Home » Când, unde, cum » Cele mai ciudate lacuri din lume. Ce se întâmplă când ajungi acolo

Cele mai ciudate lacuri din lume. Ce se întâmplă când ajungi acolo

Manolică Anca / 26.10.2021, 13:09
Cele mai ciudate lacuri din lume. Ce se întâmplă când ajungi acolo

Planeta noastră are o mulțime de locuri care mai de mare mai impresionante. În rândurile de mai jos, vom prezenta o listă cu cele mai ciudate lacuri din lume, care cu siguranță te vor face să te gândești de două ori înainte de a merge să le vizitezi. De la lacul care a ucis un sat întreg, până la cel care te transformă în statuie, iată care sunt unele dintre cele mai bizare și periculoase de pe Glob.

Cele mai ciudate lacuri din lume. Lacul Roopkund, India

În 1942, trupele britanice descopereau sute de cadavre pe fundul unui lac din India. Inițial, aceștia au crezut că scheletele erau ale victimelor unui masacru comis de japonezi, având în vedere că descoperirea a fost făcută în vreme de război. În realitate, lucrurile erau și mai bizare.

Rămășițe din Lacul Roopkund, India
Rămășițe din Lacul Roopkund, India

Analizând aceste rămășițe, specialiștii au constantat că oasele aveau o vechime de peste 1.000 de ani. Mai ciudat a fost faptul că toți oamenii găsiți în Lacul Roopkund fuseseră uciși în același mod, în urma unei lovituri puternice în zona capului. Însă, ciudat era că loviturile nu păreau să fie cauzate de nicio armă cunoscută.

Deși ar părea incredibi, oamenii au fost uciși de bucăți de grindină de dimensiuni foarte mari. Neavând unde să se adăpostească, aceștia și-au găsit sfârșitul în valea care ulterior s-a umplut cu apă, devenind Lacul Roopkund.

Lost Lake, SUA

Cele mai ciudate lacuri din lume. Lost Lake, SUA
Cele mai ciudate lacuri din lume. Lost Lake, SUA

Acest lac din statul american Oregon pare a fi trucul unui magician. Vară de vară, lacul care se întinde pe 34 de hectare dispare, urmând a reapărea toamna, ca și cum nimic nu s-ar fi petrecut acolo.

În realitate, apa se scurge printr-un tunel de lavă. Acesta s-a format după răcirea lavei la suprafață și s-a format fie în urma unei erupții vulcanie, fie prin eroziune. Toamna, când plouă din abundență, tunelul se umple și lacul rămâne plin până în vara următoare.

Cele mai ciudate lacuri din lume. Lacul Nyos, Camerun

Lacul Nyos, Camerun
Lacul Nyos, Camerun

Era o noapte liniștită ca oricare alta într-un sat din Camerun, în 1986, când, deodată, lacul Nyos a emanat o bulă gigantică de dioxid de carbon. Efectule au fost printre cee mai crunte. Un nor de gaz mortal a acaparat regiunea pe o rază de 25 de kilometri, toți oamenii și animalele din zonă căzând brusc la pământ, făăr a mai putea respira.

Din păcate, în numai câteva minute, 1746 de oameni și circa 3.500 de animale au murit. Tragedie a fost cauzată de o acumulare a gazului toxic, care a fost eliberată în urma unei alunecări de teren.

Lacul Kawah Jien, Indonezia

Cele mai ciudate lacuri din lume. Lacul Kawah Jien, Indonezia
Cele mai ciudate lacuri din lume. Lacul Kawah Jien, Indonezia

Privit din depărtare, lacul este absolut superb. Însă, acumularea de apă de un albastru infinit, acumulată în craterul unui vulcat, este de fapt un iad de foc. Lacul este extrem de bogat în sulf încât explodează adesea cu flăcări albastru-neon, fatale din cauza gazelor toxice emanate.

Malul lacului arde continuu, în timp ce apa este o imensă baie de acid clorhidric, care topește tot ce atinge. Aerul din jur este extrem de toxic, încât este absolut necesar să porți o mască de gaze.

Cele mai ciudate lacuri din lume. Lacul Natron, Tanzania

Lacul Natron, Tanzania
Lacul Natron, Tanzania

În această listă se înscrie și Lacul Natron din estul Africii. El este înconjurat de o mulțime de statui de piatră ale unor animale care s-au apropiat prea mult de apa lacului. Nu este niciun loc blestemat, ci consecința unui fenomen natural unic. Se pare că această întindere de apă este foarte bogată în natron (compus natural de carbonat de sodiu și bicarbonat de sodiu) și are o alcalinitate și o temperatură ridicate.

Prin urmare, oricine va bea apă din acest lac, va muri în numai câteva minute și se va scufunda. Apoi, după ce natronul își va face treaba, calcificând cadavrele, ele vor deveni statui. Așa se face că lacul este înconjurat de nenumărate statui ale păsărilor care au încercat să aterizeze pe apă.