Home » Life & Style » Locurile din România unde filmează actorul Mickey Rourke. Ce se știe despre noul film al starului internațional

Locurile din România unde filmează actorul Mickey Rourke. Ce se știe despre noul film al starului internațional

Ileana Mladinoiu / 23.02.2023, 16:16
Locurile din România unde filmează actorul Mickey Rourke. Ce se știe despre noul film al starului internațional

Actorul, fost boxer profesionist american, Philip Andre Rourke Junior, cunoscut sub numele popular de Mickey Rourke, este celebru pentru rolurile interpretate, dar și pentru excesele sale de tot felul. Dacă a fost remarcat prima dată de marele regizor Steven Spielberg în pelicula „1941”, deși a avut un rol mic, Francis Ford Coppola îl dezvăluie în „Rusty James” ca băiatul cu motocicleta, alături de Matt Dillan, în 1983. Dar „Anul Dragonului” și „9 1/2 Weeks” i-au adus faima. A jucat apoi un alt rol de succes în „The Wrestler” din 2008, care a fost desemnat cel mai bun film la Festivalul de Film de la Veneția și a obținut Premiul Leul de Aur. De asemenea, Rourke a fost nominalizat și a câștigat mai multe premii pentru prestația sa.

În ce filme a apărut de-a lungul timpului

De-a lungul carierei sale, Mickey Rourke a atras laude, precum și cele mai dure critici. Operațiile estetice, precum și relațiile sale tumultoase (Rourke a fost acuzat de violență domestică de modelul și actrița de film Carrie Otis, cea de-a doua soție a lui) au ajuns să titreze presa vremii.

În 2009, Micky a început o aventură cu modelul Anastasia Makarenko, fiind cu 35 de ani mai în vârstă decât ea. A început chiar să învețe limba rusă, dar după 5 ani s-au despărțit. În prezent, Miky Rourke se află la Oradea, unde filmează pentru proiectul „21 de rubine”, deținut de preotul și realizatorul Ciprian Mega.

Locurile din România unde filmează actorul Mickey Rourke

Mickey Rourke filmează în nord-vestul României, la Oradea, drama „21 de rubine”, regizat de regizorul și preotul ortodox român Ciprian Mega. În filmul de la Oradea vor apărea vedete internaționale, precum Anthony Delon și Elisabetta Pellini, dar și actori români populari, ca Dorel Vișan, Ela Ionescu, Magda Catone sau Răzvan Vasilescu.

„Ne-am stabilit pe actorul Mickey Rourke pentru că este un actor de film cu mai multe fațete. M-a impresionat actoria lui în filmul Luptătorul, unde a reflectat cu fidelitate toate luptele personajului”, a declarat preotul Ciprian Mega pentru ebihoreanul.ro

„Vom filma în mai multe apartamente din Oradea, pe strada Aurel Lazăr, vom avea o scenă la Teatrul Regina Maria și în multe alte locuri din oraș”, a mai spus Mega.

Spre deosebire de alte producții românești, filmate exclusiv într-un apartament, noul film care va avea cap de afiș un megastar de la Hollywood, are și o distribuție bogată. „În total, vom lucra cu o distribuție formată din aproximativ 300 de actori și figuranți”, a completat regizorul orădean.

Ce se știe despre noul film al starului internațional

Filmul spune povestea Ninei, un procuror român aflat la începutul carierei sale, interpretat de Corina Moise, care lucrează împreună cu iubitul ei, regizor de film (Anthony Delon) la un scenariu, inspirat dintr-o familie, când situația politică incertă de la sfârșitul anului 2022 o aduce în centrul atenției, oferindu-i-se funcția de procuror general. Însă, totul depinde de deciziile luate de Mickey Mandovanis (Mickey Rourke), Secretar de Stat al Guvernului american, și de Nicoletta Delalachiessa (Elisabetta Pellini), reprezentanta Comisiei Europene. Întâlnirile cu ei se transformă într-un adevărat examen care îi dezvăluie Ninei chipul societății în care trăiește. Pentru că în același timp Nina trebuie să facă față relației cu Yuri (Anthony Delon), dar și frământărilor artistice care nu-i dau pace.

Laura Mega și Silviu Ciobanu sunt producători, prin Eirina Film, companie de film cu sediul în Oradea, iar Liviu Mărghidan se va ocupa de imagine. În calitate de producător executiv, poziția este împărțită între Natalia Neag și Kimberly Hines. Sunetul va fi asigurat de Mihai Bogos și montajul de Corina Stavilă.

Cunoscut ca unul dintre puținii preoți care au vorbit deschis despre problemele din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, Ciprian Mega nu are pregătire cinematografică, dar în 2016 și-a prezentat în premieră lungmetrajul „The Very Last Morning” (Dimineața care nu se va sfârși), care a fost urmat de „The Voice Crying in the Wilderness” (Glasul care strigă-n pustie}, premiat pentru cel mai bun actor (Costel Cașcaval) la IFF de la Moscova în 2022.

Mickey Rourke a lucrat prima dată în România în 2012, când a filmat pentru „Dead in Tombstone”, regizat de Roel Reiné și deservit de Castel Film Studios. Plănuia atunci să adopte un câine de la Castel Film și să construiască un adăpost pentru câinii fără stăpân lângă București.

Filmul „21 de rubine” încheie trilogia cu același nume și include și filmele „Dimineața care nu se va termina niciodată”, un film despre drama femeilor emigrante și „Vocea care strigă în deșert”. Noua producție se voiește a fi o radiografie a societății românești postdecembriste.