Regulile stricte pe care Georgina Rodriguez trebuie să le respecte în Arabia Saudită. Ce nu are voie să facă iubita lui Cristiano Ronaldo

de:
10 01. 2023, 15:01
Regulile stricte pe care Georgina Rodriguez trebuie să le respecte în Arabia Saudită

Când a făcut cunoscut că vrea să părăsească Manchester United în vara lui 2022, dorința lui Ronaldo s-a bazat pe hotărârea sa de a juca în Liga Campionilor. La momentul respectiv nu a existat nicio echipă europeană care să egaleze oferta făcută de gruparea Al-Nassr, din Arabia Saudită, care era pe masă de aproape două luni. Într-adevăr, s-a dovedit a fi cea mai bună și singura opțiune pentru unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile. Retrogradat pe banca de rezerve după un conflict cu antrenorul său Eric Ten Hag, Ronaldo a părăsit nord-vestul Angliei de comun acord cu acesta.

Cu ce echipă a semnat Cristiano Ronaldo

El va juca pentru clubul saudit în următoarele două sezoane și jumătate și va servi drept ambasador pentru țara care este candidată la organizarea Cupei Mondiale din 2030, alături de Spania, Egipt și Grecia. Numai pentru transfer, va primi în jur de 500 de milioane de euro, adică în jur de 200 de milioane de euro pe sezon, care ar trebui să fie ultimul din cariera lui.

Cristiano Ronaldo s-a fotografiat cu președintele clubului Mosli Al-Muammar care a numit semnarea contractului ca un act istoric și care crede că starul portughez va inspira clubul „liga noastră, națiunea noastră și generațiile viitoare, băieți și fete, să fie cea mai bună versiune a lor”. Ronaldo ținea în mână tricoul galben- albastru cu numărul 7 pe care îl va purta în sezoanele următoare.

Schimbarea pentru Cristiano este și pentru Georgina Rodriguez, partenera fotbalistului. Asta înseamnă mutarea familiei în Arabia Saudită. 2022 nu a fost un an bun la nivel personal pentru cei doi, mai ales că au pierdut unul dintre gemeni la naștere în primăvara trecută. Gândindu-se, probabil, și la o schimbare de peisaj, cuplul a părăsit Europa, pentru a se stabili în capitala Arabiei Saudite, Riad.

Georgina Rodriguez și Cristiano Ronaldo

Regulile stricte pe care Georgina Rodriguez trebuie să le respecte în Arabia Saudită. Ce nu are voie să facă

Ronaldo a cunoscut-o pe Georgina în timp ce juca la Real Madrid în 2016 și au împreună doi copii (Bella și Alana). Mai are alți trei copii, Cristiano Jr, Eva și Mateo, care sunt gemeni, și nu sunt căsătoriți. Ca să locuiască împreună la Riad, cei doi ar trebui să treacă peste legea care interzice conviețuirea sub același acoperiș a tinerilor care nu au contract de căsătorie.

Acest lucru a fost declarat pentru EFE de doi avocați saudiți specializați în Drept civil, deși au preferat să rămână anonimi fără a fi sensibili la problemă: „Chiar dacă legile regatului încă interzic conviețuirea fără un contract de căsătorie, autoritățile au început recent să închidă ochii și să nu mai persecute pe nimeni, deși aceste legi sunt folosite atunci când există o problemă sau o infracțiune”, a menționat unul dintre cei doi avocați.

Un altul a precizat că în ceea ce privește problema conviețuirii, autoritățile saudite nu se mai amestecă astăzi în cazul expatriaților, referindu-se în mod expres la străinii care locuiesc și lucrează în Arabia Saudită: „Poliția nu mai investighează și nu mai persecută pe nimeni”, ceea ce era de neconceput acum câțiva ani, într-un loc unde se guvernează printr-o interpretare strictă a legii islamice „sharia”. Dar de când Mohamed bin Salman a devenit prinț moștenitor în 2017, au existat progrese în ceea ce privește recunoașterea drepturilor, în special pentru femei, chiar dacă, pe de altă parte, abuzurile și arestările activiștilor pentru drepturile umane au continuat. Ajuns și premier al regatului, Mohamed bin Salman a procedat la realizarea a numeroase reforme, pentru a moderniza țările în cadrul Saudi Visionul 2030.

În pofida legii Regatului, perechea nu se așteaptă să fie pedepsită de autorități. Potrivit agenției spaniole de presă EFE, care a citat doi avocați saudiți, autoritățile nu vor lua nicio măsură împotriva fostului star de la Real Madrid, Juventus și Manchester United. Modelul spaniol, născut în Argentina, Georgina Rodriguez s-a mutat la Riad împreună cu copiii.

Ce are interzis Georgina Rodriguez să facă în Arabia Saudită

Trebuie să poarte abaya în public. Aceasta este o ținută, de obicei de culoare închisă, care acoperă corpul din cap până în picioare;

Trebuie să se îmbrace cu „modestie și bun gust”. Cu alte cuvinte, să nu mai lase nimic la vedere, fără haine strâmte și scurte;

Importul și consumul de alcool și produse din porc sunt strict interzise;

Nu are voie să mănânce, să bea sau să fumeze în public în timpul Ramadanului, între martie și aprilie;

Pentru că nu este musulmană, nu are voie să viziteze Orașele Sfinte, precum Mecca sau Medina, și nici alte situri naturale sau monumente. Pentru a face toate aceste lucruri, Georgina și Cristiano au nevoie de permisiune specială, scrie prosport.ro.