Home » Life & Style » Oferte Revelion 2022. Ce prețuri sunt pentru o vacanță la munte pe Valea Prahovei la sfârșit de an

Oferte Revelion 2022. Ce prețuri sunt pentru o vacanță la munte pe Valea Prahovei la sfârșit de an

Cojocaru Cristian / 22.12.2021, 12:57
Oferte Revelion 2022. Ce prețuri sunt pentru o vacanță la munte pe Valea Prahovei la sfârșit de an

Sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape, astfel că românii se află pe ultima sută de metri cu pregătirile. Unele persoane aleg să petreacă aceste sărbători în familie, acasă, în timp ce altele aleg să plece la munte pentru noaptea dintre ani. Află ce oferte de Revelion au pus la dispoziție hotelierii de pe Valea Prahovei și cât bani scot românii din buzunar pentru a petrece cumpăna dintre ani la munte.

Ce oferte de Revelion au pregătit hotelierii de pe Valea Prahovei

Pachetele turistice pentru Revelion sunt pregătite de către hotelieri, astfel că acestea includ cină festivă în cadrul unui ambient cu muzică live, acces la SPA și totodată tombole care au ca premii excursii la munte sau la mare. Cu toate acestea, cazarea la munte îi determină pe români să scoată bani serioși din buzunar.

Prețurile exorbitante îi determină de la un an la altul pe români să aleagă să petreacă această noapte magică peste hotare, în ciuda restricțiilor actuale. În comparație cu alte stațiuni europene, în România poți plăti chiar un preț dublu. Centralizarea pachetelor turistice pentru acest an de Revelion au fost centralizate de către Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.

Potrivit datelor, prețurile pentru a petrece sfârșitul de an la munte, pentru două persoane, în cadrul unui hotel de patru stele, ajung să depășească suma de 7.000 de lei. Există oferte și mai ieftine pentru cei cu un buget mai redus, dar care, la rândul lor, depășesc salariul minim pe economie, astfel că prețurile pornesc de la 1.600 de lei de persoană pentru patru nopți de cazare.

Cei care aleg Sinaaia pentru a petrece Anul Nou, vor trebui să scoată din buzunare, pentru un hotel de patru stele, o cameră dublă, două persoane și un sejur de patru nopți, nu mai puțin de 5.247 de lei, în timp ce pentru același număr de persoane, dar pentru cinci nopți, prețul urcă la 5.580 de lei.

oferte revelion
Preturile la cazare din Innsbruck sunt mai mici decat in Romania

E mai ieftin să mergi în Las Vegas decât pe Valea Prahovei

Un apartament pentru două persoane și patru nopți costă 6.633 de lei, iar pentru cinci nopți, două persoane, prețul se ridică la incredibila sumă de 7.050 de lei. Acest tarif include cazarea începând cu data de 30.12.2021, mic dejun, „masa festivă de Revelion cu muzică LIVE și invitați surpriză, brunch și cina din data de 1 ianuarie cu muzică LIVE”. Cu toate că acest preț promite și o tombolă cu premii, în continuare este unul mult prea mare în comparație cu alte destinații europene.

O cameră de tip „buget”, în Sinaia, care nu dispune de balcon, la un hotel de patru stele și cu mic dejun inclus, costă 6.116 lei pentru două persoane, pentru perioada 30 decembrie 2021 – 4 ianuarie 2022. În Innsbruck, o cameră dublă sau twin cu același număr de stele, mic dejun inclus și aceeași perioadă, costă 5.612 lei, în timp ce în Bansko, Bulgaria, același pachet turistic costă 3.404 lei, iar extra este cina inclusă.

Unele persoane, aleg însă să plece cât mai departe de prețurile uriașe, fiind și cazul lui Codin, un tânăr din Sibiu care a ales ca destinație de vacanță, Las Vegas. Pe lângă faptul că are parte de o experiență cu totul aparte, prețul plătit de acesta este mult mai bun.

„Să îţi petreci un sejur de nouă zile la Las Vegas, inclusiv Revelionul, e o experienţă. Iar dacă experienţa asta te costă sub 1.500 de euro, cu avion şi hotel inclus e şi mai bine. Puteam alege să merg în România, am găsit oferte la munte, la Sinaia sau la Poiana Braşov, de două sau de trei ori mai scump. M-am uitat de două ori, credeam că nu văd bine. Eram convins că nu văd bine”, a spus el.

Iată că, încă o dată, prețurile din România se dovedesc a fi la fel sau poate chiar mai mari decât în alte țări, în timp ce salariile se numără printre ultimele locuri la nivel european.