Home » Life & Style » Remediul natural pentru creșterea părului. 7 recomandări prețioase

Remediul natural pentru creșterea părului. 7 recomandări prețioase

Manolică Anca / 25.03.2021, 16:26
Remediul natural pentru creșterea părului. 7 recomandări prețioase

Remediul natural pentru creșterea părului. Te confrunți cu căderea părului sau îţi doreşti un păr lung cât mai repede? Iată câteva soluţii 100% naturale care îl vor face să crească rapid. Mai mult, părul tău va fi sănătos și va străluci mai tare.

Remediul natural pentru creșterea părului

Multe femei apelează la tot felul de medicamente, remedii, tunsori sau chiar „trucuri magice” pentru a-și face părul să crească mai repede. Altele folosesc extensii sau, pur și simplu, se rad în cap. Deși nu este tocmai ușor, accelerarea creșterii părului este într-adevăr posibilă cu ajutorul unor ingrediente extrem de benefice. Alege tu remediul natural pentru creșterea părului, din lista de mai jos, care crezi că ți se potrivește sau pe care îl ai la îndemână.

1. Extract de ceai verde 

Pe lângă faptul că are multe alte beneficii pentru sănătate, ceaiul verde ajută și la creșterea părului. Un studiu realizat pe șoareci, a arătat că consumul de extract din ceaiul verde a dus la o creștere semnificativă a părului după șase luni. Așadar, un consum regulat de ceai verde poate fi de ajutor.

2. Ulei de mentă

Menta este o plantă excelentă pentru ceai și benefică pentru organism. Un studiu indică faptul că uleiul de mentă poate fi, de asemenea, o alternativă pentru a ajuta la creșterea părului, favorizând circulația sângelui în scalp. Însă, acesta trebuie diluat într-un ulei de jojoba sau de struguri de bună calitate. Raportul ar trebui să fie 6 picături de ulei de mentă la o linguriță de ulei de jojoba. Se amestecă și apoi se aplică pe rădăcini.

Remediul natural pentru creșterea părului
Remediul natural pentru creșterea părului

3. Păpădie

Păpădia este o plantă bogată în vitamine și minerale, ce are proprietăți antiinflamatorii cu un rol important în creșterea părului. Dacă dorești să ai un păr sănătos, iată o rețetă care te poate ajuta:

Se pune o pungă de ceai cu ceai din rădăcină de păpădie în apă fierbinte timp de 10 minute. Între timp, se fierb două linguri de semințe de in în apă timp de cinci minute. După fierbere, se scot semințele de in din apă și se adaugă o lingură de miere, după care se lasă la răcit.

Într-o sticlă, se amestecă ceaiul de păpădie cu apa din semințe de in și o lingură de suc de lămâie și se agită bine. După spălarea și condiționarea părului, se toarnă acest amestec pe scalp și se lasă să acționeze timp de 10 minute cu un capac pe păr, după care se clătește.

4. Aloe vera

Aloe vera este o altă plantă tradițională care a devenit faimoasă pentru numeroasele sale beneficii pentru piele și pentru proprietățile sale de vindecare. Aloe ajută la eliminarea reziduurile și a uleiurilor în exces de pe păr. Este blând și conține vitamine care pot influența creșterea părului și prevenirea căderii părului.

5. Suc de ceapă

Deși ți s-ar părea ciudat, acesta este foarte eficient în prevenirea căderii părului. Tot ce trebuie să faci este să cureți o ceapă, să o tai în bucăți și, cu ajutorul unui storcător sau a unui blender, să extragi sucul din ea. Aplică, mai apoi, acest suc pe scalp.

6. Ulei de cocos

Uleiul de cocos este un alt ingredient minune și extrem de benefic. De la gătit până la hidratare, uleiul de cocos este excelent pentru părul tău. În comparație cu uleiul mineral și uleiul de floarea-soarelui, acesta este singurul care reduce deteriorarea părului indiferent dacă este utilizat ca produs de îngrijire pre-spălare sau post-spălare.

7. Ulei de lavandă

Un studiu a arătat că uleiul de lavandă diluat, aplicat pe păr o dată pe zi timp de aproximativ 4 săptămâni, a dus la un păr mai gros și la un număr mai mare de foliculi de păr. Însă, fiind un ulei esențial, trebuie întotdeauna diluat într-un alt ulei purtător, cum ar fi jojoba sau chiar șamponul, și apoi aplicat pe rădăcinile părului.