Home » Life & Style » Cum să te tunzi în funcție de tipul de păr pe care îl ai. Sfaturi prețioase pentru tunsoarea ideală

Cum să te tunzi în funcție de tipul de păr pe care îl ai. Sfaturi prețioase pentru tunsoarea ideală

Manolică Anca / 28.03.2021, 14:11
Cum să te tunzi în funcție de tipul de păr pe care îl ai. Sfaturi prețioase pentru tunsoarea ideală

Părul tău nu mai stă în niciun fel sau, pur și simplu, nu îți mai place ție cum arată? Simți că ai nevoie de o schimbare, însă nu știi ce tunosoare să alegi? Noi am cules pentru tine câteva sfaturi prețioase despre cum să te tunzi în funcție de tipul de păr pe care îl ai.

Cum să te tunzi în funcție de tipul de păr pe care îl ai

„O femeie care își tunde părul este pe cale să-și schimbe viața”, este replica lui Coco Chanel. Și o auzim adesea. Să fie și cazul tău? Dacă ți-ai pus în gând că este timpul să îți faci o schimbare de look, însă ești nehotărâtă cu privire la tunsoarea care care i se potrivește tipului tău de păr, în acest articol vei afla răspunsul. Noi am cules pentru tine cele mai bune sfaturi ale specialiștilor în ceea ce privește tunsorile. Ceea ce trebuie să reții este că: atunci când părul tău arată fantastic după ce îl speli, fără a apela la instrumente și produse de styling, aceea este tunsoarea perfectă pentru tine.

Așadar, când vine vorba de tunsoare, nu există un șablon. Sunt mulți factori care trebuie luați în calcul. Proporțiile corpului, densitatea și de condiția părului, dar și personalitatea omului, astfel încat tunsoarea să creeze și să emane armonie. Iată cum să te tunzi în funcție de tipul de păr pe care îl ai.

Păr fin

Moale, fin, casabil, acesta este unul dintre cele mai problematice tipuri de păr. De multe ori se întâmplă ca, dimineața când te trezești, să observi că părul tău a luat forma pernei. Așadar, Laura Pleșea, Hair Specialist Topline sfătuiește că „dacă ai părul fin și subțire, scurtarea părului este întotdeauna o idee bună.” Tunsoarea bob este și modernă și te și avantajează, deoarece oferă volum.

Poți alege un bob clasic, cu părul mai lung în față și mai scurt la spate, sau ușor gradual. De asemenea, și tunsoarea pixie te avantajează, fiindcă părul tau se va regenera și va părea mult mai des decât este în realitate. Un alt truc pentru a da impresia unui par cât mai des este bretonul, care cu cât este mai gros, cu atât este mai bine.

Cum să te tunzi în funcție de tipul de păr pe care îl ai
Cum să te tunzi în funcție de tipul de păr pe care îl ai

Cum să te tunzi în funcție de tipul de păr pe care îl ai. Păr drept

Un păr perfect întins de la mama natura are avantajele lui, pentru că pare mereu lucios, ca fiind proaspăt întins cu placa. Însă, din păcate, nu are textură și volum. Așadar, în acest caz, ideal este ca părul să fie tuns drept.

„Astfel obținem iluzia unei podoabe capilare bogate, cu greutate, și usor de aranjat. Iar când părul este drept, dar gros, cea mai bună soluție este să fie tuns într-o formă pătrată, rotundă sau triunghiulară, ținând cont de trăsături. De asemenea, pentru a reduce din greutate, părul poate fi tuns în trepte. Astfel capără textură și fluiditate”, sfătuiește Lucian Busuioc, Top Artist Team Global Wella Professionals, potrivit elle.ro.

Păr aspru

„Părului aspru și greu îi lipsește, în majoritatea cazurilor, suplețea. Este vorba despre acea mișcare naturală, fluidă, care să îl pună în valoare și care pune în evidență trăsăturile chipului”, spune Cristian Scutaru, Director of Education J Beverly Hills România.

Astfel, cele mai bune tunsori pentru părul aspru sunt cele cu graduare, precum este tunsoarea bob, care permit consturirea sau tăierea din volum. Tehnica se numește Masaki și a fost dezvoltată de Art Director-ul brand-ului J Beverly Hills, Inoue Masaki. Avantajul acesteia constă în gradul ridicat de adaptare la tipul de păr al fiecărei femei. De exemplu, pentru părul greu și drept, graduarea se face din interior, pentru a adăuga densitate, în timp ce părului ondulat îi trebuie o diminuare a volumului, printr-un undercut.

Cum să te tunzi în funcție de tipul de păr pe care îl ai. Păr creț

Deși mulți spun că te invidiază pentru cârlionții tăi, doar tu știi câtă îngrijire și atenție necesită acest tip de păr. De obicei, este foarte uscat și poros. Așadar, o tunsoare pixie va arăta perfect pe un astfel de păr. Însă, pentru a-i pune în valoare volumul, hairsylistul Irina Curtu recomandă tunsorile french carré și bob, pentru a avea mereu un look proaspăt și ușor de întreținut. „Dar dacă ești adepta părului lung, află că tunsoarea în scări va oferi un aspect regal părului creț, deoarece pune în evidență fiecare bucla în parte.”

Părul creț necesită o îngrijire foarte amănunțită
Părul creț necesită o îngrijire foarte amănunțită

De asemenea, acest tip de păr nu trebuie filat în exces, pentru că va fi stricată forma buclelor. În ceea ce privește uscatul părului, aceasta sfătuiește ca părul creț să fie uscat cu ajutorul difuzorului setat la o viteză mică și o temperatură ridicată.

Păr nehotărât

Când ai un păr creț parcă ți-ai dori un păr drept, și invers. Fericitele în acest caz sunt cele cu un păr mai nehotărât, care auu, pe alocuri, și suvițe ondulate, și din cele cuminți. Însă, atunci când trebuie să alegi o tunsoare, s-ar putea fii puțin pusă în dificultate.

„Ai fi surprinsă să constați că poate părul tău „pe jumătate ondulat” are nevoie de o îngrijire specifică, și anume necesită o hidratare mai intensă, de aceea masca și uleiul de îngrijire sunt obligatorii. După această mențiune, pot spune că tunsoarea ideală pentru acest tip de par poate fi una graduată sau în scări, în funcție de modul în care se formează onduleurile și eventualele vârtejuri. Însa unghiul de tăiere poate fi stabilit doar de hairstylist, în urma unui diagnostic personalizat”, spune hairstylistul Mihaela Stănilă.