Home » Life & Style » Pe ce dată are loc Black Friday la eMag

Pe ce dată are loc Black Friday la eMag

Cojocaru Cristian / 01.11.2021, 11:37
Pe ce dată are loc Black Friday la eMag

Black Friday reprezintă ziua în care magazinele aplică cele mai mari reduceri ale anului. Află pe ce dată are loc Black Friday la eMAG și care este data oficială a evenimentului în România.

Black Friday eMAG este aproape

Evenimentul celor mai mari reduceri are acum o dată oficială în România. Deși data oficială este diferită față de cea  a Statelor Unite ale Americii, țara care a dat startul acestei ”tradiții” de reducere. În SUA, această dată este de fiecare dată ultima vineri a lunii noiembrie, fiind weekend-ul în care are loc și sărbătoarea națională Ziua Recunoștinței.

În celelalte țări însă, această dată nu este una exactă. Chiar și așa, unul dintre cei mai mari retaileri din România, eMAG a anunțat că ziua de Black Friday va avea loc în data de 12 noiembrie 2021, fiind similară cu cea ca și anul trecut. Oficialii magazinului nu au oferit detalii în care să fie justificată schimbarea datei de la sfârșitul lunii noiembrie la jumătatea lunii.

O ipoteză constă în faptul că mai mulți factori specifici României ar putea oferi o organizare mai bună. Acest lucru poate fi explicat prin faptul că în România, zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere de la stat, fiind sărbători naționale precum Sfântul Andrei și Ziua Națională a României.

Astfel, livrările ar putea suferi întârzieri semnificative din cauza faptului că în aceste zile, curierii nu ar livra coletele. Și dacă aceștia s-ar afla la muncă, în acea perioadă, foarte mulți dintre clienți nu ar putea fi acasă, alegând să plece în vacanță datorită zilelor libere consecutive. Pe de altă parte, se poate lua în calcul și vremea.

Așdar, la sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie, de cele mai multe ori, temperaturile scad, iar din cauza ninsorilor, unele drumuri ajung să fie blocate de zăpadă, iar condițiile de drum sunt unele grele. Cu un avans de două săptămâni, retailerul eMAG ar putea livra o foarte mare parte din comenzile primite de Black Friday, acest lucru chiar înainte ca temperaturile, condițiile meteo sau zilele libere să afecteze comenzile.

black friday emag
eMAG promite reduceri la zeci de categorii de produse

Ce alte magazine participă la Black Friday

În acest an, magazinul eMAG promite reduceri la foarte multe produse dar și o modalitate de livrare flexibilă datorită rețelei sale de easybox care permite livrarea la orice oră din zi sau din noapte. Această rețea a crescut în doi ani de la doar 200 de cutii la 2.000.

În ceea ce privește celelalte magazine, majoritatea vor avea aceeași zi de lansare a campaniei Black Friday, dintre acestea enumerând retaileri precum Fashion Days, Vivre, AlecoAir, Elefant, Orange, F64, Footshop, Answear, Decathlon, Chicco, Otter, WatchShop, Pefoc, Miele, Jolidon, Miniprix, Cupio, Hervis, Noriel dar și multe alte magazine.

Chiar dacă data de start este 12 noiembrie 2021, unele magazine au decis să înceapă deja perioada reducerilor, amintind retaileri precum Flanco, evoMAG, Notino și Lensa. Dintre brandurile care vor participa la Black Friday putem aminti Apple, Adidas, Whirlpool, Lego, Nokia, Canon, Carolina Herrera, Tommy Hilfiger, Chicco, Bolle, Clarks, Disney, Garmin, Editura ALL, Pegas, Continental, Barbie, Editura Humanitas, Pinguin, Nion, Asics și multe altele. Așadar, fii pe fază și nu pierde cele mai tari reduceri ale anului!