Home » Life & Style » Plaja Corbu 2022. Ce nu mai au voie să facă turiștii. Totul despre taxa de acces și reguli pentru camping

Plaja Corbu 2022. Ce nu mai au voie să facă turiștii. Totul despre taxa de acces și reguli pentru camping

Manolică Anca / 06.07.2022, 12:44
Plaja Corbu 2022. Ce nu mai au voie să facă turiștii. Totul despre taxa de acces și reguli pentru camping

Plaja Corbu este apreciată tocmai pentru că reprezintă o oază de linişte, într-o zonă sălbatică, departe de agitația staţiunilor obişnuite. Din acest motiv, mulți iubitori de plaje sălbatice aleg să își petreacă aici concediul, campând în corturi sau rulote. Iată ce restricții impune Administrația Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării pentru turiștii care ajung aici.

Noi reguli pentru turiștii care ajung pe plaja Corbu

Zona costieră Corbu face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și fiind o arie protejată. De aceea, potrivit legii, cei care plănuiesc o vacanță pe plajele sălbatice de la Corbu vor trebui să respecte regulile impuse de Administrația Rezervaţiei.

În timpul sezonului estival, zona este plină de rulote, corturi şi turişti, dornici să aibă parte de o vacanţă departe de agitaţia celorlalte staţiuni. Cu ajutorul noului regulament, autorităţile se străduiesc să protejeze cât mai mult aria naturală, dar să le dea şi oportunitatea turiştilor de a se relaxa.

Rulotele și corturile vor fi permise, dar numai în spații destinate, nu mai aproape de 150 de metri de malul mării. Așadar, la plaja Corbu, camparea va putea fi făcută doar pe faleză înaltă, pe terenul pus la dispoziție de trei agenți economici. Două dintre parcele sunt pentru amplasarea corturilor și rulotelor, iar cea de a treia este pentru parcarea autoturismelor.

În ceea ce privește plaja Vadu, aici există o singură zonă destinată campării. Este la 150 de metri distanță de malul mării și la 300 de metri de o cherhana pescărească.

Plaja Corbu
Plaja Corbu

Se acceptă doar umbrelele și șezlongurile turiștilor

În ceea ce privește umbrelele și șezlongurile, acestea pot fi montate pe plajă, dar numai pe perioada șederii sau a îmbăierii. Deci numai cele aduse de fiecare turist în parte. Totodată, se interzice organizarea de evenimente off road, folosirea de generatoare sau de echipamente care pot polua fonic, ori aprinderea focului.

„Singurele activități care ar fi OK acolo ar fi plimbările pedestre și cel mult ecvestre, adică pe cal sau, hai să spunem, cu bicicletele pe niște rute foarte bine delimitate. Nu putem să călcăm peste tot, pentru că distrugem”, a spus biologul Răzvan Popescu Mirceni, potrivit stirileprotv.ro.

Anul acesta vor fi instalate și puncte de prim ajutor, iar agenții economici care vor să vândă băuturi sau alimente o vor putea face, însă nu mai aproape de 150 de metri de malul mării.

O veste bună pentru turiști este că, în acest an, vor fi instalate și puncte de prim ajutor. În ceea ce îi privește pe agenții economici care vor să vândă băuturi sau alimente, pot face acest lucru, dar nu mai aproape de 150 de metri de malul mării. Instalarea beach barurilor pe plajă este complet interzisă, la fel cum este interzis și accesul skijet-urilor

La intrarea în Rezervația Biosferei Delta Dunării se regăsesc panouri de informare, iar turiștii sunt avertizați că pășesc pe o plajă sălbatică neamenajată. Fiind o arie protejată, totuși, circulația sau staționarea vehiculelor pe plajă sunt interzise, aceste acțiuni fiind sancționate cu amendă de la 500 la 1.000 de lei.

De asemenea, sunt sancționați și cei care intră în Rezervație fără permis. Acesta costă între 5 și 30 de lei și se poate achiziționa online sau prin SMS.

La ora actuală, litoralul românesc al Mării Negre dispune de circa 40 de hectare de plajă neamenajată.