Jurnaliștii din Marea Britanie au dezvălui cauza oficială a morții prințului Philip. Ce spune doctorul care se ocupa de sănătatea acestuia și ce apare în certificatul de deces al ducelui de Edinburgh, puteți afla în continuarea articolului.
Potrivit certificatului său de deces, ducele de Edinburgh a murit de ”bătrânețe”. Se pare că prințul Philip a murit ”pașnic” la 99 de ani luna trecută, după cum anunța atunci Palatul Buckingham. Acum, conform avizului oficial de deces, se afirmă că cauza morții sale a fost pur și simplu ”bătrânețea”, potrivit Daily Mail.
Sir Huw Thomas a fost cel care a vizat certificatul de deces. Acesta este medicul care se ocupa de Prințul Philip și de regina Elisabeta a II-a încă din anul 2014. ”Bătrânețea este o cauză de deces acceptată în Marea Britanie dacă pacientul are peste 80 de ani și dacă medicul care a întocmit certificatul de deces a îngrijit chiar el acea persoană pentru o perioadă lungă de timp, observând un declin treptat.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Potrivit documentului oficial, nu a existat nicio altă boală sau vătămare identificabilă care să fi contribuit la decesul prințului Philip, nici măcar afecțiunea cardiacă pentru care a fost necesar să fie supus unei intervenții chirurgicale cu doar câteva săptămâni înainte de a muri.
Moartea ducelui de Edinburgh a fost înregistrată la Royal Borough of Windsor și Maidenhead chiar de către secretarul său privat, Archie Miller-Bakewell, la 13 aprilie. În acest certificat este salutată moștenirea grecească a prințului, dar și numele său de familie (Mountbatten).
De asemenea, certificatul enumeră și numele complet al acestuia în felul următor: ”Alteța Sa Regală, Prințul Philip, ducele de Edinburgh, cunoscut anterior ca prințul Philippos al Greciei și Danemarca, cunoscut anterior ca Philip Mountbatten”. Acesta mai enumeră și ocupația sa ca ”ofițer naval”, o carieră de succes de care era extrem de mândru și ”prințul Regatului Unit”. A doua sa ocupație este listată ca ”soțul Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a.
Ducele de Edinburgh a fost înmormântat pe 17 aprilie la Castelul Windsor. Însă, din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, la ceremonie au participat doar un număr de 30 de persoane.
Slujba religioasă s-a desfășurat la Capela Saint George, iar cei patru copii ai cuplului regal din Marea Britanie, alături de nepoți, au mers în spatele sicriului. Bineînțeles, sicriul a fost purtat de soldații din Marina Regală britanică și a fost întâmpinat de diaconul de Windsor și arhiepiscopul de Canterbury.
Prințul Philip și-a slujit țara în Marina Regală, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, așadar el și-a dorit ca sirenele marinei să răsune cu apelul ”Action Stations” care îi cheamă pe marinari la post. Totodată, Arhiepiscopul de Canterbury a spus rugăciunea de binecuvântare înainte de intonarea imnului național. După încheierea slujbei religioase, sicriul cu trupul neînsuflețit al Prințului Philip a fost depus la Cavoul Regal, din interiorul Capelei Saint George.