Home » Life & Style » Rafael Nadal – 7 lucruri mai puțin știute despre cel mai bun jucător de tenis al tuturor timpurilor

Rafael Nadal – 7 lucruri mai puțin știute despre cel mai bun jucător de tenis al tuturor timpurilor

Cojocaru Cristian / 31.01.2022, 14:13
Rafael Nadal – 7 lucruri mai puțin știute despre cel mai bun jucător de tenis al tuturor timpurilor

Rafael Nadal a reușit să devină cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile după victoria obținută la Melbourne împotriva rusuluiDaniil Medvedev, locul 2 ATP. Cu toate că atunci când vine vorba de performanța sa pe zgură, este imposibil să nu se știe detalii despre evoluția sa, însă existe și lucruri mai puțin știute despre viața personală a lui Rafael Nadal.

Lucruri mai puțin știute despre viața lui Rafael Nadal

Rafael Nadal s-a născut în data de 3 iunie 1986 la Manacor, cel de-al treilea oraș ca mărime al insulei Mallorca. Tatăl acestuia este un om de afaceri, iar mama sa, Maria Parera se ocupa cu comercializarea parfumurilor, atunci când viitorul campion se năștea. În timpul copilăriei, Rafa a primit atenție nu doar din partea părinților săi, ci și din partea celor doi unchi sportivi.

Miguel Angel a fost jucător profesionist de fotbal, reprezentând Spania la campionatele mondiale, în timp ce fratele său, Antonio Nadal era antrenor de tenis. Cei doi au avut o influență foarte mare asupralui Rafael. Pe lângă sport, cei doi unchi s-au asigurat că Rafa va rămâne și cu multe amintiri frumoase, luându-l pe acesta la pescuit sau diferite activități, asigurând tot confortul pentru el și sora lui.

Pe când avea doar patru ani, Rafael a primit de la unchiul său Antonio o rachetă de tenis. Acesta a început apoi să acorde o tot mai mare atenție tenisului, astfel că unchiul său a început să îl antreneze intensiv. Din cauza antrenamentelor pe care le avea, notele lui Rafa nu erau atât de bune, astfel că tatăl său a început să se îngrijoreze.

Acesta i-a propus fiului său să aibă grijă de rezultatele de la școală și să se concentreze pe un singur sport, alegând tenisul. După doar câțiva ani, Rafael a început să demonstreze aptitudini impresionante de joc, astfel că la vârsta de 12 ani, Rafael nadal câștiga titlul spaniol și european de tenis la categoria sa de vârstă.

Federația spaniolă de tenis a solicitat ca Rafa să se mute la Barcelona pentru a accesa un antrenamnet mai avansat, însă această solicitare nu a fost privită cu ochi buni de către părinți, crezând că acest lucru îi vor afecta studiile. Cu toate acestea, juniorul a rămas acasă, iar unchiul său l-a ajutat să ajungă în liga profesioniștilor la doar 15 ani.

La doar 16 ani, Nadal ajungea în semifinala de juniori de la Wimbledon, iar la 18 ani obținea victoria pentru naționala Spaniei la Cupa Davis. Participările ulterioare i-au adus lui Rafa tot mai multe trofee, fiind un adevărat oponent pentru nume mari ai tenisului precum Guillermo Corio, Juan Carlos Ferrero sau Roger Federer.

lucruri rafael nadal
Rafel Nadal si Xisca formeaza un cuplu de foarte multi ani

Viața personală a lui Rafa

În ceea ce privește viața personală a jucătorului de tenis, acesta se află într-o relație cu Xisca Perello. Cei doi s-ar fi cunoscut cu doi ani înainte de a confima în mod oficial relația. Xisca are 30 de ani și este specialistă în asigurări, iar Nadal a decis ca viața privată să rămână departe de ochii curioșilor, închizând toate conturile de social media. Rafael Nadal a afirmat că secretul unei relații logevive constă în „înțelegere, respect și, în mod special, independență”.

„El are nevoie de spațiul lui atunci când concurează, iar pe mine, ideea de a fi pe acolo așteptând toată ziua să-i satisfac nevoile, mă obosește. M-aș asfixia. Iar apoi el și-ar face griji pentru mine…Nu. Dacă l-aș urma peste tot, cred că am risca să nu mai fim împreună”, a declarat Xisca.

În anul 2009 se zvonea că tatăl lui Nadal ar fi divorțat, fiind și anul în care Rafa a pierdut finala turneului francez de tenis. În anul 2011 însă, cei doi se împăcau. Sora lui Rafael, Maria Isabel este cu cinci ani mai mică decât acesta și este prezentă la fiecare meci al jucătorului. Printre alte lucruri necunoscute despre campion menționăm pasiunea sa pentru fotbal, golf sau poker.

El este un mare fan al echipelor Real Madrid și RCD Mallora. Totodată, există și un asteroid care îi poartă numele. 128036 Rafaelnadal a fost descoperit în anul 2013 de către Observatorul Astronomic din Mallorca. Rafael Nadal se teme de câini, iar în autobiografia sa acesta a scris: „Mă îndoiesc de intențiile lor”.

A câștigat al 21-lea titlu de Mare Șlem al carierei

Ultima victorie a lui Nadal i-a adus acestuia cel de-al 21-lea titlu de Grand Slam al carierei. Această victorie îl clasează acum pe jucător pe primul loc în clasamentul titlurilor majore, deasupra lui Djokovic și Federer. Jurnaliștii au reușit să îi ia acestuia un interviu după ce meciul împotriva rusului Medvedev a luat sfârșit cu scorul cu scorul de 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5.

„Nu, nu vreau să-mi schimb punctul de vedere, sincer. Sigur că pentru mine e extraordinar să câștig un alt Grand Slam în acest moment al carierei. Înseamnă enorm pentru mine. Știu că e special, că e 21. Știu ce înseamnă. E un titlu cu mare semnificație, nu? Dar, din punctul meu de vedere, continui să cred ce am spus acum câteva zile.

Cred că e o zi de neuitat. Nu voi spune niciodată că merit să fiu cel mai bun, pentru că-s mulți care luptă și care merită. Cred că am avut un spirit foarte pozitiv. În ultimele șase luni am muncit din greu să revin pe teren. Au fost momente foarte, foarte grele. Conversații grele. Pentru că nu știi dacă vei mai avea ocazia să fii din nou în circuit.

Dar, da, mă simt onorat. Mă simt norocos să reușesc încă un rezultat special în cariera mea. Nu-mi pasă atât de mult dacă sunt sau nu cel mai bun din istorie. Sincer, nu-mi pasă atât de mult azi despre asta”, a spus Rafa Nadal, în cadrul conferinței de presă de duminică.

Acesta a mai declarat că aceste performanțe îi aduc bucurie și că despre asta este totul.