Home » Știri » Știri sociale » Revelion 2022. Câți bani scot românii din buzunar pentru trei nopți de cazare la munte

Revelion 2022. Câți bani scot românii din buzunar pentru trei nopți de cazare la munte

Voicu Costin / 06.12.2021, 19:05
Revelion 2022. Câți bani scot românii din buzunar pentru trei nopți de cazare la munte

Despre prețurile exagerate în perioada sezonului rece, în România, am auzit cu toții și unii dintre noi le-am testat și pe pielea noastră. Făcând o comparație cu prețurile sejururilor destinațiilor exotice, observăm că sunt la fel de mari sau poate chiar mai scumpe. Trei zile petrecute într-un hotel pe Valea Prahovei te pot face să scoți din buzunar și peste 10.000 de lei.

Preferințele românilor în prag de sărbători

În această perioada, în apropierea perioadei sărbătorilor de iarnă, apar tot felul de știri comparative cu destinațiile exotice din lume. Prețul, oportunitatea de a vizita locuri de vis în perioada aceasta, dar și condițiile oferite ne fac să acceptăm mai repede o astfel de oferta.

Obișnuiți să beneficieze de toate condițiile, mâncare la discreție, activități de relaxare precum wellness și spa, românii tind să aleagă mereu aceste cazări în zonele exclusiviste din stațiunile montane pentru a se relaxa total pentru câteva zile.

Stresul cotidian, agitația și hărmălaia orașelor mari ne fac să ne dorim un sejur relaxant în perioada sărbătorilor de iarnă. Astfel, numeroase familii cu copii și bunici, cupluri de tineri sau grupuri de prieteni aleg să închirieze o cameră la un hotel ce oferă toate condițiile. În timpul pandemiei, s-au mai schimbat puțin alegerile oamenilor.

Din ce în ce mai mulți preferă să închirieze o cabană cât mai departe de agitația orașului, izolată pe un vârf de munte, sau aleg să petreacă sărbătorile înconjurați de tradiții și obiceiuri, mizând astfel pe zone precum Moldova sau Maramureș.

Deși destinațiile exotice intrau la categoria de lux pentru români, iar nu mulți își permiteau o astfel de vacanță, de câțiva ani, acestea au devenit mai accesibile, mulți îndreptându-se spre astfel de locații în perioada Crăciun – Revelion.

Cât costă cazarea în stațiunile montane, de Revelion, în România

Deși a petrece Revelionul sau Crăciunul pe Valea Prahovei nu este neapărat ieftin, mulți români optează pentru această varianta în fiecare an. Astfel, în luna decembrie veți găsi foarte puține locuri disponibile pentru acesta zona.

O scurtă simulare pentru dată 30 decembrie- 2 ianuarie, 4 zile și 3 nopți, 2 persoane vor plăti pentru o cameră într-o pensiune de 4 stele aproximativ 2900 de lei. Au inclus micul dejun, dar pentru alte facilitate va trebui să plătiți în plus.

O cazare pentru 2 adulți, 3 nopți, la un cunoscut hotel de 4 stele din Poiana Brașov ajunge la 11.807 de lei. Prețul include și micul dejun.

În Sinaia, cazarea pentru 2 persoane, timp de 3 nopți, la un hotel de 3 stele ajunge la 5209 lei. În preț este inclus și micul dejun.

În aceeași locație, la un hotel de 2 stele, pentru perioada menționată mai sus, două persoane pot plăti 2419 lei.

La o pensiune de 3 stele, două persoane pot scoate din buzunar 2100 de lei doar pentru cazare.

În Predeal, sunt oferte care pornesc de la 2000-2100 de lei pentru cazarea la un hotel de 3 stele, sumă pentru 2 persoane. Acestea diferă în funcție de mesele oferite.

Pentru cazarea la un hotel de 4 stele, două persoane pot ajunge să plătească aproape 7000 de lei, conform informațiilor oferite de Booking.

Important de menționat este faptul că prețurile pot suferi schimbări. Există posibilitatea unor oferte pe ultima sută de metri, dar nu este exclus nici ca prețul să crească la scurt timp înainte.

Ce prețuri sunt în Dubai

Pentru iubitorii destinațiilor exotice, preferate de mulți români în ultimii ani în perioada Revelionului, Dubai oferă condiții excepționale la hotelurile de 4 stele.

Apartamentele, cotate cu 5 stele, aflate la etaje superioare îți pot oferi o priveliște ce îți taie răsuflarea. Pentru perioada 30 decembrie- 2 ianuarie, 4 zile și 3 nopți, 2 persoane pot plăti pentru o cameră între 6400 – 16.000 de lei, condițiile făcând diferența de preț.