Home » Life & Style » Mesaje de Sfântul Alexandru. Cele mai frumoase urări de La Mulți Ani pentru sărbătoriți

Mesaje de Sfântul Alexandru. Cele mai frumoase urări de La Mulți Ani pentru sărbătoriți

Cojocaru Cristian / 29.08.2021, 16:11
Mesaje de Sfântul Alexandru. Cele mai frumoase urări de La Mulți Ani pentru sărbătoriți

În data de 30 august, creștinii sărbătoresc Sfântul Alexandru. Cu siguranță ai în jurul tău persoane care poartă acest prenume, iar indicat ar fi să îi poți trimite un mesaj inspirat pentru urarea onomasticii sale. Iată ce variante ai la dispoziție.

În data de 30 august este sărbătorit Sfântul Alexandru

Sfântul Alexandru este cunoscut și ca Protectorul omenirii. În această zi, toți cei care poartă numele de Alexandra, Ada, Alesia, Alex, Ale, Andra, Xandra, Alecu, Lexi, Lixandru, Lixandra, Lisandru, Lisandra, Sandru, Sandra, Alexandrin, Alexandrina, Sandrina, Sandu, Sanda, Sandra, Săndel, Sănducu, Ducu, Dutu, Saşa, Alessandra, sunt sărbătoriți, ceea ce face imposibil ca unul dintre apropiații tăi să nu poarte unul dintre aceste prenume.

Numele Alexandru are o proveniență de origine greacă și se traduce prin a apăra, a proteja. În limba greacă, Alexandros înseamnă protector al bărbaților sau al oamenilor. Acest nume este unul vechi, fiind atestat încă din cea de-a doua jumătate a secolului 7 î.Hr., în ”Iliada” , ca un al nume al lui Paris.

Paris era fiul lui Priam care era regele Troiei, în timpul războiului troian. De-a lungul istoriei, mai multe personalități puternice au purtat acest nume. Numai pe teritoriul țări noastre, acest nume se regăsește în cazul a 22 de domni ai celor două țări românești. Acum că ai aflat o scurtă istorie a acestui nume, află ce urări poți face celor apropiați care poartă unul dintre prenumele menționate anterior.

sfântul alexandru
Sfantul Alexandru mai este cunoscut si ca Protectorul omenirii

Urări pe care le poți face de Sfântul Alexandru

În ziua de 30 august poți face nenumărate urări, astfel că te vom ajuta să o găsești pe cea mai potrivită pentru cei dragi care își sărbătoresc onomastica în această zi.

  • E o zi când sufletul învinge orice urmă de tristeţe, când tot ce a fost greu ţi se pare uşor. La mulţi ani!
  • Un munte de sănătate, o mare de iubire şi un ocean de fericire!
  • Îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire!
  • Multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!
  • Cineva acolo sus te iubeşte. Cineva aici jos ţine tare mult la tine. La mulţi ani!
  • De toţi ai fost tu azi numit, în lăcaş Sfânt chiar pomenit! Mă alipesc gingaş şi eu, dorindu-ţi bine mereu. Numele ce-l porţi de Sfânt, poartă-l cu mândrie multă! Să-ţi dea putere şi tărie, ani sănătoşi şi bucurie! Un înger păzitor .. îţi doresc eu ţie!
  • Este cea mai frumoasă zi din tot anul, este ziua ta! La mulți ani!
  • Este minunat să știi că cineva te place, cineva se gândește la tine, cineva are nevoie de tine…dar e și mai minunat să știi că există cineva care nu-ți uită niciodată ziua de nume. La Mulți Ani!
  • Fie ca această zi să-ți dechidă poarta unui viitor plin de succese, Dumnezeu să-ți dea un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, sănătate, împliniri și multă iubire! La mulți ani!
  • Fie ca din aceasta zi sfântă, în drumul lin al vieții tale, să răsară mereu câte-o rază de soare care să îți aducă fericire și bucurie. Îți doresc multă sănătate, să ai sufletul curat și toate dorințele să ți se împlinească. La mulți ani!
  • Îți doresc ca de ziua numelui tău să ți se împlinească toate dorințele, să fii fericit, iubit, să ai parte numai de raze de soare în viață și îți urez un sincer La Mulți Ani!
  • Îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei și la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori.
  • La Mulți Ani! Sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieții tale.