Home » Știri » Obiective turistice în Prahova – 9 locuri musai de văzut în acest județ plin de bogății

Obiective turistice în Prahova – 9 locuri musai de văzut în acest județ plin de bogății

Alexandru Cazacu / 08.02.2021, 11:39
Obiective turistice în Prahova – 9 locuri musai de văzut în acest județ plin de bogății

Dacă locuiești în apropierea județului Prahova și vrei să mergi într-o vacanță deosebită, poți alege una dintre următoarele obiective turistice.

Obiective turistice în județul Prahova

Așadar, după cum vă spuneam mai sus, mai departe vă vom prezenta câteva locații deosebite pe care le puteți vizita în județul Prahova.

Stațiunea Bușteni

Stațiunea balneoclimaterica se află la poalele Munților Bucegi, într-un cadru natural foarte frumos, la o altitudine de 850 de metri. Mai mulți turiști au supranumit acest oraș “Poarta Bucegilor” tocmai din cauza poziției și peisajelor sale de vis.

Totodată, din Bușteni poți ajunge foarte ușor pe Platoul Bucegi cu telecabina. În sezonul rece aici se deschid mai multe pârtii, atât pentru începători, cât și pentru schiorii profesioniști. Tot aici exista și multe obiective turistice care merita vizitate. Printre acestea se află Casa memoriala Cezar Petrescu, Biserica Domneasca, Castelul Cantacuzino, Cascada Urlătoarea.

Obiective turistice din județul Prahova: Azuga

Această stațiune se află la poalele Bucegilor la o altitudine de 920 de metri, pe DN1, între Ploiești și Brașov. Aici este și prima pârtie recunoscută la nivel mondial. Mai exact este vorba despre pârtia Sorica, care are 2100 de metri și este prevăzută cu nocturnă și tunuri de zăpadă. Însă, acesta nu este singura atracție pe care o oferă Azuga, pe lângă multe altele, aici putem găsi o telegondolă inaugurată în 2007, de unde turiștii pot admira împrejurimile.

Stațiunea Sinaia

Această stațiune este de asemenea foarte frumoasă. Situată pe Valea Prahovei, aceasta este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite stațiuni din România. Aici în ”Perla Carpaților” puteți găsit foarte multe pensiuni sau hoteluri, care pot oferi servicii de cea mai bună calitate. Ca și în celelalte stațiuni montane din țara noastră, în Sinaia se regăsesc mai multe pârtii de ski. Pe lângă acestea, în această stațiune puteți vizita Castelul Peleș, Castelele Pelișor și Foișor, Cazinoul Sinaia, sau Casa Memoriala George Enescu.

Obiective turistice în Prahova - 9 locuri musai de văzut în acest județ
Obiective turistice în Prahova – 9 locuri musai de văzut în acest județ

Obiective turistice din județul Prahova: Breaza

Fiind situată în apropiere de Sinaia, stațiunea Breaza este un oraș de munte mic, însă foarte frumos și curat. Cei care aleg să viziteze această locație deosebită se pot bucura de apele sulfuroase, benefice pentru sănătate. În ultima perioadă, turismul s-a dezvoltat foarte mult în această zonă.

Slănic Prahova

De asemenea, această stațiune este foarte cunoscută în România și nu numai. Acest obiectiv turistic este foarte accesibil pentru cei care locuiesc în Capitală. Acestă zonă balneoclimaterică este foarte liniștită și perfectă pentru tratamentele afecțiunilor reumatismale. Aici, pacienții pot opta pentru împachetări cu nămol cald, electroterapie și băi calde sau reci cu ape minerale.

Obiective turistice în Prahova: Cascada Caraiman

O altă denumire a acestei cascade este Cascada Fantomă. acest obiectiv turistic este situat pe Valea Jepilor la 1700 de metri și este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din România. Pe lângă cascadă, vârful Caraiman este cunoscut datorită crucii Eroilor Neamului. Crucea a fost ridicată la propunerea Reginei Maria ca semn de respect pentru memoria eroilor romani care au murit în Primul Război Mondial. Aceasta are 28 de metri înălțime și este totodată o emblema a Munților Bucegi.

Castelul Cantacuzino

Construit în anul 1911, în jurul Castelului Cantacuzino se află mai multe cascade, fântâni arteziene sau peșteri care pot fi vizitate. Acesta impresionează și prin dimensiuni deosebite și un interior realizat printr-o combinație de elemente interesante.

Obiective turistice în Prahova: Mănăstirea Caraiman

Situată în inima munților Caraiman, mănăstirea a fost ridicată sub îndrumarea preotului Gherontie Puiu. Mănăstirea Caraiman este vizitată anual de foarte mulți credincioși, fiind considerată ca un lăcaș făcător de minuni. În interiorul bisericii se află un brad rupt în timpul unei furtuni și care are forma unui policandru. De asemenea, împrejurimile acestui obiectiv turistic sunt foarte frumoase.

Castelul Peleș

Mulți dintre noi și-au dorit sau chiar au vizitat această locație superbă. Castelul Peleș face parte dintr-un complex care cuprinde și Castelul Pelișor, Foișor, Corpul de Garda, Economatul. Clădirea a fost ridicată din ordinul regelui Carol I, intre 1875 și 1883. Exteriorul castelului este în stil renascentist german, iar pentru cele aproximativ 160 de camere s-au preferat stiluri diverse precum renascentist german, italian, englezesc, baroc german, hispanic, Rococo francez.