Home » Life & Style » Nu mulți știu asta! De ce pantofii sport au o gaură suplimentară pentru șireturi. Rolul important pe care îl joacă

Nu mulți știu asta! De ce pantofii sport au o gaură suplimentară pentru șireturi. Rolul important pe care îl joacă

Voicu Costin / 12.04.2022, 10:13
Nu mulți știu asta! De ce pantofii sport au o gaură suplimentară pentru șireturi. Rolul important pe care îl joacă

Oamenii practică sport pentru o viață mai sănătoasă, pentru a se menține în formă și poate din hobby ori chiar din pasiune. Pentru a practica orice formă de sport, ai nevoie de un echipament adecvat. În funcție de activitatea desfășurată, ai nevoie de o pereche de pantofi sport. De ce pantofii sport au o gaură suplimentară pentru șireturi?

De ce pantofii sport au o gaură suplimentară pentru șireturi?

În funcție de activitatea sportivă pe care o desfășurăm, avem nevoie de încălțămintea ideală. Pentru alergat, spre exemplu, avem nevoie de o pereche de pantofi sport foarte comozi. Dar de ce sunt fabricate în alt mod față de pantofii obișnuiți? Ne ajută cu ceva când alergăm?

Dacă te uiți cu atenție la pantofii de alergare, vei observa că aceștia au o gaură suplimentară pentru șireturi. Găurile din pantofii convenționali sunt făcute în linie, astfel încât oamenii să le poată folosi cu ușurință. Pantofii de alergare au două găuri suplimentare pentru șireturi. Numele acestor găuri este Islets. La ce ne ajută ele?

Găurile suplimentare asigură o blocare a călcâiului, numită și blocare a șiretului sau bucla alergătorului. Atunci când pantofii sunt legați eficient, ei mențin călcâiul ferm în poziție, oferind suport și atenuând frecarea suplimentară care poate provoca leziuni la nivelul picioarelor.

Șireturile, au și ele un rol foarte important, de aceea, este foarte important să le legați într-un mod corespunzător. Blocarea șireturilor ușurează presiunea asupra picioarelor. Presiunea este absorbită de șireturile superioare ale pantofilor. Astfel, presiunea se mută pe șireturi, iar călcâiul rămâne la locul lui și nu se mișcă în interiorul pantofului.

Cum se folosesc șireturile corespunzător?

Pentru a nu suferi accidentări în timpul alergatului sau sportului pe care îl practicați, este important să știți cum să vă legați șireturile corespunzător. Cum se realizează o blocare a șireturilor? Ia șiretul stâng și trece-l prin gaura din stânga sus, dinspre exterior spre interior, până când se creează o mică buclă. Ia șiretul din dreapta și trece-l prin gaura din dreapta sus, dinspre exterior spre interior, până când se creează o buclă mică.

Se încrucișează limba cu șiretul din stânga și se trece prin bucla din dreapta. Se încrucișează limba cu șiretul drept și se trece prin bucla stângă. Trage capetele ambelor șireturi în jos și în spate în același timp. Ambele bucle mici se vor închide complet. Astfel, sunteți perfect echipați pentru sport!

De ce sunt importanți pantofii sport?

Orice formă de mișcare este foarte bună pentru sănătate. Nu este necesar să alergați zilnic, dar faceți 30 de minute de mișcare în fiecare zi. Pentru a vă simți cât mai comozi, folosiți pantofi adecvați. Pantofii buni de alergare sunt, de asemenea, buni pentru sănătatea ta. Un pantof comod va fi mereu o alegere potrivită. Ba mai mult, vin la pachet și cu alte beneficii, cum ar fi:

  • Amortizează zona mediană a tălpii piciorului de impactul piciorului cu solul.
  • Oferă sprijin.
  • Ajută la prevenirea rănilor.
  • Îți îmbunătățesc performanța în alergare.
  • Reduc greutatea asupra gleznelor, călcâielor și degetelor de la picioare.
  • Ajută la prevenirea durerilor de spate, șold și genunchi.

Oamenii care au folosit pantofi ieftini sau vechi au constatat că această decizie a fost costisitoare pentru sănătatea lor. Durerile de spate, de genunchi și de articulații sunt acum ceva cu care trăiesc, dorindu-și să fi știut importanța unor pantofi de alergare buni.