Home » Life & Style » Cele mai bune șampoane pentru creșterea părului – care sunt cele mai potrivite alegeri

Cele mai bune șampoane pentru creșterea părului – care sunt cele mai potrivite alegeri

Ileana Mladinoiu / 18.01.2021, 16:39
Cele mai bune șampoane pentru creșterea părului – care sunt cele mai potrivite alegeri

A avea păr frumos este visul oricărei femei. Pentru a-l menține strălucitor, puternic și suplu, la fel cum îl vedeți în reviste sau pe ecran, este necesar să adoptați metode simple și eficiente, indiferent dacă este vorba de spălarea lui cu șampon sau de tunsoare.

Când a fost inventat șamponul

Șamponul a fost inventat în 1903 de către chimistul german Hans Schwarzkopf, cel care a produs un șampon violet pulbere ce a devenit primul produs de marcă din domeniul cosmeticelor pentru păr.

Ulterior gama de șampoane s-a extins destul de repede și a constat deja din opt tipuri: pe bază de gălbenuș, mușețel, oxigen, plante, lanolină, mesteacăn, sulf și cu extracte de rășini.

Clasificarea cea mai comună a șampoanelor este după tipul de păr pentru care sunt destinate (păr uscat, gras, normal, vopsit, fragil etc.).

Propunerea noastră este de a nu ne ocupa de șampoane de brand, le cunoașteți bine, ci de produsele care le conțin și care trebuie să fie căt mai natural, astfel încât să faceți cele mai bune alegeri.

Îngrijirea părului
Îngrijirea părului

Ce șampon să alegi în funcție de tipul de păr

1.Șamponul micelar

În timp ce apa micelară este recunoscută pe scară largă ca fiind un produs eficient de îndepărtare a machiajului și de îngrijire a pielii, utilitatea sa nu s-ar încheia aici. Într-adevăr, acest produs este foarte bun și pentru păr, atât de mult, încât multe șampoane l-ar include în compoziția lor.

De ce această nouă nebunie pentru apa micelară ca produs de îngrijire a părului și ce  beneficii are pentru părul tău. Apa micelară este, fără îndoială, aliatul tuturor băilor. Demachiant foarte eficient sau folosit chiar ca tonic, apa micelară este potrivită pentru toate tipurile de ten, dar este mai ales aliatul tenului gras.

Eficacitatea sa provine de la micele, acele molecule care permit porilor să se curățe bine prin captarea impurităților (ca un magnet) de către dischetele pe care le folosești. O acțiune benefică și părului tău, conform șampoanelor micelare pe bază de apă micelară care au început să înflorească pe piață.

În același mod în care regenerează pielea, va avea exact aceeași acțiune asupra părului. Și în special pe firele de păr fragilizate de numeroase perii, vopseluri și alte acumulări de particule de poluare. Un șampon cu apă micelară vă face părul curat, fără să-l deterioreze. Mai mult decât mătăsos, părul va recâștiga volum și nu vă veți mai confrunta cu mâncărimi de scalp. Este recomandat în special părului creț, mai greu de spălat, și pentru a-i păstra starea bună de sănătate.

Șamponul micelar are particularitatea de a fi mai lichid și de a nu spuma, ceea ce este o garanție a calității, deoarece produsele care spumează abundent tind să slăbească scalpul. În plus, aceste șampoane necesită mai puțină clătire, făcându-le produse mai ecologice și mai puțin poluante.

Un șampon micelar va fi recomandat dacă v-ați obișnuit să vă spălați părul în fiecare zi și nu puteți schimba acest prost obicei. Numai așa veți limita deteriorarea lui.

Părul vopsit necesită o îngrijire specială
Părul vopsit necesită o îngrijire specială

2.Șamponul natural fără sulfați

Este șamponul ce nu conține detergenți agresivi (abundenți) de spumă. De asemenea, are un număr minim de parfumuri, coloranți și substanțe chimice. Este ideal pentru tipul de păr uscat și normal, dar cei cu păr gras pot să nu fie încântați de el, fiindcă nu reușesc să scăpe de secrețiile grase în exces.

De ce este bine să eviți șampoanele cu sulfați. Acestea tind să slăbească pigmentul și, prin urmare, să decoloreze părul vopsit. Pentru cei mai sensibili oameni, aceste șampoane pot fi iritante. Cum să le identificați pe o etichetă. Sulfații sunt destul de ușor de urmărit dacă le cunoașteți micile denumiri: lauril sulfat de sodiu (SDS), lauret sulfat de sodiu (SLS), lauril sulfoacetat de sodiu (SLSA).

Șampoane de casă preparate cu ingrediente din bucătărie

Șamponul de ouă de casă

Este ieftin, simplu de realizat și eficient. Oul va hrăni fibrele de păr. Albușul este foarte bogat în saponine, iar gălbenușul are rol hrănitor. Dezavantajele folosirii lui apar doar dacă folosiți apă prea fierbinte, deoarece poate lăsa un miros neplăcut.

Șamponul de argilă

Argila se folosește pentru păr gras, uscat, dar în special pentru scalpurile sensibile sau dacă doriți să vă reglați producția de sebum. Dezavantajele sunt legate de întinderea mai greoaie pe cap.

Șamponul cu bicarbonat de sodiu

Nu este potrivit pentru toată lumea și este adesea combinat cu o clătire cu oțet de mere pentru a restabili pH-ul. De asemenea, vă poate ajuta să resetați totul atunci când părul dvs. este încărcat cu reziduuri chimice. Aveți grijă, totuși, este ușor abraziv și vă poate usca părul, dacă îl folosiți mai mult de un an de zile.