Home » Life & Style » Cum să-ți faci singură acasă părul creț

Cum să-ți faci singură acasă părul creț

Manolică Anca / 12.04.2021, 16:17
Cum să-ți faci singură acasă părul creț

Deja se știe știut că fetele cu părul drept îşi doresc părul creţ sau ondulat, iar fetele cu părul creț vor să îl aibă drept. Din fericire, există foarte multe metode prin care îl poți coafa exact cum vrei. În acest articol îți vom dezvălui câteva trucuri simple despre cum să-ți faci singură acasă părul creț sau niște bucle lejere. Unde mai pui că în cazul unora nici nu ai nevoie de placă sau ondulator, deci nici nu se va deteriora.

Cum să-ți faci singură acasă părul creț

Ondularea părului cu ondulatorul, bigudiurile sau placa de păr se numară printre cele mai simple metode de coafare a podoabei capilare, însa nu sunt singurele care te pot ajuta să obții buclele mult visate chiar la tine acasă. Dacă vrei să ai un păr creț sau ondulat, iată câteva tehnici simple la care să apelezi:

1. Cum să-ți faci singură acasă părul creț. Codițe împletite, îndreptate din loc în loc cu placa

Este o modalitate simplă prin care poti obține niște bucle minunate, chiar daca necesită și folosirea plăcii de îndreptat părul. Nu ai nevoie decât de niște elastice de păr, de o placă și de un fixativ, nu foarte puternic. Părul trebuie să fie uscat, se împarte în mai multe suvițe și se împletesc, în funcție de cât de gros și lung este acesta.

Suvițele împletite se prind cât mai lejer, pentru ca la final codițele să fie cât mai plate. Cu ajutorul plăcii de păr, se începe îndreptarea codițelor împletite, de sus, se ține câteva secunde, după care se mută plaja mai jos și se repetă procedeul până la finalul tuturor cozilor. La final, pulverizează puțin fixativ pe ele, înainte de a le desface. Scutură părul, pentru a crea și mai mult volum buclelor.

Părul creț sau buclele lejere pot fi făcute foarte rapid și de acasă
Părul creț sau buclele lejere pot fi făcute foarte rapid și de acasă

2. Coroniță din podoaba capilară

Pentru această metodă este nevoie de agrafe simple negre, de agrafe mari în formă de „U” si de un fixativ cu putere medie sau ușoară de fixare a părului. Tehnica este destul de simplă. Parul trebuie să fie parțial umed, ideal ar fi chiar după spălare. Se împarte părul în două, astfel încât să fie o șuviță groasă pe fiecare parte a capului. După care, se răsucește părul de pe partea stângă, până la varfuri.

Se așază această suviță uriașă răsucită deasupra capului, ca o coroniță și se prinde bine în spatele urechii cu agrafe. Se repetă procedura și cu șuvița de pe partea dreaptă și se strînge bine în spatele urechii cu agrafe. Peste noapte, coronița trebuie să rămână cât mai fixă pe cap. Înainte de a îndepăra agrafele, pulverizează puțin fixativ. Buclele vor ieși fix cum te aștepți, fără un efort prea mare.

3. Cum să-ți faci singură acasă părul creț cu ajutorul unei eșarfe

Pentru această variantă este nevoie de un spray pentru texturarea părului, de o eșarfa lungă și de un elastic de prins părul. Cum să-ți faci singură acasă părul creț cu ajutorul unei eșarfe? Simplu: întâi se pulverizează sprayul pentru textură pe tot părul umed, se prinde cu un elastic, însă nu la ceafă, ci la 5-7 cm de vârfurile părului, și prins lejer.

Se face nod la jumătatea eșarfei (ideală ar fi una dreptunghiulară), după care se înfășoară în direcția capului, în timp ce se înfășoară părul pe lungimea ei (în jurul eșarfei). Când ai ajuns la rădăcinile firelor de păr, leaga capetele eșarfei în varful capului și fixează bine. Se lasă peste noapte eșarfa în păr, pentru ca sprayul să acționeze, iar dimineață, după ce o vei îndepărta, te vei putea bucura coafura dorită.