Home » Life & Style » Rețetă de pâine care nu îngrașă. De ce ingrediente ai nevoie pentru o rețetă absolut genială

Rețetă de pâine care nu îngrașă. De ce ingrediente ai nevoie pentru o rețetă absolut genială

Violeta Badea / 26.02.2021, 12:59
Rețetă de pâine care nu îngrașă. De ce ingrediente ai nevoie pentru o rețetă absolut genială

Rețetă de pâine care nu îngrașă. De ce ingrediente ai nevoie pentru o rețetă absolut genială. Visul oricărei femei este să mănânce tot ceea ce dorește, dar să nu se îngrașe. La prima vedere pare ceva imposibil, mai ales atunci când vorbim despre pâine, acesta fiind și primul aliment pe care-l tăiem de pe lista de dorințe. Terapeutul nutriţionist Anca Alungulesei a descoperit însă pâinea care nu îngrașă. În acest articol veți afla ce ingrediente conține și cum se prepară.

Rețetă de pâine care nu îngrașă

Până acum ceva timp, părea imposibil să mâncăm pâine sau ciocolată, fără să ne îngrășăm. Aceste două alimente fac parte din categoria lucrurilor interzise, atunci când vine vorba de dietă și de un stil de viață sănătos. Iată că Anca Alungulesei a găsit combinația perfectă de ingrediente care să ne conducă la un produs cu acelaşi aspect şi gust.

„Atât pâinea, cât şi ciocolata sunt în topul preferinţelor majorităţii oamenilor. În momentul în care afli că, pentru a slăbi, nu mai ai acces la ele, gradul de motivaţie scade considerabil. Şi acest lucru se întâmplă nu pentru că persoana ar avea o problemă cu motivaţia, ambiţia şi autocontrolul, ci pentru că glucoza a pus cu adevărat stăpânire atât pe corpul, cât şi pe creierul lor. Şi atât corpul, cât şi creierul o cer incontinuu‟, a precizat terapeutul nutriționist, citată de clickpentrufemei.ro.

Secretul este acela de a înlocui făina şi zaharul cu alte ingrediente care să nu favorizeze creșterea în greutate și să nu dăuneze sănătății noastre.

Anca Alungulesei ne spune care este reteta minune de paine care nu ingrasa
Anca Alungulesei ne spune care este reteta minune de paine care nu ingrasa

Ingrediente

  • 150 de grame de făină de migdale
  • 50 de grame de făină de cocos
  • 40 de grame de făină de in
  • 15 frame de tărâțe de psyllium
  • praf de copt
  • 10 grame de drojdie uscată
  • o jumătate de linguriță de sare neiodată
  • un pahar de apă
  • trei albușuri de ou
  • un ou întreg
  • o lingură de oțet de mere
  • o lingură de ulei de cocos

Mod de preparare

Într-un bol mare se adaugă toate ingredientele uscate: făina de migdale, făina de cocos, făina de in, tărâțele de psyllium, praful de copt, drojdia și sarea. Toate acestea se amestecă bine cu o spatulă. Apoi, se ia un vas în care se pun albușurile de ou și oul întreg. Acestea se bat foarte bine, apoi se adaugă oțetul de mere, uleiul de cocos și apa. Se amestecă bine și se toarnă în bolul în care avem ingredientele uscate, iar cu ajutorul spatulei integrăm totul.

Se ia o tavă de copt și se transferă toată umplutura, bine frământată. Atenție! Consistența acestui aluat este diferită de consistența aluatului obișnuit, cum ar fi cel de la pâine sau de la produsele de panificație. În acest caz veți obține o cocă destul de umedă.

Din aluatul nostru construim un fel de minge și o așezăm în mijlocul tăvii pentru a o băga la copt. Se preincălzește cuptorul la 150 de grade, iar apoi introducem tava. Pâinea se ține la cuptor până este gata, iar la final veți fi uimiți de mirosul deosebit și aspectul minunat. Spor la treabă și poftă bună!