Home » Life & Style » Obiective turistice în Tulcea – județul binecuvântat cu un loc unic în Europa

Obiective turistice în Tulcea – județul binecuvântat cu un loc unic în Europa

Alexandru Cazacu / 03.03.2021, 10:52
Obiective turistice în Tulcea – județul binecuvântat cu un loc unic în Europa

Aveți câteva zile libere și vreți să mergeți într-o mică vacanță să vă relaxați? Ei bine, în caz că nu ați vizitat niciodată Delta Dunării, noi vă recomandăm să faceți acest lucru. În județul din zona Dobrogea puteți vedea mai multe obiective turistice, care atrag mii de de turiști în fiecare an.

Obiective turistice în Tulcea

Delta Dunării

Bineînțeles, Delta Dunării reprezintă unul dintre cele mai importante obiective turistice din România. Rezervația naturală Delta Dunării este de asemenea foarte cunoscută în Europa, datorită faunei și vegetației spectaculoase pe care o puteți întâlni aici. Dacă alegeți să vizitați acest loc incredibil, cu peisaje ce îți taie respirație, aici veți putea admira multe specii de păsări, plante sau animale.

De asemenea, în Deltă există nenumărate activități la care puteți participa. De exemplu, poți alege să te plimbi cu barca pe canalele Deltei Dunării, diferite sporturi nautice, pescuitul sportiv, tabere sau multe altele. Delta Dunării a intrat în patrimoniul UNESCO în anul 1992.

Acvariul din Tulcea

Înainte de a te aventura în Deltă pentru a-i explora minunățiile, poți să faci un popas în orașul Tulcea. Acvariul din Tulcea este una dintre principalele atracții turistice din oraș și cuprinde mai multe bazine amenajate la standarde europene cu cu ecosisteme specifice apelor curgătoare sau cele maritime. De asemenea, în clădirea acvariului din Tulcea se află și Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării. Această instituție se ocupă cu protejarea și promovarea biodiversității din Delta Dunării.

Sulina

Fiind situat în extremitatea estică a României, orașul Sulina este cel mai estic punct din țara noastră. Localitatea unde se află și locul prin care Dunărea se varsă în Marea Neagră este de asemenea unică și prin faptul că este unul dintre cele mai importante porturi din țara noastră.

Aici, turiștii pod admira peisajele minunate, dar și plaja sau celebrele palate ale fostei Comisii Europene a Dunării. De asemenea, dacă ai decis să vizitezi acest loc, poți face excursii cu barca pe canalele Dunării.

Obiective turistice în Tulcea
Obiective turistice în Tulcea

Obiective turistice în Tulcea: Cetatea medievală Enisala

De asemenea, dacă ai ajuns în această zonă a țării, trebuie să știi că în Dobrogea puteți găsi cetatea medievală Enisala, care este și singura de acest fel din această regiune. Enisala a fost construită la sfârșitul secolului al XIII-lea  de către marile puteri bizantine, iar ulterior de cele genoveze. De-a lungul vremii, cetatea a fost a Țării Românești, iar apoi transformată în garnizoană a Imperiului Otoman. Enisala mai este cunoscută ca Heraclia sau Heracleea.

Muzeele din Tulcea

Mai mult de atât, fie că abia ai ajuns în Tulcea și vrei să faci o călătorie pe canalele Dunării, fie că ești la întoarcere, poți oricând să vizitezi muzeele din acest oraș. Este important de știut faptul că aici se află majoritatea muzeelor importante din județ. Așadar, în orașul Tulcea poți vizita Muzeul de Istorie și Arheologie, Muzeul de Etnografie și artă Populară sau Muzeul de artă. Totodată, aceste instituțiile muzeale cuprind diverse obiecte de istorie și diversitate etnică din această zonă a țării noastre.