Home » Life & Style » Macaroane cu brânză și stafide. Cum prepari rapid și ușor o super-rețetă

Macaroane cu brânză și stafide. Cum prepari rapid și ușor o super-rețetă

Violeta Badea / 24.02.2021, 15:22
Macaroane cu brânză și stafide. Cum prepari rapid și ușor o super-rețetă

Macaroane cu brânză și stafide. Cum prepari rapid și ușor o super-rețetă. Dacă aveți poftă de ceva dulce rețeta de macaroane cu brânză și stafide este alegerea perfectă. Este un preparat care amintește de vremea copilăriei, se gătește ușor, nu necesită efort, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Tocmai de aceea probabil că era alegerea pe care o făcea bunica de fiecare dată. 

Macaroane cu brânză și stafide

Nu există persoană care să nu fi mâncat niciodată macaroane cu brânză și stafide, deoarece este o combinație delicioasă pe care gospodinele au preparat-o dintotdeauna pe meleagurile noastre. Această rețetă se poate prepara cu brânză dulce sau cu brânză telemea, dar orice combinație alegeți nu veți da greș.

Desigur că fiecare își poate face propria combinație de brânză. Aveți posibilitatea de a alege doar brânză dulce, doar telemea sau putei sa le amestecați. De asemenea, puteți să adaugați sau nu zahăr. Totul depinde doar de gustul vostru. Noi vom folosi pentru această rețetă telemea și brânză dulce și vom pune puțin zahăr.  Mirosul îmbietor și gustul delicios vă vor cuceri pe loc. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru a găti acest preparat minunat.

Reteta de macaroanele cu branza si stafide este usor de preparat
Reteta de macaroanele cu branza si stafide este usor de preparat

Ingrediente

  • 300 de grame de telemea
  • 700 de grame de brânză dulce de vaci
  • 200 de grame de iaurt
  • patru ouă
  • 150 de grame de stafide
  • 150 de grame de zahăr
  • coaja de la o lămâie
  • o lingură de esență de vanilie
  • 500 de grame de paste
  • puțină sare

Mod de preparare

Pentru început se fierb pastele, astfel luăm oală în care adăugăm apă și o punem pe aragaz. În momentul în care apa începe să clocotească se adaugă sare și se adaugă pastele. Acestea se fierb cu două minute mai puțin decât scrie pe ambalaj. După ce sunt gata, pastele se scurg bine de toată apa.

Apoi, ne ocupăm de prepararea amestecului de brânză. Într-un bol de mărime mai mare se adaugă brânza dulce și peste ea se fărâmițează telemeaua. Peste cele două tipuri de brânză se adaugă iaurtul, se poate folosi și smântână în cazul în care doriți, apoi se pun cele patru ouă și zahărul.

Ingredientele se amestecă foarte bine, iar la final se adaugă stafidele, coaja de la o lămâie netratată și esența de vanilie. Se amestecă totul foarte bine, până se încorporează totul. Pastele se toarnă peste compoziția obținută și se amestecă ușor. Atenție! Aceste trebuie să nu se rupă, deci amestecați cu grijă.

Apoi, pregătim o tavă pe care o ungem cu unt și o tapetăm cu pesmet. Compoziția din bol se așează în această tavă și totul se nivelează cu atenție. Preîncălzim cuptorul la o temperatură de 180 de grade, iar apoi introducem tava pentru o perioadă de aproximativ 30, 40 de minute sau până când pastele vor fi rumenite deasupra.

Macaroanele sunt gata, le puteți servi calde, la temperatura camerei sau chiar reci. Oricum ar fi sunt extrem de delicioase. De asemenea, le puteți pudra cu zahăr sau puteți pune dulceață deasupra. Sunt absolut minunate, foarte gustoase și ușor de preparat, așa cum v-am promis. Spor la treabă și poftă bună!