Home » Life & Style » Revelion 2023. De ce nu este bine să te prindă anul nou fără bani în buzunar. Cele mai populare superstiții

Revelion 2023. De ce nu este bine să te prindă anul nou fără bani în buzunar. Cele mai populare superstiții

Ileana Mladinoiu / 28.12.2022, 17:39
Revelion 2023. De ce nu este bine să te prindă anul nou fără bani în buzunar. Cele mai populare superstiții

Revelionul a fost întotdeauna considerat un moment când cele mai prețuite dorințe se pot împlini. Puteți sărbători Anul Nou 2023 nu numai cu plăcere, ci și profitabil. Au existat dintotdeauna câteva ritualuri care te vor ajuta să readuci la viață finanțele și norocul. În noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie milioane de oameni își pun în cap cele mai mari dorințe, iar Universul răspunde. Într-un astfel de moment poți atrage cu ușurință tot ce ai nevoie în viață, numai să crezi în tine.

Revelion 2023. Cele mai populare superstiții

Cele mai bune și dovedite ritualuri care îți pot schimba viața în bine

Înainte de a te așeza la masă, scrie cuvântul „noroc” pe cinci bucăți de hârtie. Pune-le în buzunare și sărbătorește alături de cei dragi. De îndată ce gongul începe să bată, spune: „Succes cu buzunarele pline!”.

După începerea anului 2023, scoate notițele din buzunare, pune-le sub brad și spune: „Norocul va rămâne cu mine, nu se va pierde în noul an. Mă urmărește, alungă eșecurile”.

Dar și superstițiile au devenit populare și există în toate culturile, sunt universale. Într-adevăr, găsim tradiții legate de noroc sau, dimpotrivă, de ghinion, în aproape toate culturile.

Astfel, Anul Nou trebuie să te găsească cu haine noi, ca în următoarele 365 de zile să te înnoieşti din toate punctele de vedere şi să primeşti daruri multe. De preferat sunt  hainele roşii, deoarece roşul este culoarea veseliei şi a dragostei.

Revelion 2023. Ce nu e bine să faci în noaptea de Anul Nou

Primul om care îți va trece pragul casei în noul an trebuie să fie de sex masculin. Numai așa vei avea parte de belșug în casă.

De știut că în noaptea de Anul Nou nimeni nu trebuie să doarmă. Cel care va ceda ispitei lui Moș Ene va fi somnoros tot anul.

Cine vrea să aibă parte de afecțiune va fi atent la sărutul, devenit obligatoriu. De regulă, se va face sub vâsc.

Se mai spune că în ultima zi din an şi în prima zi din cel nou nu este bine să faci cheltuieli sau să arunci ceva din casă (nici măcar gunoiul), pentru că, odată cu el, dai afară şi norocul.

Obiceiul care aduce ghinion

La miezul nopţii paharele și farfuriile de pe masă trebuie să fie pline. În caz contrar, spun superstițioșii, vor fi considerate semnele unui an sărac. Strugurii și smochinele de pe masa de Revelion sunt semne de belșug. În Spania, se obișnuiește să înghiți boabele unui strugure la miezul nopții. Cu cât reușești să înghiți mai multe în aceste 12 secunde, cu atât anul tău va avea mai mult succes. Strugurii au o semnificaţie aparte în seara de Revelion. Fiecare dintre cele 12 boabe mâncate de Revelion simbolizează prosperitatea în cele 12 luni ale noului an.

Nu se agață calendarul nou, înainte de a se sfârși anul. Ar aduce ghinion.

La miezul nopții deschide ușile, spre a lăsa vechiul an să iasă și pentru a intra cel nou. În Țara Galilor, se obișnuiește să se deschidă ușa din spate și să se deschidă ușa din față pentru a da intrarea noului an. De asemenea, ar trebui să aducă noroc.

Nu matura, nu spăla, nu aduna grâul sau orezul, deoarece aduc sărăcirea casei.

Revelion 2023. De ce nu este bine să te prindă anul nou fără bani în buzunar

Reține că nu este bine sa te prindă anul nou fără bani în buzunar sau cu datorii pe care nu le-ai achitat.

Cum să atragi bani pentru Anul Nou

Cel mai simplu și eficient ritual de atragere a banilor ajută la obținerea bunăstării financiare chiar la începutul anului 2023.

De aceea, nu sta la masă cu buzunarele goale, asigură-te că pui bani în ele. Dacă nu există buzunare, un bilet legat de bani poate fi pus în încălțăminte. Nu uita să faci asta înainte ca ceasul să înceapă să bată: „Banii rămân cu mine, cei noi sunt atrași de ei, în noul an necazurile și greutățile se evaporă”.

Energia banilor se va întoarce la tine dacă dorești sincer fericire și bogăție celor dragi. Nu uita să lași câteva monede sub brad sau să pui o pușculiță, pentru ca în 2023 problemele financiare să nu te afecteze pe tine și familia ta.

Englezii au obiceiul de a pune în buzunar o monedă, puțină sare și o bucată de cărbune când pleacă după miezul nopții de 1 ianuarie. Aceste elemente simbolizează banii, mâncarea și căldura care vor fi din belșug pentru noul an.