Home » Life & Style » Previziunea sumbră a lui Bill Gates. Ce a spus despre o nouă pandemie. Scenariul “înfricoșător”

Previziunea sumbră a lui Bill Gates. Ce a spus despre o nouă pandemie. Scenariul “înfricoșător”

Voicu Costin / 30.05.2022, 19:08
Previziunea sumbră a lui Bill Gates. Ce a spus despre o nouă pandemie. Scenariul “înfricoșător”

Ca și în anul precedent, miliardarul Bill Gates nu a făcut excepție nici acum și a realizat câteva previziuni pentru anul 2022. Dacă la începutul anului, el preconiza că pandemia actuală de COVID 19 se va termina, iar virusul va dispărea definitiv, acum acesta vine cu o nouă ipoteză. Este de părere că o nouă pandemie își va face apariția cât de curând, însă nu știe exact anul. Haideți să vedem previziunea sumbră a lui Bill Gates.

Ne așteptăm la o nouă pandemie?

„Populația umană crește și invadăm tot mai multe ecosisteme”, a declarat Bill Gates.

Bill Gates preconizează că un nou virus va îngenunchea lumea în perioada următoare. Acesta susține că un bioterorist ar putea crea acest virus și l-ar răspândi în mod intenționat. Miliardarul crede că sunt șanse de 50% ca în următorii 20 de ani să fie o nouă pandemie de origine naturală, din cauza schimbărilor climatice.

„Ei bine, s-ar putea naște dintr-un virus pe care îl cunoaștem deja. Ar putea fi o varietate de gripă, un alt tip de coronavirus. Și asta măcar ne-ar permite să avem niște cunoștințe despre cum să obținem  tratamente și vaccinuri foarte rapid. Dar ar putea fi și altceva. Ar putea fi un virus creat de om, de un bioterorist care l-a proiectat și l-a răspândit intenționat. Acesta este un scenariu foarte înfricoșător, deoarece ar putea încerca să-l răspândească în diferite locuri simultan. Sau ar putea fi ceva care face un salt din lumea naturală. Populația umană crește și invadăm tot mai multe ecosisteme. De aceea calculez că există o șansă de 50% ca în următorii 20 de ani să avem o pandemie de origine naturală, ca urmare a schimbărilor climatice”, a spus Bill Gates în cadrul interviului pentru publicația spaniolă El Diario.

Bill Gates declară că bugetul OMS (Organizației Mondiale a Sănătății) ar trebuie să crească cu 25%. El finanțează 10% din bugetul OMS, fiind al doilea cel mai mare donator, după Statele Unite ale Americii.

Ce este variola maimuței

Bill Gates nu consideră că variola maimuței poate fi următoarea pandemie. Acesta crede că sunt foarte mici șansele că variola maimuței să se răspândească asemenea COVID-19. Deși acest virus a speriat lumea, inclusiv autoritățile din România, omul de afaceri consideră că lumea va trece cu bine. Ce este variola maimuței?

Variola maimuței este o boală din aceeaşi ”familie” cu variola, dar mai puţin periculoasă. Persoanele care se îmbolnăvesc cu aceasta, locuiesc de cele mai multe ori în centrul şi vestul Africii, imediat în apropierea pădurilor tropicale. Majoritatea cazurilor acestei boli sunt uşoare, însă în 1 din 100 de cazuri se poate ajunge la decesul pacientului.

Simptomele variolei maimuţei

-După ce febra a scăzut sau chiar dispare, urticaria la nivelul pielii apare întâi pe faţă şi se extinde apoi pe restul corpului, în special pe palme şi tălpi.

-Urticaria provoacă mâncărimi puternice şi are diferite stadii de dezvoltare  înainte de face coajă şi a cădea de pe piele.

-De asemenea, în primă fază este vorba de dureri de cap, febră, umflături, dureri de spate, muşchi şi lipsă generală de energie.