Home » Life & Style » Locuri unice din România pe care nu foarte mulți le cunosc sau le-au vizitat. FOTO

Locuri unice din România pe care nu foarte mulți le cunosc sau le-au vizitat. FOTO

Toader Mihai / 21.11.2021, 12:50

România este vestită pentru multitudinea de locuri unice pe care, probabil mulți dintre voi le-au ratat în călătoriile trecute. Află care sunt cele mai frumoase obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi.

Locuri unice din România pe care trebuie să le vizitezi

Castelul lui Dracula, Delta Dunării sau litoralul românesc nu sunt singurele locuri minunate pe care teritoriul țării ni le oferă. În afară de acestea, există multe alte locuri mai puțin cunoscute și explorate, dar care cu siguranță te vor lăsa fără cuvinte de vreme ce le vei descoperi frumusețea. Află care sunt aceste locuri care ar putea deveni următoarea ta destinație.

Muzeul de locomotive cu abur din Reşiţa

La nivelul Europei, acest muzeu tehnic este cel mai mari și are expuse cele mai vechi locomotive cu aburi din România. 16 exponate vei putea analiza odată ce ai ajuns la Muzeul Locomotivelor, dintre care 14 sunt fabricate la Reșița. Majoritatea exponatelor au fost construite după un model de locomotivă vienez.

Satul scufundat de la Geamăna

Acest sat care se regăsește în județul Alba a devenit o atracție turistică pentru mii de români, dar și străini. După ce în zonă au avut loc mai multe exploatări miniere, satul a devenit un lac de decantare, pe baza evenimentelor cunoscute drept dezastrul natural de la Geamăna. Satul respectiv se află la 100 de metri sub suprafața lacului.

locuri unice românia
Un loc de poveste la Maldivele de la Arghires

Maldivele de la Aghireş

Acest lac mai este denumit și Laguna Albastră datorită culorii sale. Apa este amestecată cu praf de argilă, iar acest lucru  se datorează faptului că în trecut, de acolo se extrăgea argila albă. Foarte mulți turiști ajung anual în comuna Aghiereșu din Cluj, datorită peisajului pe care îl oferă locul.

Morile de apă de la Rudăria

Rudăria din județul Caraș-Severin adăpostește nu mai mult de 22 de mori de apă. Acestea sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO, iar anual, mii de turiști vin aici să se minuneze, fiind foarte aproape de cascada Bigăr. Acest loc este unul foarte important pentru localnici, fiind unul dintre locurile lor de întâlnire.

Templul Coral, Bucureşti

Acest loc magnific se află foarte aproape de Piața Unirii din București, mai exact pe strada Sf. Vineri. Acest lăcaș de cult mozaic din România contrastează izbitor peisajul gri din jurul său. Construcția a fost ridicată la jumătatea anilor 1800, fiind o replică a sinagogii Tempelgase din Viena care a fost distrusă în cel de-Al Doilea Război Mondial. Denumirea vine de la faptul că o sinagogă nu are în mod normal cor,  iar atunci când un cor cântă, el devine ”coral”.

Rozariul de la Mândruloc

Dacă ești un pasionat de grădini și flori, atunci cu siguranță nu trebuie să ratezi acest loc aflat în județul Arad. Aici este amenajat cel mai mare rozariu din Sud-Estul Europei. În cadrul rozariului se regăsesc aproximativ 2.000 de specii de trandafiri, iar mulți dintre aceștia au fost premiați în cadrul mai multor competiții internaționale.

Pădurea Hoia-Baciu

Acest loc este considerat unul dintre cele mai sinistre din lume. Aflată la marginea Clujului, pădurea se întinde pe o suprafață de 300 de hectare. Se consideră că pădurea a primit numele de la un cioban care a dispărut împreună cu cele 200 de oi ale sale. Totodată, localnicii mai denumesc această pădure ”Triunghiul Bermudelor din România”. Pădurea a apărut în mai multe publicații din lume, iar niște jurnaliști britanici au petrecut o noapte aici, spunând că este ”cea mai înfricoșătoare pădure din lume”.