Home » Life & Style » Neil Robertson – 5 lucruri mai puțin știute despre cel mai bun jucător australian de snooker din toate timpurile

Neil Robertson – 5 lucruri mai puțin știute despre cel mai bun jucător australian de snooker din toate timpurile

Voicu Costin / 17.01.2022, 17:19
Neil Robertson – 5 lucruri mai puțin știute despre cel mai bun jucător australian de snooker din toate timpurile

Neil Robertson a cucerit Masters-ul care a avut loc duminică, 16 ianuarie 2022, la Londra. Al doilea trofeu cucerit, după o pauză de 10 ani, i-a oferit cel mai frumos cadou pentru acest început de an. Care sunt lucrurile mai puțin știute despre cel mai bun jucător australian de snooker din toate timpurile?

Neil Robertson, al doilea Masters câștigat după 10 ani

Neil Robertson (39 de ani) este un jucător de snooker profesionist australian. Singurul australian care a câștigat un eveniment de clasare este, de asemenea, singurul jucător din afară Regatului Unit care a finalizat Tripla Coroană de snooker, după ce a câștigat Campionatul Mondial în 2010, Masters în 2012 și 2022 și Campionatul Marii Britanii în 2013, 2015 și 2020.

Australianul l-a învins pe englezul Barry Hawkins (42 de ani), scor 10-4 și a primit trofeul de Masters 2022, ce poartă numele regretatului Paul Hunter. Prima sesiune a închis-o cu 5-3, iar a doua sesiune a venit cu mai puține emoții pentru sportivul de la Antipozi. A bătut cu 10-4 și a ridicat pentru a doua oară trofeul de la Londra, după ediția din 2012.

Robertson a trecut de-a lungul turneului de nume mari, precum Ronnie O’Sullivan sau Mark Williams, cu ultimul având un 6-5 în semifinale, decis la ultima bilă neagră.

5 lucruri mai puțin știute despre Neil Robertson

  1. A câștigat Campionatul Mondial de Snooker în 2010 și în același an a devenit numărul unu mondial.
  2. Număr 4 mondial, Neil a primit 250 de mii de lire sterline ca premiu la Masters 2022.
  3. 22 de trofee are în carieră Neil Robertson, inclusiv 3 UK Championship, 2 Masters și un Campionat Mondial câștigând cel puțin un turneu profesionist în fiecare an din 2006.
  4. Poreclele lui sunt Mașinăria din Melbourne și Centurionul
  5. Are doi copii, care au fost prezenți și în finala de duminică de la Londra. Alexander și Penelope au făcut poză de final cu tatăl și mama lor, Mille Fjelldal.
Neil Robertson și familia sa
Neil Robertson și familia sa

Ce este Masters

Masters 2022 a fost un turneu profesionist de snooker care a avut loc între 9 și 16 ianuarie 2022 la Alexandra Palace din Londra, Anglia. A fost cea de-a 48-a organizare a turneului de Masters. Turneul a fost organizat pentru prima dată în 1975. Mastersul de la Londra este un turneu care face parte din Tripla Coroană, alături de UK Championship și Campionatul Mondial.

Evenimentul a prezentat cei 16 jucători care s-au clasat în clasamentul mondial după Campionatul Marii Britanii din decembrie 2021. Campionul de anul trecut a fost Yan Bingtao, care a câștigat Masters 2021 cu o victorie cu 10–8 în fața lui John Higgins în finală.

Tragerea la sorți pentru eveniment a fost făcută în timpul finalei campionatului din Marea Britanie.

Atât Higgins, cât și Ronnie O’Sullivan au contestat dată limită pentru eligibilitatea la Masters, menționând că Luca Brecel, aflat în formă, nu s-a calificat, deși a intrat în top 16 la o săptămână după Campionatul Marii Britanii câștigând Open-ul din Scoția în 2021.

Zhao Xintong a intrat pentru prima dată în top 16 după ce a câștigat Campionatul Marii Britanii și-a făcut debutul la Masters, singurul jucător care a făcut acest lucru la evenimentul din 2022.