Home » Life & Style » Mască de păr cu amidon de porumb. Cum se face și ce rol major are în îngrijirea podoabei capilare

Mască de păr cu amidon de porumb. Cum se face și ce rol major are în îngrijirea podoabei capilare

Ileana Mladinoiu / 04.04.2022, 12:03
Mască de păr cu amidon de porumb. Cum se face și ce rol major are în îngrijirea podoabei capilare

Dacă vrei să înveți să-ți îngrijești părul într-un mod natural și eficient,  amidonul de porumb este un ingredient care îți va fi de folos pentru a face o mască bogată în fibre, minerale și antioxidanți. Maizena sau amidonul de porumb este o făină foarte fină cu multiple aplicații culinare, dar și cu beneficii atunci când este utilizată ca ingredient în îngrijirea părului. Este foarte adevărat că îngrijirea sănătății părului nostru este un proces care necesită multă răbdare, deoarece unele metode dau rezultate de durată, iar altele nu ne satisfac pe deplin.

Mască de păr cu amidon de porumb. Cum se face și ce rol major are în îngrijirea podoabei capilare

Pentru a prepara o rețeta perfectă a unei măști de amidon de porumb cu scopul de a obține rezultate eficiente asupra podoabei culinare, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 linguri de amidon de porumb;
  • 2 pahare cu lapte de cocos;
  • 1 lingură cu miere;
  • 1 lingură cu ulei de măsline

Mod de preparare:

Amestecați amidonul de porumb și laptele de cocos;

Turnați acest amestec într-o cratiță la foc mic;

Amestecați până obțineți o textură gelatinoasă, uniformă, cremoasă, apoi se ia de pe foc;

Lăsați amestecul să se răcească;

Adaugați mierea și uleiul de măsline, amestecați totul bine până obțineți o cremă omogenă

Cum se aplică masca de păr cu amidon de porumb

Aplicați masca cu amidon de porumb înainte de șamponare, pe părul uscat. Asigurați-vă că tot părul este bine acoperit și masați ușor scalpul. Lăsați să acționeze 30 de minute. Pentru a spori efectul măștii, puteți acoperi părul cu folie de aluminiu, aplicați căldură cu uscătorul de păr și lăsați să acționeze. Clătiți bine cu apă călduță pentru a îndepărta orice reziduu și aplicați șamponul obișnuit.

Cum se păstrează masca cu amidon de porumb

Din comoditate sau pur și simplu pentru că vi s-a părut că ați muncit  prea mult, puteți alege să vă păstrați masca de amidon de porumb pentru utilizări viitoare. Crema/masca cu amidon de porumb de casă se poate păstra câteva zile la frigider, însă ideal ar fi să o folosiți în maximum trei zile de la preparare.

Mască de păr cu amidon de porumb. Cum se face și ce rol major are în îngrijirea podoabei capilare

Șampon din amidon de porumb bun împotriva mătreții

Cu șamponul preparat din amidon de porumb, scalpul rămâne hidratat, ceea ce vă scutește de eventuale mâncărimi sau mătreață vizibilă. Puneți-l la rădăcini, lăsați 5 minute să acționeze și pieptănați.

Mască pentru păr sănătos
Mască pentru păr sănătos

Controlează încurcarea părului

Datorită efectului său de netezire și proprietăților de absorbție, nu va mai trebui să vă temeți de umiditate și încâlcirea părului. Contrar a ceea ce s-ar putea crede din cauza texturii sale, amidonul de porumb nu dăunează deloc părului. Prin urmare, este foarte ușor să vă îndreptați părul cu amidon de porumb folosindu-l de mai multe ori pe săptămână.

Crește volumul părului

Într-adevăr, amidonul de porumb ajută la creșterea volumului pentru părul ondulat, dar și pentru părul normal. Pentru cele mai bune rezultate, frecați ușor puțin amidon de porumb la rădăcini și pe lungimea firelor de păr, lucrând cu cantități mici.

Păr mai neted, mai mătăsos

Amidonul de porumb este excelent pentru a controla părul rebel, dar poate ajuta să vă faceți părul mai moale, mai strălucitor și mai mătăsos. Contribuie la repararea firelor uscate și a vârfurilor despicate, deoarece nu numai că menține umiditatea naturală a părului, ci ajută și la absorbția și controlul excesului de ulei de pe scalp, ceea ce are ca rezultat un păr mai sănătos.

Hidratează din interior spre exterior

Textura făinoasă a amidonului de porumb este ideală, astfel încât în combinație cu lichide puteți crea o pastă lejeră și ușor de aplicat, protejând fibra capilară de agresiunile externe și ajutând la menținerea hidratării naturale. În acest caz, una dintre cele mai bune opțiuni este să amestecați amidonul de porumb cu ulei de măsline virgin, ulei de cocos sau ulei de argan, deoarece toate aceste uleiuri conțin vitamine în compoziția lor, minerale și antioxidanți esențiali pentru păr.

Îndepărtează grăsimea de pe păr

Amidonul de porumb este excelent pentru îndepărtarea grăsimii din păr și funcționează ca un șampon uscat natural. Perfect pentru acele zile în care nu ai timp să-ți speli părul. De asemenea, reglează producția de sebum tipică părului gras, motiv pentru care este un ingredient folosit la realizarea șampoanelor uscate care absorb excesul de sebum.

Ileana Mlădinoiu