Home » Știri » Secretele lui Warren Buffett, unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Cele 4 metode care te ajută să cunoști succesul în viață

Secretele lui Warren Buffett, unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Cele 4 metode care te ajută să cunoști succesul în viață

Manolică Anca / 25.02.2021, 16:08
Secretele lui Warren Buffett, unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Cele 4 metode care te ajută să cunoști succesul în viață

Secretele lui Warren Buffett, unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Învață de la cei mai buni cum poți ajunge de la un simplu visător la un om de succes. Iată câteva metode care te ajută să cunoști succesul în viață.

Secretele lui Warren Buffett, unul dintre cei mai bogați oameni din lume

Warren Buffett (90 de ani), originar din Omaha, Nebraska, este unul dintre cei mai buni investitori din toate timpurile, om de afaceri și filantrop american. Cunoscut şi sub porecla de „oracolul din Omaha”, Buffett ocupă, în prezent, locul șapte în topul celor mai bogați oameni din lume, cu o avere estimată la 94,5 miliarde de dolari.

Buffett conduce Berkshire Hathaway, care deține peste 65 de companii, întregi sau procente de acțiuni. Acestea sunt diversificate în industriile tehnologice, ciclice ale consumatorilor, energiei, serviciilor financiare și asistenței medicale. 47% din portofoliu este dedicat serviciilor financiare, iar 27% companiilor de tehnologie. printre cele mai importante investiții se numără: Geico, Duracell, Dairy Queen, Apple, Bank of America, American Express, Goldman Sachs, Wells Fargo, Coca Cola, Visa, Mastercard sau Kraft Heinz. Cu peste 211 miliarde de dolari investiți în peste 655 de companii, portofoliul său este unul dintre cele mai mari și mai profitabile din lume.

Secretele lui Warren Buffett
Secretele lui Warren Buffett

Patru metode te ajută să cunoști succesul în viață

Ajuns la vârsta de 90 de ani, Buffett a fost și încă este un jucător de succes în lumea afacerilor, ale cărui „rețete” au dau mereu roade. De-a lungul mai multor decenii, investitorul emblematic a oferit o mulțime de sfaturi utile pentru a demonstra principiile fundamentale ale vieții și afacerilor care l-au ajutat să-și atingă legendarul succes. Iată patru dintre secretele lui Warren Buffett, pentru a atinge succesul în viață.

1. Nu risca ceea ce ai pentru a obține ceva de care nu ai nevoie. Exclama Buffett, acum ceva timp, în fața absolvenţilor Universitatăţii din Florida. El a atras atenția că există numeroase afaceri și mulți oameni de afaceri care au fost puși în pericol din cauză că aveau obiective prea mărețe, acționând cu multă lăcomie.

„Dacă rişti ceva important pentru tine pentru a obţine ceva fără importanţă, acest lucru pur şi simplu nu are sens. Nu contează dacă şansele să reuşeşti sunt de la 99 la 1 sau de la 1.000 la 1.”, spune Warren Buffett

2. Găsește o muncă care te pasionează. „În lumea afacerilor, oamenii care au cel mai mare succes sunt cei care fac ceea ce le place”, afirmă Buffett. A face ceea ce îți place este un factor important pentru fericirea și succesul tău ca om. Buffett spune că trebuie să te gândești la ceea ce te va face mândru atunci când vei reflecta asupra carierei tale, la capătul drumului. Unii o numesc pasiune, alții îl numesc scop. Indiferent de termenul folosit, este exact secretul succesului.

3. Investește în relaţii cu oameni cinstiţi şi etici. Astfel, cel mai indicat este să construieşti relaţii cu oameni ce au calităţi de lider, sunt generoși, oneşti, dau credit altora atunci când e cazul și sunt capabili de a-i determina pe cei din jur să își îndeplinească planurile.

4. Măsoară-ți succesul vieţii printr-un singur cuvânt: iubire. Buffett recunoaște că tatăl său l-a învățat una dintre cele mai mari lecții pe care să le transmită generației următoare – regula iubirii necondiționate. Acesta este genul de dragoste în care copiii pot fi transformați în ființe umane excelente, ceea ce va da rezultate excepționale în viață.

Unii oameni mor bogaţi, dar „adevărul este că nimeni nu îi iubeşte”, spune el. „Problema cu dragostea este că nu o poţi cumpăra. Singura modalitate de a obţine dragostea este să o şi oferi. Ai vrea să crezi că poţi scrie un cec cu care să cumperi iubire de un milion de dolari. Dar lucrurile nu funcţionează aşa. Cu cât oferi mai mult dragoste, cu atât obţii mai multă”, spune Buffett, conform Inc.com.