Religia penticostală. Ce este și după ce reguli de bază se ghidează

de:
25 11. 2021, 13:17
Religia penticostala. Ce este si dupa ce reguli de baza se ghideaza

Religia penticostală este o religie minoritară în România. Află ce este această religie și care sunt regulile de bază a adepților lor.

Ce presupune religia penticostală

Religia penticostală este o religie neoprotestantă și are la bază legătura dintre om și Dumnezeu, prin botezul cu Duhul Sfânt. Religia presupune respectarea mai multor reguli care datează de peste o sută de anii. Astfel, penticostalii consideră că Biblia este singura normă în ceea ce reprezintă credința. Copiii acestora, la fel ca și ceilalți oameni nu pot să fie botezați până nu ajung la convingerea că Iisus este Mântuitorul personal.

Atunci când sunt bolnavi, penticostalii utilizează untdelemn pentru că ei cred în vindecările miraculoase. Aceșia oficiază Cina Domnului cu pâine nedospită și cu rodul viței nefermentat, iar ca gest de umilință, aceștia au un ritual de spălare a picioarelor. Tot în religia penticostală există și darul limbilor, astfel că adeptul înzestrat cu acest dar, poate vorbi într-o limbă pe care nu o cunoaște.

Biserica Penticostală primește membri noi, iar abia după ce acesta a renunțat la păcate, este botezat și primit ca membru. Totodată, membrii care au fost îndemnați să renunțe la păcatele lor și aceștia continuă să săvârșească păcate, sunt excluși, astfel că își pierd calitatea de membru.

Tot dintre regulile de bază face parte și interzicerea căsătoriei între un necredincios cu o credincioasă și invers. Divorțul poate avea loc numai în cazul unui adulter probat. În ceea ce privește concubinajul și avortul. acestea sunt interzise, iar ziua de odihnă este ziua de duminică. Penticostalii contribuie cu daruri și la orice lucrare la care sunt chemați în mod regulat.

Modestia și simplitatea trebuie să se regăsească în vestimentația acestora. Aceștia nu trebuie să urmeze exemplele lumești care sunt înclinate de cele mai multe ori spre păcat. Astfel, prietenia lumii este vrăjmășie cu Dumnezeu în religia lor. Penticostalii cred că după moarte, sufletul rămâne conștient, astfel că sufletele credincioșilor se bucură de odihnă și fericire, în timp ce cele ale necredincioșilor, de chinuri.

Loialitatea față de țară și de instituțiile statului fac parte din credința penticostalilor. Aceștia se opun discriminării de orice fel, indiferent că este vorba de rasă, naționalitate sau apartenență religioasă. Fiecare biserică penticostală este condusă de un pastor. Totodată, Biserica Penticostală are propria Casă de Pensii și Ajutoare și este organizată după un regulament propriu de funcționare, dar care are în vedere normele legale în vigoare cu referire la sistemul de pensii.

Afla care sunt regulile dupa care se ghideaza penticostalii

Istoria Bisericii Penticostale din România

Pentru că ai aflat ce reguli urmează adepții religiei penticostale, află și care este istoria Bisericii Penticostale în România. Astfel, potrivit site-ului oficial al Bisericii Penticostale, în anul 1921, familia Gheorghe și Persida Bradin, din comuna Păuliș, Arad află că în SUA există mișcarea care are la bază reactualizarea dogmelor religioase cu privire la botezul cu Duhul Sfânt.

Fiind bolnavă, soția lui Gheorghe Bradin se decide să apeleze la vindecarea divină  după ce, cea pe cale medicală nu a fost posibilă. În luna iunie a anului 1922, soțul acesteia s-a rugat că Persida să fie vindecată de tuberculoză și hidropizie, lucru care s-a și întâmplat. Astfel, Gheorghe Bradin s-a hotărât să deschidă prima Biserică Penticostală din România, în data de 10 septembrie 1922. Până la sfârșitul anului, biserica avea deja 30 de membrii.

În prima jumătate a secolului XX, penticostalii erau priviți de către Biserica Ortodoxă Română drept fanatici. Astfel, Ministerul Cultelor, cu ajutorul deciziei nr.114119 din 1933, a declarat penticostalii ca fiind apartenenți ai unei secte interzise. Acest cult a primit recunoaștere oficială sub denumirea de Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România în data de 14 noiembrie 1950, prin semnarea decretului de către președintele Parlamentului de la acea vreme, Petru Groza.

În perioada comunistă, mai mulți pastori penticostali erau colaboratori ai Securității, după cum reiese din dosarele CNSAS. După cum arată statisticile, în anul 1982, în România existau 785 de biserici penticostale, 142 de pastori și 150.000 de credincioși. După Revoluție, slujitorii bisericii s-au putut bucura de libertare, astfel că în prezent, România numără peste 350.000 de adepți ai religiei.