Home » Când, unde, cum » Lacul din România care apare după moartea unui om. Unde se află și de ce spun oamenii că ar fi un loc blestemat

Lacul din România care apare după moartea unui om. Unde se află și de ce spun oamenii că ar fi un loc blestemat

Manolică Anca / 10.09.2021, 12:04
Lacul din România care apare după moartea unui om. Unde se află și de ce spun oamenii că ar fi un loc blestemat

Trăim într-o lume ghidată de tehnologie și științe exacte și mai puțin de mituri și basme. Totuși, există o poveste adânc înrădăcinată potrivit căreia, de câteva ori pe an, pe crestele Bucegilor ia naştere un lac misterios. Oamenii care locuiesc în zonă susțin cu tărie că lacul apare după moartea unui om.

Lacul din Bucegi care apare după moartea unui om

De câteva ori pe an, poate şi mai rar, pe crestele Bucegilor își face apariția un lac misterios, departe de civilizație și curiozitatea oamenilor. Localnicii din Poiana Ţapului, cea mai apropiată localitate de zona respectivă, susțin că acesta apare după ce un om moare și îl cataloghează ca fiind locul de intrare spre Iad.

Lacul misterios, spun oamenii zonei, apare şi dispare după legi bizare, greu de înţeles, și îl văd ca un loc blestemat. Din acest motiv, ei evită pe cât posibil zona, atunci când natura dă semnele prevestitoare. Fiecare apariţie a lacului este anunţată de fenomene extreme.

Vremea se strică brusc, timp de două zile vântul bate cu mare forță, iar în noaptea de dinainte, o grindină puternică face prăpăd peste creste. Ca din neant, își face apariția lacul pentru o zi sau două, scăldând munţii cu apele sale,  aşteptând parcă o ofrandă vie, şi dispare brusc după ce cineva piere în apele lui.

Ce spun legendele lacului

Sigur că de acest lac se leagă și anumite legende, relatate tot de oamenii din Poiana Ţapului. Potrivit uneia dintre ele, în zonă ar fi existat un lac permanent, în mijlocul căruia trăia o vrăjitoare care chinuia copiii. Aceştia s-ar fi revoltat și, cu ajutorul zânei lacului, au scufundat vrăjitoarea cu tot cu casa ei. Numai că puterea vrăjitoarei ar fi atât de mare, încât lacul reapare uneori, răpeşte un om şi dispare.

Munții Bucegi
Munții Bucegi

Legendele urbane mai noi, cele ale internauților preocupaţi de fenomenele misterioase din Bucegi, subliniază așaz existența unui așa-zis templu al atlanţilor, ridicat în acest loc, unde aveau loc sacrificii ritualice. Mulți tineri și tinere ar fi fost aruncați în apa rece a lacului ca ofrande pentru zei.

Locul de intrare în Iad

Poveştile ar tinde să pară și mai adevărate dacă sunt luate în calcul decesele care au avut loc pe crestele munţilor, în zona în care apare lacul. Se spune că nenumărați turişti neîncrezători în poveştile locale au fost victimele lacului blestemat, dar şi localnici care au căutat să se convingă de existenţa lacului şi au mers să surprindă momentul umplerii acestuia.

La fel cum există multe alte locuri în Bucegi despre care se spune că ar fi portaluri către alte dimensiuni sau sunt locuri malefice, şi despre lacul misterios de pe creste se vorbeşte ca fiind un punct de întâlnire a celor două lumi.

Pe diferitele site-uri cu orientare ezoterică au apărut relatări înfricoşătoare ale unor persoane care pretind că au fost martore la fenomenul de apariție a lacului. Acestea vorbesc despre o negură ciudată care părea „vie” şi care s-a lăsat peste creste, din adâncul pământului începând să se audă vaiete. Pe tot timpul nopţii s-ar fi auzit voci din alte lumi, ademenitoare, iar a doua zi, lacul era deja acolo.

„Dacă iadul există cu adevărat, atunci cu siguranţă că pe acolo e intrarea”, a declarat o persoană care spune că a trăit pe viu apariţia lacului blestemat.