Home » Life & Style » Limbajul feței. 7 detalii faciale care îți dezvăluie adevărata personalitate, indiferent cât de mult ai încerca să o ascunzi

Limbajul feței. 7 detalii faciale care îți dezvăluie adevărata personalitate, indiferent cât de mult ai încerca să o ascunzi

Manolică Anca / 20.04.2022, 14:44
Limbajul feței. 7 detalii faciale care îți dezvăluie adevărata personalitate, indiferent cât de mult ai încerca să o ascunzi

Deși muzica este considerată în general „limbajul universal” care leagă oameni din întreaga lume, nu este singura formă de comunicare care este înțeleasă în mod general de oameni din toate categoriile sociale. La un nivel și mai simplu, există, de asemenea, limbajul trupului sau al feței, care comunică în mod clar anumite aspecte legate de personalitatea fiecăruia. Ei bine, da, poți afla multe despre personalitatea cuiva doar din forma și caracteristicile feței.

Limbajul feței. Detalii faciale care îți dezvăluie adevărata personalitate

Poate că ne gândim că vorbirea este forma noastră de exprimare cu cel mai mare impact, dar cercetările arată că limbajul feței și al trupului poate juca, de asemenea, un rol important. Iată ce spune limbajul feței despre tine.

1. Fața lată

Testosteronul și estrogenul au un cuvânt de spus atât în comportament, cât și în felul în care arată fețele noastre. Un nivel de testosteron mai ridicat este legat de maxilare mai puternice, iar estrogenul ridicat de frunți mai netede, buze mai luxuriante și contururi moi și mai rotunde. La femei, aceste trăsături sunt asociate, în general, cu evaluări mai mari ale feminității, atractivității și sănătății și relevă o fertilitate mai mare.

Pomeții mai largi sunt, de asemenea, legați de un plus de testosteron. Acesta este considerat un indicator al unei agresivități mai mari și, de asemenea, al generozității. Bărbații cu această trăsătură a feței sunt văzuți ca fiind mai încrezători și ei înșiși se simt astfel.

2. Limbajul feței rotunde

Femeile cu fața rotundă sunt mai generoase. O față ce are forma rotundă este adesea semnul unei persoane amabile, altruiste și grijulii. Cei care au această trăsătură pot fi prieteni adevărați. Cu toate acestea, ei pot, de asemenea, să pună nevoile altora înaintea lor, neglijându-și bunăstarea.

Aceste tipuri de fețe sunt percepute ca fiind mai inocente și, din acest motiv, mai demne de încredere. Forma rotundă a capului unei persoane poate fi, de asemenea, un indicator al unor potențiale probleme cu apneea de somn. De fapt, persoanele cu această caracteristică ar putea avea tendința de a sforăi mai mult.

3. Forma ovală a feței

Dacă fața pare lungă, iar pomeții mai largi decât maxilarul, forma feței este ovală. Persoanele cu această formă a feței sunt probabil percepute de ceilalți ca fiind mai extrovertite și mai prietenoase. Au tendința de a fi mai sociabile și își găsesc ușurința cu cuvintele, știind cum să le folosească pentru a-i face pe ceilalți să se simtă bineveniți și confortabili.

4. Fața în formă de inimă

O față în formă de inimă este caracterizată de o frunte mare și o bărbie mai mică, ca un triunghi inversat. Se spune despre ei că sunt autoanaliști și au o minte puternică. Persoanele cu această formă a feței au tendința de a avea o forță interioară incredibilă și sunt destul de încăpățânate. Au multă energie și o intuiție puternică, știind când să acționeze pentru a-și impune obiectivele.

Limbajul feței
Limbajul feței

Sunt, de asemenea, foarte creativi și afectuoși, dar pot fi, de asemenea, volatili din punct de vedere emoțional și indeciși. Cei cu această formă a feței pot fi foarte calzi și îi fac cu ușurință pe ceilalți să se simtă speciali, deoarece le place să se exprime în exterior. Le place infatuarea care vine odată cu îndrăgostirea, dar s-ar putea să nu rămână în preajmă atunci când lucrurile se liniștesc sau devin mai banale.

5. Limbajul feței în formă de diamant

Acest tip de față este mai lată la mijloc și ascuțită spre frunte și bărbie. Se spune că persoanelor cu această formă a feței le place să dețină controlul. Dorind și tinzând spre perfecțiune, sunt orientate spre detalii și fac doar muncă de calitate. Ascuțite ca diamantele și foarte precise cu cuvintele, ele pot fi tăioase dacă sunt deranjate.

În multe locuri, această formă a feței este considerată medie ca aspect. Acest lucru poate fi un lucru bun, deoarece oamenii, în general, tind să considere fețele cu aspect mediu mai demne de încredere decât cele cu trăsături speciale sau unice.

6. Forma dreptunghiulară a feței

Această formă a feței este caracterizată de o linie a părului și o linie a maxilarului largă. Persoanele cu un tip de față mai lată au multă energie naturală și o rezistență ridicată. De asemenea, au tendința de a se ocupa de proiecte mari și au un spirit puternic și o minte analitică. Capabile să rămână calme și concentrate, chiar și în medii cu stres ridicat, ele pot fi lideri înnăscuți.

Buni gânditori și planificatori, sunt predispuși să se țină de logică și să nu vorbească despre sentimentele lor. Bărbații cu această formă a feței au tendința de a se simți „mai puternici”, dar sunt de fapt percepuți ca fiind „mai puțin demni de încredere”.

7. Limbajul feței de bebeluș

Trăsăturile acestui tip pot fi confundate cu fața rotundă, dar aici include detalii specifice, cum ar fi ochii mari și un nas și o bărbie mici. Persoanele cu aceste trăsături pot fi percepute ca fiind mai naive, mai puțin dominante sau chiar supuse. Dar ele sunt, de fapt, oneste, calde și amabile. Femeile cu aceste trăsături, în diverse culturi de pe tot globul, sunt considerate cel mai atrăgător tip dintre toate.

În general, bărbații cu fața de bebeluș tind să fie mai bine educați și mai asertivi și sunt mai predispuși să fie ostili. Acest lucru este considerat a fi o tendință de supracompensare, atât de mult încât sunt, de asemenea, mai predispuși să fie infractori.