Foarte multe persoane aleg mâncare vegetariană, mai ales că este o modalitate mai ușoară de a ține postul Crăciunului. În acest sens, există foarte multe rețete în care nu se folosește care și care pot fi, la rândul lor, extrem de delicioase. Avantajul este că acestea se pot pregăti foarte ușor și pot fi consumate de oricine. Află cele mai bune rețete vegetariene pe care le poți pregăti cu mare ușurință acasă.
Postul Crăciunului poate fi mai ușor de ținut decât ai fi crezut, cu ajutorul rețetelor vegetariene care pot fi la fel de delicioase ca și oricare altă rețetă. Iată câteva rețete pe care cu siguranță, odată încercate, vei dori să le mai prepari și ulterior.
Ingrediente:
Modalitate de preparare:
Se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, iar în acest timp, poți unge cu ulei o formă de tartă. Pune aluatul pe o suprafață pe care anterior ai tapetat-o cu făină și lasă excesul de aluat să iasă în afară. Coace-l pentru o perioadă de 30 de minute, iar apoi după ce s-a răcit, taie excesul de aluat.
Pune ceapa, usturoiul și o lingură de ulei de măsline la foc mediu într-o tigaie, iar apoi adaugă legumele alese pe care le gătești vreme de 30 de minute până când acestea se caramelizează. Ai grijă să pui apă din când în când pentru a nu se lipi. Într-un blender, pune ouăle, smântâna și brânza Cheddar rasă, amestecându-le până la omogenizare. Toarnă umplutura peste crusta de tartă apoi fărâmițează brânza de capră. Unge crenguțele de cimbru cu ulei, iar apoi pune frunzele peste tartă. Totul se coace vreme de 40 de minute, după care se lasă la răcit.
Ingrediente:
Modalitate de preparare:
Rade fin usturoiul într-un castron și amestecă-l cu coaja de lămâie. Taie piersicile în sferturi și rade fin doar un sfert în amestec. Restul de piersici rămase, amestecă-le cu sucul unei lămâi, 4 linguri de ulei și oregano. După gust, adaugă piper. Fiecare bloc de halloumi se crestează de ambele părți în cruce la aproximativ 0,5 cm adâncime, iar apoi taie-le în 6 bucăți și adaugă-le la piersici.
Pâinea tăiată în bucăți la fel de mari ca și halloumi se adaugă într-un castron și se amestecă totul. Cu ajutorul a 4 bețe de frigărui, se gătesc pe grătar sau în tigaie până se rumenesc. Pătrunjelul se rupe și se amestecă împreună cu restul sucului de lămâie, la care se adaugă ulei și un vârf de cuțit de sare, care se împrăștie peste frigărui. Fisticul se zdrobește și se pune peste, la fel și mierea.
Ingrediente:
Modalitate de preparare:
Făina se pune într-un castron curat și se face o gaură în mijloc unde se adaugă iaurtul. Amestecă până când obții un aluat. Împarte aluatul în 2 bucăți egale și întinde-l cu ajutorul mâinilor sau al unui făcăleț. La foc mediu, pune aluatul într-o tigaie și gătește-l timp de 2-3 minute, până când acesta se umflă și devine auriu. Întoarce turtele cu ajutorul unui clește. Pe deasupra, poți pune câteva bucăți de unt. După preferințe, le poți mânca cu miere sau gem, ori cu varză călită sau brânză.
Ingrediente:
Modalitate de preparare:
Într-o cratiță mare, pune 250 ml de apă. Înțeapă vinetele cu ajutorul unei furculițe și taie-le pe jumătate, după care adaugă-le în cratiță, precum și ceapa tăiată în patru. Acoperă cratița cu un capac și las-o pe foc pentru 20 de minute. Între timp, taie usturoiul și alege frunzele de salvie. Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, iar în cratiță, adaugă 3 linguri de ulei, usturoiul, fulgii de ardei iute și o mare parte din frunzele de salvie. La compoziție, adaugă coaja de lămâie rasă fin. Adaugă apoi roșiile, adaugă apă și fierbe la foc mic vreme de 20 de minute.
Brânzeturile se rad apoi se asezoneaz cu sare de mare și piper negru după gust. Rupe foile de lasagna și pune-le într-o oală cu apă și sare care fierbe deja. Zdrobește migdalele și adaugă frunzele de salvie rămase care au fost date anterior cu ulei și presară-le deasupra vinetelor. Prepară lasagna punând un strat de paste, sos cu vinete, brânzeturi și tot așa. După ce ai terminat, adaugă la cuptor pentru 20 de minute.