Home » Life & Style » Povestea incredibilă a fondatorului Untold. Ce l-a făcut să renunțe la afacerea de milioane. Viața i s-a schimbat total

Povestea incredibilă a fondatorului Untold. Ce l-a făcut să renunțe la afacerea de milioane. Viața i s-a schimbat total

Cojocaru Cristian / 27.09.2021, 16:13
Povestea incredibilă a fondatorului Untold. Ce l-a făcut să renunțe la afacerea de milioane. Viața i s-a schimbat total

Sorin Gadola este unul dintre oamenii din spatele festivalului de succes Untold. Viața acestuia este demnă de un scenariu de film, având în vedere urcușurile și coborâșurile prin care a trecut. Deși avea pe mâini o afacere de milioane, el a renunțat ușor la ea. Decizia sa i-a luat însă pe mulți prin surprindere.

Cum sună povestea fondatorului Untold

În cadrul unei conferințe despre ”Întoarcerea la Hristos”, Sorin Gadola a vorbit despre lucrurile care l-au ajutat să se regăsească. Încercând mai multe practici spirituale din occident printre care și budismul și șamanismul, pentru a se vindeca de boala de care suferea, aceta a revenit la ortodoxism.

Sorin Gadola este fiul unui om de afaceri din Cluj, care deține o avere estimată la 36 de milioane de euro, potrivit Top 300 Capital din anul 2016. Acesta a devenit cunoscut după ce a avut loc prima ediție a festivalului Untold, din 2015.

 ”Am fost unul dintre cei doi fondatori ai festivalului Untold, practic am fost în contextul acela omul potrivit de care un asemenea festival avea nevoie. Eu am venit mai mult cu partea de resurse. Acum am 34 de ani, pe la aproximativ 19 ani am început să muncesc cu normă întreagă, iar pe la 21 de ani m-am îmbolnăvit tare. Nu pot să spun că făceam ceva mai mult sau mai puțin decât tinerii din alte anturaje, dar am început să mă simt din ce în ce mai rău.

Am făcut ce face tot omul. Am mers la doctor. (…) M-am simțit foarte rău. Nu am fost diagnosticat la început cu boli cronice, dar aveam atacuri de panică. (…) Doctorii nu au știut să-mi spună ce am ani de zile. (…) În al șaselea an starea s-a înrăutățit. În acest timp am fost la zeci de doctori din România și din afară. Am început căutările spirituale, din moment ce medicina clasică nu m-a ajutat”, a declarat Sorin Gadola, potrivit Antena 3.

Starea sa de sănătate era din ce în ce mai precară, așa cum afirma tânărul la acea vreme pe Facebook. În mesajul acestuia, apărea informația potrivit căreia de câțiva ani suferea de dureri în tot corpul, dureri care se manifestau la exterior. Tot în mesajul din 2017, Sorin Gadola afirma că aceste dureri au început să îi afecteze organele interne, iar de aici ”energia și personaliteatea…viața”.

povestea fondatorului untold
Sorin Gadola a vorbit despre intoarcerea sa la ortodoxie

”Ortodoxia m-a învățat să fiu eu”

În încercarea de a găsi o soluție la problemele sale, Gadola s-a regăsit în ortodoxie, mărturisind că: ”ortodoxia m-a învățat să fiu eu. Cum sunt, cu bune, cu rele”. În cadrul conferinței organizate de către Biserica Tomisului, la care au fost prezenți și starețul Ilarion Dan și preotul Cezar Axinte, Sorin Gadola și-a spus povestea cu privire la reîntoarcerea sa la originile religioase.

”Pe la aproximativ 27 de ani am început să meditez, să fac yoga, taoism budism, șamanism, bioenergie, respirație holotropică. În principiu, ca și concluzie, tot ce se practică foarte mult timp în Occident a început să fie foarte trendy. La început aceste practici mi-au promis multe, am fost și pe la anumite secte, era senzație acolo (…) simțeam energia, durerea altuia, niște chestii în plus.

Atunci am crezut că am găsit secretele Universului. Am intrat mai adânc. Am fost în Amazon câteva luni bune. Am participat la multe ritualuri. (…) Cu cât ești mai deschis, cu atât te încarci mai mult. Vorbim de energie, spirite. (…) Nu mai știi cine ești, pe ce lume trăiești. Știam și de ortodoxie și de ce crede că știe majoritatea omului din România.

Am dat la o parte ortodoxia în acea perioadă. La un moment dat m-am gândit ”cât de ipocrit poți să fii Sorine?”. (…) Dumnezeu a început să intre activ. Lucrurile au început să se schimbe brusc. Proiectele mergeau bine, sănătatea mea a început să se refacă. La aproximativ 28 de ani aveam proiecte pentru care eram recunoscut. (…) Eu totuși mă simțeam frânt, întunecat. (…) Ortodoxia m-a învăţat să fiu eu. Cum sunt, cu bune, cu rele.”, a explicat Sorin Gadola în cadrul conferinței.

În urma acestei situații, perspectiva lui Sorin Gadola s-a schimbat, astfel că acesta a decis să își revizuiască prioritățile. În martie 2016, Sorin Gadola își cesiona părțile sociale către Bogdan Buda, cel din urmă devenind asociat unic al companiei. În ceea ce privește suma cesiunii, aceasta a fost una infimă, de doar 510 lei, având în vedere că bugetul festivalului a fost de 5 milioane de euro doar în 2016. Ulterior, acesta a investit într-o clinică ce utilizează ”cel mai modern sistem de medicină biofizică și naturistă”, după cum se arată pe pagina oficială a companiei.