Home » Life & Style » Locuri de vizitat în Bihor. 11 obiective și atracții turistice pe care trebuie să le vezi dacă ajungi aici. FOTO

Locuri de vizitat în Bihor. 11 obiective și atracții turistice pe care trebuie să le vezi dacă ajungi aici. FOTO

Cojocaru Cristian / 24.11.2021, 13:21

Indiferent de anotimp, foarte multe zone ale României reușesc să ne captiveze atât cu peisajele pe care le oferă cât și cu ajutorul istoriei. Iată care sunt cele mai bune locuri de vizitat, de această dată în Bihor.

Cele mai bune locuri de vizitate în Bihor

Cu toate că mulți preferă să viziteze de cele mai multe ori alte țări, foarte multe dintre locurile din România rămân nedescoperite de mulți români. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că și peisajele din țară sunt unele de o frumusețe aparte, dar și arhitectura care are la bază povești și o istorie semnificativă ne pot atrage să le vizităm. Iată care sunt cele mai cunoscute obiective turistice pe care nu merită să le ratezi în viitoarea excursie alături de familie sau prieteni.

Munții Pădurea Craiului

Odată ajuns în Crișana este imposibili să nu faci și un traseu prin Munții Pădurea Craiului. Dintre traseele pe care le poți parcuge în orice anotimp menționăm Peștera Vadu Crișului – V.Crișul Repede – Poiana Ponor – Dealul Podirei – Belvedere – halta CFR. Acest traseu durează trei ore și este marcat cu un cerc albastru.

Peștera Vântului

Această denumire provine de la curenții foarte puternici din interiorul peșterei care se află la 170 de metri adâncime. Această peșteră se află lângă localitatea Suncuius și este cunoscută drept cea mai mare peșteră din România, măsurând 50 de kilometri lungime. Peștera este deschisă doar cercetătorilor.

Cetatea Oradea

Această cetate a devenit simobolul orașului Oradea și a fost ridicată în secolul al XI-lea. Forma pe care o are aceasta, de pentagon, este cea care atrage turiști de pretutindeni, fiind unică în estul Europei. Anterior, aici au funcționat o școală, o bibliotecă, un observator dar și o tiparniță. În prezent, aici este Facultatea de Arte Vizuale a Universității din Oradea.

Groapa Ruginoasa

Ai grijă ca atunci când creezi itinerariul să incluzi și Groapa Ruginoasa. Aceasta are un diametru de peste 600 de metri și o adâncime de 100 de metri. Datorită eroziunii depozitelor de gresii, argile și cuartite, aceasta are o culoare aparte, astfel că nu o poți rata.

Defileul Crișului Repede

Defileul Crișului Repede aparține unei rezervații naturale care măsoară peste 200 de hectare. Acest loc poate reprezenta o importantă lecție de geografie pentru cei mici, mai ales că aici pot fi întâlnite feriga, coada calului, căprioare, vulpi și iepuri.

locuri vizitat bihor
Palatul Vulturul Negru  este un important obiectiv turistic pe care nu ar trebui sa il ratezi

Parcul Natural Cefa

Acest loc este unul plin de ierburi înalte, mlaștini, pajiști și păduri mixte. Parcul Natural Cefa adăpostește nuferi galbeni și tot aici își fac cuiburi egreta albă, lișița, pescărușul albastru și barza. Parcul are peste 5.000 de hectare și include Pescăria Cefa – Pădurea Radvani.

Dealul Ciuperca

La poalele acestui deal a fost construit orașul Oradea. Din cauza alunecărilor de teren, acest loc a fost închis, iar de aici se poate vedea orașul de sus precum și cele mai frumoase apusuri și  răsărituri. Accesul poate fi făcut cu ajutorul mașinii, mergând până în capătul străzii Graurilor.

Băile Felix

Acest loc este printre cel mai căutat în ceea ce privește stațiunile balneoclimaterice. La doar 10 kilometri de Oradea, foarte mulți turiști vin anual aici, fiind un loc foarte popular. Totodată, reprezintă cea mai mare stațiune balneară din România. Temperatura apelor termale este cuprinsă între 20-49 de grade Celsius.

Stâna de Vale

Acest loc este unul dintre cele mai căutate destinați turistice din România. Stațiunea se află la 1.000 de metri altitudine și reprezintă un important loc pentru cei care doresc să respire un aer foarte curat.

Palatul Vulturul Negru

Această clădire a fost construită între 1097-1909 de către Komor Marcell și Jakab Dezső. Simbolul acestui palat este reprezentat de un vitraliu cu vultur negru . În interiorul clădiri funcționează un cinematograf, dar și sediile câtorva bănci comerciale, cluburi și restaurante. Clădirea maiestuoasă deține și un pasaj în forma literei Y , forma ciocului de vultur.

Lacul Vida

Acest lac este situat în apropierea localității Luncasprie și este un lac de acumulare artificial. Un important punct de atracție este deversorul în formă de pâlnie din lac, care are drept scop scăderea debitului lacului atunci când plouă.