Home » Life & Style » De ce nu e bine să îți înfășori părul ud în prosop. Efectele nebănuite

De ce nu e bine să îți înfășori părul ud în prosop. Efectele nebănuite

Manolică Anca / 27.03.2021, 11:15
De ce nu e bine să îți înfășori părul ud în prosop. Efectele nebănuite

Obișnuiești să-ți înfășori părul în prosop imediat după ce îl speli? Ai face bine să renunți la acest obicei! Iată de ce nu e bine să îți înfășori părul ud în prosop. Efectele nebănuite care te vor convinge să nu mai repeți această greșeală.

De ce nu e bine să îți înfășori părul ud în prosop

Îți înfășori părul în prosop imediat după ce ieși din duș? Ei bine, află că faci o mare greșeală! Cu toții ne dorim să avem un păr sănătos, frumos, moale și strălucitor. Însă, aceste lucruri depind foarte mult și de modul în care îl îngrijim zilnic.

De ce nu e bine să îți înfășori părul ud în prosop. Așadar, dacă obișnuiești să faci acest lucru, ar fi cazul să îți schimbi rutina de frumusețe. Strângând părul în prosop nu va conduce decât la o privare de aer și la deteriorarea foliculilor de păr. Chiar și frecarea părului cu un prosop poate zdrobi cuticula, adică stratul exterior al părului, făcându-l să pară electrizat sau pufos și poate conduce la spargere și mai multor foliculi. De asemenea, acesta poate fi și unul dintre motivele pentru care te confrunți cu o cădere excesivă a părului.

Dacă ai nevoie să îți usuci părul în grabă, este indicat să folosești un tricou de bumbac în loc de un prosop. În cazul în care nu ai la îndemână un astfel de tricou, poți folosi prosopul, dar cu mișcări foarte blânde, fără să îl încâlcești sau să îl agresezi în vreun fel.

Uscarea părului cu prosopul conduce la o deteriorare a părului în timp
Uscarea părului cu prosopul conduce la o deteriorare a părului în timp

Greșeli pe care le facem adesea în rutina de îngrijire a părului

Acum că ai aflat de ce nu e bine să îți înfășori părul ud, mai venim și cu alte sfaturi în ceea ce privește rutina de îngrijire. Fie că suntem sau nu conștienți, există câteva greșeli frecvente de îngrijire a părului pe care majoritatea dintre noi le facem, care ar putea dăuna părului pe termen lung. Iată câteva obiceiuri la care ar mai trebui să renunți.

1. Te speli pe păr foarte des

Cu toții ne dorim să avem un păr un curat, cu mult volum și foarte strălucitor, motiv pentru care îl spălăm foarte des. Însă, nu este deloc bine, pentru că spălarea excesivă poate usca sau irita scalpul. Sigur, mai există și problema îngrășatului rapid, cu care mulți se confruntă. În special cei cu părut subțire și fin, Însă, dacă nu este neapărată nevoie, alege să îl speli de maximum două ori pe săptămână. Dacă ai părul ondulat sau gros, specialiștii recomandă să te speli pe cap doar o dată pe săptămână.

2. Îți speli părul fără să-l pieptăni înainte

Pentru a evita ruperea firului de păr, piaptănă-ți părul înainte de a-l spăla. Atunci când este umed, părul devine mai sensibil și, automat, mai predispus la rupere. Acest obicei te va ajuta să eviți încurcăturile și să reduci deteriorarea părului în timp.

3. Te dai cu balsam pe toată lungimea firului de păr

Deși îți dorești să ai un păr moale, mătăsos și strălucitor, află că balsamul îngrașă părul și îi știrbește din strălucire. Folosește balsam doar pe vârfuri și, un alt secret, alege să îl aplici înaintea șamponului, astfel încât părul să nu rămână îmbâcsit și cu aspect uleios.

4. Te culci cu părul ud

După cum am mai spus, parul ud este mult mai sensibil. Astfel, dacă adormi cu el ud, acest lucru poate conduce la o rupere excesivă și electrizarea lui atunci când îți miști capul în timpul somnului.