți miliardari, conform listei anuale a miliardarilor mondiali a Forbes pentru anul 2021. Anul trecut, capitala chineză a câștigat 33 de miliardari noi, iar totalul a devenit de 100. În schimb, New York-ul se poate lăuda cu 99 de miliardari.

Totuși, nu pare corect acest clasament dacă ne gândim la numărul total de locuitori. New York City are o populație de 8,4 milioane, în timp ce Beijing numără aproximativ 21 de milioane de locuitori. Mai mult decât atât, averea miliardarilor din New York a rămas cu 80 miliarde de dolari mai mare decât cea a bogaților din Beijing.

SUA găzduiește de multă vreme cei mai mulți bogați din lume, dar în ultimul an, China și Hong Kong au început să câștige teren cu un număr de 210 miliardari noi. La nivel de țară, SUA ocupă încă prima poziție cu 724 de miliardari, dar China vine tare din umră cu 698 de miliardari. Potrivit celor de la Forbes, un nou miliardar a apărut la fiecare 17 ore,iar acest lucru s-a întâmplat doar anul trecut.

Cine este cel mai bogat și ce avere a strâns

Zhang Yiming
Zhang Yiming

La cei 36 de ani ai săi, Zhang Yiming este cel mai bogat locuitor al Beijingului. Acesta este fondatorul aplicației TikTok și director executiv al firmei-mamă ByteDance. Zhang Yiming se poate lăuda cu o avere de 35,6 miliarde de dolari. Aplicația s-a răspândit rapid în toată lumea și a ajuns la un venit de net de 16,2 miliarde de dolari, conform statisticilor Forbes.

Deși a strâns deja o avere impresionantă și este a 13-a cea mai bogată persoană din China, Zhang Yiming este o apariție extrem de discretă și nu se știu foarte multe lucruri despre viața sa personală. Un lucru interesant este că numele lui are la bază un proverb chinezesc, care i se potrivește de minune: „surpinde-i pe toți de la prima încercare”.

În anul 2005, Zhang Yiming a absolvit Universitatea Nankai, unde a studiat microelectronica și ingineria software. Tot aici a cunoscut-o și pe actuala sa soție, iar după terminarea studiilor și-au unit destinele. Cei doi nu au încă copii. Compania ByteDance pe care o deține miliardarul are o valoare de  75 de miliarde de dolari, conform Pitchbook, devenind astfel cea mai valoroasă companie privată din lume.

În anul 2016, Zhang Yiming  a lansat cea mai de succes aplicație a companiei Byte Dance, TikTok. Aplicația este una dintre cele mai populare rețele de socializare din întreaga lume și a fost descărcată de mai bine de 1 miliard de ori. Forbes l-a declarat prima dată miliardar pe Zhang în martie 2018, estimând că averea lui netă se ridică la 4 miliarde de dolari, între timp estimările au crescut.