Home » Life & Style » Planta care absoarbe fumul de țigară. Este ușor de întreținut și are numeroase beneficii pentru locuința ta

Planta care absoarbe fumul de țigară. Este ușor de întreținut și are numeroase beneficii pentru locuința ta

Voicu Costin / 30.05.2022, 14:23

Mirosul de fum de țigară rămâne impregnat în covoare, carpete, haine și alte lucruri. Acum poți scăpa de acest miros neplăcut dacă vei avea aceste plante în casa ta. Pe lângă faptul că împrospătează aerul, oferă și un peisaj verde sau multicolor în locuința voastră. Iată ce plante ajută la eliminarea mirosului de țigară!

Planta care absoarbe fumul de țigară

Cunoscută și sub numele de “palmierul umbrelă” sau “arborele umbrelă”, planta poate rezista în ghiveci până la 12 ani, dar fără a face flori, așa cum face în locurile de unde provine.

Schefflera este foarte iubită din mai multe motive şi fac din ea o plantă ideală pentru apartament:

Aspectul exotic, de “palmier umbrelă”, al acestui arbust de talie medie, cu frunzele sale lucioase, palmate, de formă rotundă, cu dimensiuni mici și diferite culori. Decorează orice încăpere. Arborele umbrelă poate fi așezat singular în locuri spațioase unde îi este evidențiată forma deosebită a frunzelor. Poate fi inclus într-un aranjament cu alte specii decorative prin frunze sau prin flori.

Îngrijire ușoară

Schefflera este o plantă care se adaptează bine condițiilor de interior, dacă sunt respectate câteva reguli simple de îngrijire.

Este un filtru de aer. Asemenea altor plante verzi (precum Dracaena), Schefflera are capacități antipoluante, prezența ei în locuința fiind o garanție a unui aer mai curat, purificat. Absoarbe mirosurile neplăcute și chimicalele din aer (precum fumul de țigară).

Se dezvoltă foarte frumos în mediu de interior – poate ajunge la înălțimi de 1.5 – 2 metri, fiind printre puținele specii care se mențin frumoase chiar și când sunt amplasate în locuri mai întunecoase.

Amplasare

Schefflera se poate poziționa într-un loc luminos, dar ferit de razele directe ale soarelui. Schefflera suportă și zonele mai umbrite, cu mențiunea că varietățile cu frunze variate necesită locuri mai luminoase, care le asigură o frumoasă colorare a frunzelor. Se dezvoltă bine în locuri cu temperatură moderată, constantă, în jurul valorii de 18-20 grade Celsius pe perioada verii și 15-17 grade Celsius, iarna. De primăvara până toamna pot fi scoase în aer liber, pe balcoane sau terase, unde trebuie ferite de soarele direct și de curenții de aer.

Udare

Se face doar după ce verificăm faptul că suprafața solului este uscată. Udăm până se îmbibă pământul cu apă, dar eliminăm apa din farfurie după câteva minute, pentru a nu sufoca rădăcinile. Recomandăm pulverizarea zilnică a frunzelor cu apă decalcifiată, în special iarna, când, din cauza caloriferelor, umiditatea atmosferică scade. În sezonul rece, reducem atât frecvența udărilor, cât și cantitatea de apă de la fiecare udare, dar continuăm pulverizarea frunzelor cu apă decalcifiată.

Alte tipuri de flori care ajută la păstrarea unui aer fresh în casă

Crizantema

Această plantă este caracterizată prin frumusețea petalelor sale dar și prin capacitatea de a elimina amoniacul. Așadar, crizantemele sunt foarte utile pentru purificarea aerului într-un mediu cu oameni care fumează.

Aglaonema

Aglaonema este una dintre plantele care poate elimina mirosul de tutun, datorită frunzișului său generos care purifică aerul din casă. Această plantă are nevoie de lumină multă.

Limba de tigru

Limba tigrului ajută la reînnoirea aerului din mediul înconjurător și este utilizată pe scară largă în decorațiunile interioare, deoarece oferă o notă de prospețime locuinței.