Home » Știri » Știri externe » Tribul care l-a considerat zeu pe Prințul Philip. Detalii nebănuite

Tribul care l-a considerat zeu pe Prințul Philip. Detalii nebănuite

Violeta Badea / 14.04.2021, 16:45
Tribul care l-a considerat zeu pe Prințul Philip. Detalii nebănuite

Tribul care l-a considerat zeu pe Prințul Philip. Incredibil ce credință au oamenii din acest loc. Prințul Philip a decedat la vârsta de 99 de ani acasă, în Castelul Windsor, după ce fusese externat din spital în urmă cu trei săptămâni. Dispariția ducelui de Edinburgh i-a afectat teribil pe englezi, dar și pe locuitorii unei insule din Vanuatu, arhipelag din Pacific. 

Tribul care l-a considerat zeu pe Prințul Philip

Printul Philip s-a fotografiat cu crosa primita din partea membrilor tribului
Printul Philip s-a fotografiat cu crosa primita din partea membrilor tribului

Chiar dacă a trăit toată viața în umbra Reginei Elisabeta a-II-a, Prințul Philip a trăit din plin și a avut numeroase beneficii, ba chiar a primit un statut de zeitate pentru un popor din sud-vestul Pacificului. Tribul Yaohnanen de pe insula Tanna din Vanuatu îl venera pe ducele de Edinburgh și îl considera fiul unui spirit de munte străvechi.

Membrii grupului credeau cu tărie că Prințul Philip se roagă de zeci de ani pentru recoltele și sănătatea lor. Aceștia îl considerau o zeitate, deoarece tradițiile spirituale vorbeau despre faptul că fiul spiritului muntelui călătorește într-o țară îndepărtată și se căsătorește cu o femeie puternică și bogată.

Aceștia au aflat de moartea zeului lor și sunt așteptate jeliri ritualice, unele dansuri speciale, conform lui Kirk Huffman, o autoritate în aşa-numitul cult „Mişcarea prinţului Philip”. Acesta a mai spus că în cadrul acestor ritualuri „bărbaţii vor bea kava (o infuzie din rădăcina unei plante de ardei), cheia deschiderii uşii către lumea intangibilă”. De asemenea, Huffman crede că vor fi sacrificaţi și numeroşi porci pentru evenimentul ceremonial.

În anul 1974, Prințul Philip și-a vizitat tribul și a oferit oamenilor o fotografie oficială, ceea ce i-a bucurat foarte mult pe oameni și le-a întărit și mai mult credința. La rândul lor, ei i-au trimis prințului o crosă, iar acesta s-a fotografiat cu ea la Palatul Buckingham. În anul 2007, câțiva membri ai tribului au fost învitați în Marea Britanie și au avut o întâlnire cu ducele.

Prințul Charles ar putea să-l înlocuiască

Printul Charles
Printul Charles

Această tradiție ar putea fi dusă mai departe de Prințul Charles. În anul 2018, acesta a vizitat Vanuatu și  a fost întâmpinat cu foarte multă căldură de către membrii tribului. Momentan, moştenitorul coroanei britanice se pregătește de înmormântarea tatălui său. Acesta a făcut câteva declarații emoționante în fața jurnaliștilor, iar durerea i se putea citi pe chip.

„Tatăl meu a servit practic în ultimii 70 de ani, în modul cel mai devotat şi mai remarcabil, Regina, familia, ţara şi întregul Commonwealth. Dragul meu tată a fost o persoană foarte specială care, mai presus de toate, ar fi fost uimit de reacţia şi de lucrurile emoţionante care s-au spus despre el şi, din acest punct de vedere, noi, familia mea, suntem profund recunoscători pentru toate acestea”, a declarat prinţul Charles în fața jurnaliștilor, purtând o cravată neagră în semn de doliu.

Funeraliile Prinţului Philip, duce de Edinburgh, vor avea loc pe data de 17 aprilie, la Capela St. George de la Castelul Windsor, la ora locală 15:00, conform anunţului care a fost lansat sâmbătă de către membrii familiei regale. De asemenea, au fost anunțate opt zile de doliu naţional înaintea funeraliilor.